Persoonlijk

Mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers

(Sponsored) – Eind december ben ik begonnen met Weight Watchers! Dit deed ik om van mijn zwangerschapskilo’s af te komen. Dus het is nu de hoogste tijd om jullie weer een update te geven en mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers. 

Een goede start om af te vallen

In mijn vorige update, was ik pas 3 weken verder met Weight Watchers, maar ik had een hele goede start om af te vallen gemaakt. In die drie weken tijd was deze dame maar liefst 4.8 kilo kwijt! Dit gaf voor mij aan dat Weight Watchers gewoonweg helpt! Punten tellen werkt. Punt. Maar na deze vliegende start, wordt de kunst juist om je nieuwe levenswijze vol te houden. En daar gaan veel mensen, inclusief ik, de mist in.

Het leed dat afvallen heet…

Op het moment dat ik de 5 kilo gewichtsverlies voorbij was, wilde ik het gaan vieren. En dat deed ik ook. Met een grote afhaalpizza en biertjes erbij. Het koste mij onderhand meer punten dan ik in die hele week kon opsparen. Maar goed voor een keertje… Enfin, toen kwam mijn schoonfamilie met het idee om lekker Surinaams eten te bestellen. Wederom met een biertje erbij.. En toen stond er taart op mijn werk, met een luxe koffie erbij…  En toen .. en toen.. en toen hield ik op met mijn punten in te voeren, want ik stond ineens dik in de min op mijn Weight Watchers app. Wacht even, ik wilde het vieren ja, maar ik wilde niet al mijn inspanningen van de afgelopen maand kapotmaken. Ik werd zoooo boos op mijzelf. Omdat ik de wilskracht niet had om dus door te gaan. Herkennen jullie dit ook?

Weight Watchers Connect

In de app van Weight Watchers vind je ook het tabblad ‘ Connect’ . Dit is een platform voor alle gebruikers. Je kunt hier een profiel aanmaken, status updates delen, maar ook elkaar vragen stellen, likes uitdelen en reageren bij elkaar. En hier schoot ik wel even vol. Niet alleen zag ik hier hele positieve verhalen voorbij komen, en werd ik weer even op het feit gedrukt dat Weight Watchers echt helpt met afvallen.

Maar ik zag ook de twijfel voorbij komen. De dilemma’s, de tegenslagen en reacties van mijn mede Watchers. We hebben allemaal wel eens strubbelingen. We hebben allemaal wel eens een dip of off day, of zelfs week. En dat is niet erg, voor een keertje Maar pak hierna gewoon de draad weer op.

En toen werd ik ziek…

En net op het moment dat ik mijzelf ook weer herpakt had in week 5, en ik mijn ‘teveel’ er al weer af aan het krijgen was.. toen werd ik goed ziek… Hoewel ik de eerste twee dagen geen hap door mijn keel kreeg, moest ik echt verplicht goed en regelmatig gaan eten. Puur om aan te sterken. Maar omdat ik zo ziek was, was ik helaas ook overgelaten aan de bereidwilligheid van anderen. Helaas niet altijd even Weight Watchers proof. En dan heb ik het nog niet eens over de potten honing die naar binnen gingen voor mijn keelpijn. Ik heb letterlijk de app twee weken lang niet geopend. Want ik zou diep en diep triest worden van alles dat ik hier ingevoerd zou hebben. Totdat iemand in de Connect app zei: ” Het meest belangrijke is nu om eerst je lichaam te laten herstellen. En daarbij heb je elke calorie (goed of slecht) bij nodig. En als je dan weer jezelf bent, kun je weer gaan werken aan je gewicht. En ze had gelijk…

Het is geen excuus, maar soms gebeuren er dingen waar je geen invloed op hebt. En die moet je gewoon hun beloop laten gaan (zoals ziek worden). En soms gebeuren er dingen waar je wel wat aan kan doen. Zoals weer lekker in je vel komen te zitten en dan actief met het programma bezig blijven en je nieuwe levenswijze vol blijven houden.

Mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers

Het is dus ook niet zo raar dat mijn ervaringen na 2 maanden Weight Watchers letterlijk een hobbelweg zijn geweest! Na week 4, toen ik mezelf even helemaal had laten gaan,  zat er namelijk alweer 1.2 kilo extra aan mijn lijf! Ja ik schrok er ook van dat het zo hard ging! Aan het einde van week 5 was hier gelukkig alweer bijna 800 gram vanaf!

 

Toen werd ik dus ziek en na 2 weken was mijn gewicht nog steeds exact hetzelfde. Gelukkig! Maar omdat ik in week 8 & 9 weer lekker aan de slag ben gegaan met mijn Weight Watchers programma, is er nog eens een extra 1.6 kilo van af gegaan. Ik ben zelfs weer actief naar de sportschool gegaan. Dat viel heel vies tegen na zo’n periode ziek geweest te zijn. Maar ik zit nu op 2x per week actief sporten en ga samen met mijn zusje trainen. Dan kunnen we elkaar in ieder geval een schop geven als de ander niet hard genoeg doorfietst 🙂

Week 10 zit er inmiddels ook alweer bijna op en ik schat dat ik maandag nog een extra kilo kwijt ben. Het feit dat mijn favoriete broek nu een beetje van mijn heupen afzakt is al een heel goed teken. En ik kreeg vandaag zelfs een compliment dat ik er stralend uit zie met een heerlijke roze glow!  Tromgeroffel…..!  Ik ben totaal 7 kilo afgevallen in 2 maanden met Weight Wachters! Dat is bijna de helft van mijn streefdoel. Ik ben dus heel blij dat ik de draad weer het opgepakt en voel me nu al energieker als tevoren. En omdat ik zulke goede resultaten behaal met Weight Watchers, gaat deze dame dus voorlopig nog door met het programma. Op naar de -\- 15 kilo! En misschien zelfs nog wel meer?

Hoe gaat het afvallen met mijn mede Weight Watchers? Houden jullie nog steeds vol? En wat zijn jullie resultaten na 2 maanden Weight Watchers gevolgd te hebben? Ik ben zo benieuwd!!

Wil jij ook meedoen? Ga voor meer informatie over het programma naar de website van Weight Watchers.

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Weight Watchers. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Photo’s by: Sushitsky Sergey  and VGStockStudio

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Goed gedaan hoor!!! Die 15 kilo ga je zeker halen! Ik ben nu 6 kilo kwijt sinds 1 Jan, ook ik heb wel eens extreme behoefte aan zoetigheid. Maar het blijft een eeuwige strijd en keuzes maken wat wel en wat niet in je mond stoppen.

    • Hi Simone,

      ja het is een levenslange strijd :-) Maar we gaan er gewoon voor en volhouden!

  • ik heb 5 jaar geleden ook met weight watchers begonnen om iets te doen aan al die overtollige kilo's.
    Heb alles online uitgezocht en mijn levensstijl aangepast. Ben 15 kilo afgevallen op een dikke 6 maanden tijd en kijk na 5 jaar nog steeds hetzelfde gewicht. Af en toe eens een kilo bij maar dan weet ik voor mezelfd dat ik gas moet terug nemen. Meer groenten, fruit en minder vet en vooral minder eten. Ik at vroeger 2 à 3 borden warm maar helemaal niet nodig...
    Regelmatig jezelf eens iets gunnen is belangrijk...dus hier in het weekend een glaasje of een hapje gaat er altijd in!
    Blijven volhouden! Succes

    • Ja dat is het zeker voor mij ook! Weer terug naar gezondere porties. Ik had gewoon even die wake up call nodig. En weer terug naar mijn 80/20 balans. Dat werkt het beste voor mij.

  • Grappig dat jij ook bezig bent met de weigt watchers..ik dus ook en het helpt dan ook niet echt als je ruim 1 kilo aan chocolade wint als chocaholic....maar de eerst 8 kilo's zijn eraf..
    En als beloning ieder dag 1 stukje chocolade?

    • hahaha, af en toe genieten van een blokje chocolade moet kunnen! Dan heb je bij deze meteen een voorraad voor een jaar! Heel veel succes met Weight Watchers in ieder geval!

  • Twijfel om ook te starten met weight watchers maar twijfel omdat ik ook bij dieetiste langs geweest ben... Nadat ik exact haar programma volgde en slechts 1200 kcal at verloor ik toch geen gewicht.... Volgens haar omdat ik na jarenlang te diëten mijn metabolisme vertraagd was.... Vraag is dan ook of WW dan wel kan helpen.

    • Hi Joke,
      bedankt voor je vraag maar ik ben zelf geen voedingsdeskundige en kan je hier niet bij helpen.
      Ik at zeker meer dan 1200 kcal en viel nog steeds af, maar ieder lijf is natuurlijk anders.
      Wellicht is het beter om deze vraag rechtstreeks bij WW in te dienen en om begeleiding te vragen?

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago