Nagerechten

Aardbei Yoghurt IJsjes maken

Met deze warme, zomerse dagen kun je wel een verkoelend ijsje gebruiken. En je maakt deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes gewoon zelf.

Met slechts een paar ingrediënten, een blender en een Zoku Quick Pop Maker (of een andere soort ijsjes-maker) zet je in een handomdraai de heerlijkste ijsjes op tafel. Zoals deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes met lekker rijpe aardbeien die nu helemaal in het seizoen zijn! Check hier nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

Zoku Quick Pop Maker

Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Wij mochten hem testen van web warenhuis fonQ en waren zeer tevreden over de snelheid waarmee je ijsjes maakt! Het basis element is namelijk een vast koelblok dat je in de vriezer kunt bewaren. Op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de Zoku houdersstokjes erin en vult met een jouw favoriete ingrediënten. En die kun je natuurlijk zo gezond of ongezond maken als jij zelf wilt.

De ijsjes vormen zich in het blok binnen 10 minuten. Daarna hoef je alleen nog even de schroefdop aan te draaien, tot je POP hoort en je trekt je aardbei yoghurt ijsjes zo uit de Zoku Quick Pop Maker. Daarna kun je de vorm weer meteen vullen met een nieuw ijsmengsel. Het koelelement van de Zoku Quick Pop Maker kun je achter elkaar 3 x 3 ijsjes gebruiken. Stop hem daarna weer een dagje in de vriezer en hij is klaar voor een volgende keer dat je trek hebt.


Print

Recept: Aardbei Yoghurt Ijsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 27 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram aardbeien,
  • paar druppeltjes Stevia,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • 1/2 theelepel vanille extract.

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Houd een paar aardbei stukje apart en stop de rest in de blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan). Pureer, samen met de stevia, tot een vloeibare massa. Roer vervolgens in een kommetje de yoghurt en vanille extract door elkaar.
  3. Lepel een 1-2 theelepels yoghurt in de Zoku Quick Pop Maker. Deze bevriest direct zodra het het koelelement raakt.
  4. Stop een paar kleine stukjes aardbei in de vorm en steek hier direct de bijgeleverde stokjes in de vorm.
  5. Vul de rest van de vorm met de gepureerde aardbeien en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

3 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

5 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

6 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago