Overige

Bigoli in Utrecht (delicatessen)

Geheel in het Italië-thema van deze maand, kan een bezoekje aan Italiaanse delicatessenzaak: Bigoli in Utrecht ook niet uitblijven.

Dit is toch wel een van mijn favoriete delicatessen adresjes in Utrecht.

Bigoli is een heerlijke delicatessen winkel in hartje Utrecht. Je koopt hier veelal zelfgemaakte, dagverse producten en lekkernijen. Terwijl één wand vól met voorverpakte producten staat zoals: Pasta’s van De Cecco, Olijfolie, Italiaanse koeken, wijnen etc. Bevinden zich aan de andere kant van de zaak: de keuken en de verswaren.


Denk aan groente en fruit, huisgemaakte pesto’s, verse (maaltijd)salades, antipasti, tapas, verse pasta’s.. Maar ook (Italiaanse) kazen en worsten van onder andere Brand & Levie. Het winkeltje doet ook erg Italiaans aan, en door de geuren uit de keuken waan je je ook echt een beetje op vakantie.

Etenswaren waar ik graag even voor op de fiets spring;

V.l.n.r.: Verse ravioli van spinazie/mozzarella, bakje pesto (zij hebben meerdere varianten), gedroogde porcini (voor in de risotto), en Lavendel- en rozemarijnworsten van Brand& Levie.

  • Heerlijke verse producten, die heel goed op smaak zijn. Je kunt hier ook terecht voor advies of combinatie/smaakvragen.
  • Een van mijn favorieten zijn de worsten van Brand& Levie (dit is namelijk slechts 1 van de drie adressen in Utrecht waar de worsten te krijgen zijn).
  • Naast de delicatessenwinkel, hebben zij  aan de overkant van de straat ook een Bigoli lunchroom, waar je heerlijke Mediterrane broodjes kunt eten of meenemen.

 

 

  • Kom vroeg! sóchtends is de keuze reuze, maar aan het einde van de dag is er al heel veel uitverkocht. (Is ook niet zo vreemd met deze heerlijke producten.!)
  • Soms is het erg druk bij Bigoli, waardoor je lang moet wachten. De mogelijkheid om  een nummertje te trekken voor je beurt, zou hier wel handig zijn.

 

Bigoli
Schoutenstraat 7
Utrecht
Telefoon: 030 – 236 8848
www.bigioli.nl

(Bron foto’s: Bigoli, Susie.nl en foto van mijzelf)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 uur ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

3 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

4 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

6 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago