Gezondheid

Afvallen met Weight Watchers

(Sponsored) – Nu het nieuwe jaar van start is gegaan, barst iedereen van de goede voornemens. En ik heb er deze eerste maanden dan ook een gloednieuwe missie bij: Afvallen met Weight Watchers!

Onze kleine meid is inmiddels bijna 8 maanden oud, maar mijn zwangerschapskilo’s zitten er nog steeds gewoon op hoor! Dus hoog tijd om daar NU aan te gaan werken!

Zwangerschapskilo’s kwijt na bevalling

Men zegt niet voor niets dat de zwangerschapskilo’s er in 9 maanden op gaan, en dat het daarna ook weer 9 maanden duurt om er van af te komen. Helaas voor mij, zit ik nog steeds op hetzelfde gewicht als een week na de bevalling. Ik was altijd al een tikkeltje zwaargewicht en tijdens de zwangerschap kwam er nog eens 20+ kilo bovenop. Ik weet nog hoe blij ik was dat hier na de geboorte meteen 10 kilo vanaf was! Maar nu, ruim 7 maanden verder, ben ik nog steeds geen van mijn overige zwangerschapskilo’s kwijt na bevalling. Maar met behulp van Weight Watchers hoop ik hier een succesverhaal van te kunnen maken!

Afvallen met Weight Watchers

Ik ben nooit voorstander van (crash) diëten geweest, want zodra je stopt met diëten komen die kilo’s er dubbel zo hard weer aan. Dit weet ik uit eerdere ervaringen. Maar bovenal gezond en verzadigende voeding zou eigenlijk voldoende moeten zijn. En natuurlijk regelmatig bewegen! We weten eigenlijk allemaal wel hoe het hoort, maar ik kon mij er de afgelopen maanden gewoonweg niet toe zetten. Maar nu ik, bijna 8 maanden later, nog steeds niet in mijn oude broeken pas, heb ik besloten om nog minstens 15 kilo af te gaan vallen met Weight Watchers. Dan zit ik in ieder geval weer rond mijn oude gewicht van vóór de bevalling!

Wat is Weight Watchers?

Allereerst wil ik duidelijk maken dat Weight Watchers géén dieet is! Er wordt je niet opgelegd hoeveel of hoe weinig je mag eten per dag. Zij zullen je ook geen voedingsmiddelen verbieden of iets dergelijks. Sterker nog, je mag eigenlijk gewoon alles eten dat je wilt! Maar…  dankzij het Weight Watchers programma en Smart Points punten systeem leer je zelf welke voedingsmiddelen je beter kunt kiezen voor jouw maaltijden. En welke porties, dus hoeveelheden en grammen, je het beste kunt aanhouden in je persoonlijke afvalplan. Dankzij de app wordt heel snel inzichtelijk welke impact (op je gewicht) verschillende voedingsmiddelen hebben. En daarbij blijft de keuze en vrijheid natuurlijk aan jezelf: Stop je jezelf vol met die koekjes, of ga je voor een vullende maaltijd die gezond en voedzaam voor je is, en waarbij je zelfs nog afvalt.

Wat zijn Smart Points?

Elk voedingsmiddel is gekoppeld aan een puntensysteem. Het ene product laat zich zwaarder meten dan het andere en het Weight Watchers programma maakt dit inzichtelijk voor je. Middels de WW app voer je dagelijks in wat je eet. Er staan heel veel bekende merken en producten reeds in de lijst en je kunt zelfs een barcode scanner gebruiken om snel op te zoeken. Vervolgens telt het programma een dagtotaal voor je op. Zo staat mijn doelstelling op dagelijks 32 Smart Points binnen te krijgen en dan zou ik zeker mijn streefgewicht moeten kunnen halen.

Je behaalt dit dagtotaal door regelmatig gezond(er) te eten van de zero Points lijst: Dit zijn niet alleen onbeperkt groente en fruit, maar ook kip-, of kalkoenfilet, vis en zeevruchten, peulvruchten, Quorn en tofu, eieren en magere yoghurt. Stuk voor stuk boordevol goede voedingstoffen en hier kun je eindeloos mee variëren. Maar aan alle andere voedingsmiddelen, zoals havermout, brood, pasta maar ook een cappuccino, worden Smart Points toegekend die totaal opgeteld dus je dagtotaal bepalen. Aan mij dus de taak om zorgvuldige keuzes te maken en te zorgen dat ik rond de totaal 32 Smart Points per dag blijf, want dat is mijn persoolijke doelstelling. Ik mag dan bijvoorbeeld dagelijks max. 4 punten overhouden om mee te verhuizen naar een andere dag die week. En je kunt kunt extra ActivPoints ‘verdienen’ door dagelijks actief te gaan bewegen en zelfs sporten en die pas je dus ook weer automatisch toe in je puntentotaal van die week.

Mag je dan nog wel een stukje taart eten?

Ja dat mag… Een glas champagne mag ook… Zolang je maar bewust bent van het effect op je Smart Points totaal. Ik krijgt namelijk ook nog Weekextra punten die ik wekelijks mag inzetten voor een  ‘extraatje’ als ik naar een verjaardag ben of heb  afgesproken met vriendinnen. Maar die hoef je ook niet te gebruiken, voor sneller resultaat. En dat is het #flexeffect van Weight Watchers en de reden dat ik mij bij dit programma heb aangesloten. Het geeft deze foodblogger namelijk de vrijheid en flexibiliteit om te genieten van heerlijke en gezonde(re) recepten, maar ik krijg ook automatisch een fluitje als ik wel over de schreef dreig te gaan. En dat heb ik eerlijk gezegd op dit moment ook nodig, want de balans is gewoonweg zoek.

Doe je mee?

Uiteraard ga ik hier de komende maand ook over bloggen en zal ik ook heerlijke, gezonde recepten met jullie delen. Ik ben dan ook benieuwd of er lezers/lezeressen zijn die zelf ook worstelen met hun overgewicht? Wat en hoe zou je hieraan willen veranderen? En omdat ik in ieder geval al lekker aan de slag ga met Weight Watchers en meer bewegen, ga ik je bij deze vragen om dan ook met mij mee te doen. Ga voor meer informatie over het programma naar de website van Weight Watchers.

Groetjes, Betty

> Lees hier mijn Weight Watchers Update 1 <

> Lees hier mijn Weight Watchers Update 2 <

 

Dit artikel betreft een samenwerking met Weight Watchers. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

(Photo’s By: PixelJoyYuriy Maksymiv, )

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Lees (bijna) dagelijks je pagina. Vind er erg lekkere recepten op staan. Ik wens je heel veel succes met de kilo's die eraf moeten!

    • Hi Jantine,
      dank je wel! Ga ik ook zeker mee door!
      Maar wel met een maatje minder hopelijk :-)

  • Hoi Bettina,

    Ik ga met je meedoen! Ik heb me ook opgegeven. Ben benieuwd of je lekkere ww recepten kunt bedenken want dat vind ik nog wel een dingetje.
    Succes!
    Groeten
    Bianca

  • Grrrr die stomme zwangerschapskilo's, ik voel met je mee! Bij mij ging er ook na de eerste week niets meer vanaf ondanks het feit dat ik er vanaf een maand of 2 / 3 na de bevalling van alles op geprobeerd heb. Werd er gek van en dan al die mensen om je heen "oh bij mij ging het er vanzelf af". Wat een frustratie!
    Uiteindelijk staakte ik m'n pogingen want mijn lijf leek vastbesloten de kilo's vast te houden en probeerde het na 6 maanden weer. Toen ging het beter. Nu zit ik al 2maanden nog steeds 2kg boven m'n oude gewicht en mijn kindje wordt over een maand 1 maar daar heb ik me maar bij neergelegd.
    Kortom: ik ken de strijd en de frustratie. Weet zeker dat het je gaat lukken en wees niet te streng voor jezelf. Je hebt een heel mooi meisje op de wereld gezet! Heel veel succes!

    • Ja echt he! Dat had ik precies ook. Weet wel dat ik gewoon teveel van eten hou . :-)))
      Maar ik ga ervoor en ondertussen heel veel spelen met die kleine mop van me!
      (verbrand ook calorieen)

    • Super leuk! zit je ook op connect? Dan ga ik je even toevoegen. Heel veel succes in ieder geval Iris!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago