Overige

Bigoli in Utrecht (delicatessen)

Geheel in het Italië-thema van deze maand, kan een bezoekje aan Italiaanse delicatessenzaak: Bigoli in Utrecht ook niet uitblijven.

Dit is toch wel een van mijn favoriete delicatessen adresjes in Utrecht.

Bigoli is een heerlijke delicatessen winkel in hartje Utrecht. Je koopt hier veelal zelfgemaakte, dagverse producten en lekkernijen. Terwijl één wand vól met voorverpakte producten staat zoals: Pasta’s van De Cecco, Olijfolie, Italiaanse koeken, wijnen etc. Bevinden zich aan de andere kant van de zaak: de keuken en de verswaren.


Denk aan groente en fruit, huisgemaakte pesto’s, verse (maaltijd)salades, antipasti, tapas, verse pasta’s.. Maar ook (Italiaanse) kazen en worsten van onder andere Brand & Levie. Het winkeltje doet ook erg Italiaans aan, en door de geuren uit de keuken waan je je ook echt een beetje op vakantie.

Etenswaren waar ik graag even voor op de fiets spring;

V.l.n.r.: Verse ravioli van spinazie/mozzarella, bakje pesto (zij hebben meerdere varianten), gedroogde porcini (voor in de risotto), en Lavendel- en rozemarijnworsten van Brand& Levie.

  • Heerlijke verse producten, die heel goed op smaak zijn. Je kunt hier ook terecht voor advies of combinatie/smaakvragen.
  • Een van mijn favorieten zijn de worsten van Brand& Levie (dit is namelijk slechts 1 van de drie adressen in Utrecht waar de worsten te krijgen zijn).
  • Naast de delicatessenwinkel, hebben zij  aan de overkant van de straat ook een Bigoli lunchroom, waar je heerlijke Mediterrane broodjes kunt eten of meenemen.

 

 

  • Kom vroeg! sóchtends is de keuze reuze, maar aan het einde van de dag is er al heel veel uitverkocht. (Is ook niet zo vreemd met deze heerlijke producten.!)
  • Soms is het erg druk bij Bigoli, waardoor je lang moet wachten. De mogelijkheid om  een nummertje te trekken voor je beurt, zou hier wel handig zijn.

 

Bigoli
Schoutenstraat 7
Utrecht
Telefoon: 030 – 236 8848
www.bigioli.nl

(Bron foto’s: Bigoli, Susie.nl en foto van mijzelf)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

Het seizoen van het steenfruit loopt zo langzamerhand ten einde. Dus koop ik nog lekker…

4 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago