Zo rond de kerstdagen en Oud & Nieuw genieten we vaak wat meer van niet heel gezonde gerechten. Dus Annemiek laat je zien hoe je 5 calorierijke borrelhapjes omtovert tot gezonde feesthapjes.
Deze tijd van het jaar staat namelijk vaak in het teken van gezelligheid en samen borrellen en eten met familie en vrienden. Helaas is het niet altijd even gezond, maar met een paar kleine tips zet je toch hele gezonde hapjes op tafel tijdens de feestdagen! Zo heb je in ieder geval de keuze
Als je wilt afvallen, kunnen de feestdagen een uitdaging zijn. De meeste borrelhapjes bestaan immers uit koolhydraat- en calorierijke toastjes, chips en dips. Zo tover jij vijf borrelhapjes om in gezonde feesthapjes.
In plaats van worstjes in bladerdeeg kun je plakjes kipfilet om repen avocado rollen. Niet alleen heel lekker, maar ook heel verzadigend en gezond. Zowel kipfilet als avocado bevatten immers veel gezonde eiwitten die je lange tijd een verzadigd gevoel geven. Zo voorkom je overeten tijdens de borrel.
Nacho chips met dipsaus? Liever niet als je aan het afvallen bent. Chips zitten vol koolhydraten en ongezonde vetten, die de vetopslag stimuleren. Lees hier waarom een koolhydraat dieet helpt om kilo’s te verliezen. En maak een gezonde groentedip van reepjes wortel en komkommer. De dip maak je op basis van Griekse yoghurt waar je extra vierge olijfolie en kruiden aan toevoegt. Bijvoorbeeld een combinatie peterselie en bieslook of mosterd, kerriepoeder en paprikapoeder. Ook lekker is het om noten aan je dip toe te voegen. Dan maak je deze bovendien nog verzadigender.
Mini-pizza’s zijn heerlijke borrelhapjes, maar ook weer behoorlijk koolhydraatrijk. Dat kun je oplossen door de bodem van bloemkool in plaats van bloem te maken. Zo heb je meteen een heerlijk gezond borrelhapje. Check hier het recept om zelf bloemkoolpizza te maken.
Denk je aan krabkoekjes voor je borrel? Deze borrelhapjes zijn natuurlijk super lekker, maar zitten vol snelle koolhydraten. Kies liever voor een gezonde garnalencocktail met avocado. Voor 4 personen: snijd twee avocado’s in tweeën en haal de pitten eruit. Haal het vruchtvlees uit de schillen en zorg dat de schillen heel blijven.
Maak vervolgens blokjes van het vruchtvlees en doe hier 250 gram gepelde garnalen bij. Sprenkel er dan wat sap van een halve citroen over en breng het geheel op smaak met Himalaya zout en cayennepeper. Vul de avocadoschillen met het avocado-garnalenmengsel. Je kunt ook meer kleinere porties maken door de garnalencocktail over kleine glaasjes te verdelen, bijvoorbeeld borrelglaasjes.
In plaats van gefrituurde miniloempiaatjes maak je in en handomdraai lekkere en gezonde omeletrolletjes die je kunt vullen met allerlei groenten, avocado en kalkoenfilet. Mmm!
Ik hoop dat dit artikel je inspireert om komende feestdagen borrelhapjes op tafel te zetten die niet alleen heel lekker zijn, maar ook nog eens goed voor je lijn. Ken jij nog meer gezonde en slanke borrelhapjes? Deel ze dan hieronder in de reacties!
Groetjes, Annemiek
(www.nutribites.nl)
(bron foto’s: omeletrolletjes, crudites, bloemkoolpizza)
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…