Vorige week schreef ik al een stuk over mijn ‘props table’ (klik hier om te lezen). Dit zijn leuke en kleurrijke items die ik gebruik als bijlage of achtergrond voor foodfoto’s op deze blog. Omdat ik vind dat de foto’s er ook nog eens smakelijk uit horen te zien en kwalitatief goed moeten zijn, werd het voor mij hoog tijd om een fotografie cursus te gaan volgen, om zo het optimale uit mijn camera te kunnen halen.
Het afgelopen jaar liep ik collega-foodblogger Simone van den Berg tegen het lijf. Zij maakt fantastiche foodfoto’s en blogt op Simones Kitchen. Toen ik hoorde dat zij ook fotografie workshops organiseerde, wist ik direct dat ik bij haar aan het juiste adres zou zijn.
Afgelopen weekend was het dan zo ver. Ik reisde af naar Nootdorp en woonde de ‘Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers’ bij. Deze workshop bestaat voor een deel uit technieken en leren optimaal gebruik te maken van je camera. En het tweede deel van de workshop bestaat uit foodstyling en alles wat je hierbij kunt gebruiken. Hiervoor heeft Simone de hulp ingeschakeld van Alexandra Schijf van AlexStyling, en deze dames maken er een leuke en educatieve dag van.
Kijk maar eens naar de verschillen tussen deze foto’s die ik maakte:
Het leuke is dat deze workshop niet alleen voor Foodbloggers is, want er zijn nog genoeg beroepen waar foodfotografie goed van pas komt. Wat denk je van partyplanners, die zo de mooiste plaatjes van hun (eet)feestjes kunnen maken. Of als eigenaar van een restaurant of cateringbedrijf kun je zo leren hele goede foto’s te maken voor je eigen website. Maar ook als hobbykok of beginnend hobbyfotograaf ben je van harte welkom hoor!
Mocht je geïnteresseerd zijn om zelf deze workshop bij te wonen, ga dan naar de website www.freshfoodphotos.com. De kosten van deze workshop bedragen 195 euro, en dat is inclusief gebruik van alle materialen, ingrediënten, een middag lunch, en koffie/thee met wat lekkers.
Daarnaast heeft Simone ook onlangs een Nederlandstalig (!) boek uitgebracht, op het gebied van digitale food fotografie. Dus mocht je liever zélf thuis aan de slag gaan, klik dan hier om dit boek te bekijken/ bestellen. (p.s. het boek krijg je ook mee als naslagwerk na afloop van de workshop)
Groetjes,
Betty
(bron header foto: Simone van den Berg / Fresh Food Photos)
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Leuk, die erwtensoep foto's. Daar heb ik nog nooit een mooie foto van kunnen maken. (Ziet er altijd uit als een vies bruin-groen moeras in Florida). Alleen de lepel op die foto vindt ik er 'vies' uitzien. Niet gepoetst zilver?
yup! Niet gepoetst zilver! Maar die hadden we er juist expres bij uitgezocht.. :-(
Wauw, wat een verschil tussen de foto's! Ik krijg dit weekend het boek van Simone voor mijn verjaardag en nu ben ik nóg benieuwder, haha!