In de Koreaans keuken is er 1 gerecht dat standaard terug komt. Ik heb het over kimchi! Dat zijn groenten die gefermenteerd worden in een sausje van o.a. zout, vissaus, knoflook, gember en Gochugaru (gedroogde Koreaanse chilipepers) en dat veelal als bijgerecht geserveerd wordt. De versie met Chinese kool (Baechu kimchi) is ronduit de bekendste Koreaanse kimchi en ik heb nu een super snelle en eenvoudig recept voor je.
Jullie weten inmiddels als dat wij thuis grote fan zijn van Koreaanse Kimchi maken en zo’n 2 liter pot wordt vrijwel elke 2 weken hier in elkaar gezet. Deze bevat namelijk meerdere groente soorten zodat je bij elke hap iets anders proeft. Maar de liefhebben kan natuurlijk ook een kimchi enkel met Chinese kool maken natuurlijk. Deze wordt dan ‘Baechu Kimchi’ genoemd en kun je maken van hele bladeren maar ook van in vierkantjes gesneden kool. Hoewel je normaliter de gedroogde Koreaanse rode pepers Gochugaru gebruikt om kimchi te maken, kun je ook gaan voor een snelle versie met kant en klare Gochujang rode peper pasta! Zo zet je in een handomdraai een weckpot kimchi in elkaar.
Naast deze Baechu Kimchi met Chinese kool kun je ook een snelle kimchi maken met bijvoorbeeld komkommers als basis – deze heet dan Oi Kimchi. Of ga voor een kimchi van enkel radijsjes – dit heet dan Kkakdugi kimchi. Of ga voor een typisch Nederlandse groente zoals witlof en maak deze ‘polder kimchi’. Serveer je kimchi als groente bijgerecht voor de lunch of avondeten. Het is een prima manier om extra groenten en probiotica binnen te krijgen. Check hier maar liefst 10x recepten en (lunch)tips om met kimchi te maken.
PrintMaak eens Kimchi van Chinese kool en serveer als pittig groente bijgerecht voor de lunch of diner. Deze Baechu Kimchi is misschien wel de meest bekende kimchi en ik heb een versimpelde versie die je eenvoudig zelf maakt. Daarna hoeft hij slechts 2 weken te ‘rijpen.en is je Kimchi met chinese kool klaar voor gebruik.
Extra:
Eet smakelijk!
In dit recept gebruik ik reeds klare Gochujan rode peper pasta. Je kunt er ook voor kiezen om gemalen gedroogde Koreaanse Gochugaru chilipepers te gebruiken alleen dien je er dan nog een ketan rijstmeel papje bij te maken om het geheel in te dikken. Neem hiervoor een kijkje bij deze recept bescrhijving.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Koreaanse Baechu Kimchi met Chinese kool!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…