Nagerechten

Aardbei Yoghurt IJsjes maken

Met deze warme, zomerse dagen kun je wel een verkoelend ijsje gebruiken. En je maakt deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes gewoon zelf.

Met slechts een paar ingrediënten, een blender en een Zoku Quick Pop Maker (of een andere soort ijsjes-maker) zet je in een handomdraai de heerlijkste ijsjes op tafel. Zoals deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes met lekker rijpe aardbeien die nu helemaal in het seizoen zijn! Check hier nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

Zoku Quick Pop Maker

Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Wij mochten hem testen van web warenhuis fonQ en waren zeer tevreden over de snelheid waarmee je ijsjes maakt! Het basis element is namelijk een vast koelblok dat je in de vriezer kunt bewaren. Op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de Zoku houdersstokjes erin en vult met een jouw favoriete ingrediënten. En die kun je natuurlijk zo gezond of ongezond maken als jij zelf wilt.

De ijsjes vormen zich in het blok binnen 10 minuten. Daarna hoef je alleen nog even de schroefdop aan te draaien, tot je POP hoort en je trekt je aardbei yoghurt ijsjes zo uit de Zoku Quick Pop Maker. Daarna kun je de vorm weer meteen vullen met een nieuw ijsmengsel. Het koelelement van de Zoku Quick Pop Maker kun je achter elkaar 3 x 3 ijsjes gebruiken. Stop hem daarna weer een dagje in de vriezer en hij is klaar voor een volgende keer dat je trek hebt.


Print

Recept: Aardbei Yoghurt Ijsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 27 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram aardbeien,
  • paar druppeltjes Stevia,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • 1/2 theelepel vanille extract.

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Houd een paar aardbei stukje apart en stop de rest in de blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan). Pureer, samen met de stevia, tot een vloeibare massa. Roer vervolgens in een kommetje de yoghurt en vanille extract door elkaar.
  3. Lepel een 1-2 theelepels yoghurt in de Zoku Quick Pop Maker. Deze bevriest direct zodra het het koelelement raakt.
  4. Stop een paar kleine stukjes aardbei in de vorm en steek hier direct de bijgeleverde stokjes in de vorm.
  5. Vul de rest van de vorm met de gepureerde aardbeien en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago