Categories: Events

Taste of Holland 2016

Dit Valentijns weekend vind voor het eerst de Taste of Holland plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De Taste festivals zijn inmiddels een waar begrip in ons landje en het werd tijd voor een Typical Dutch Edition met al het goede dat ons landje te bieden heeft.

Zelf was ik vanmidag tijdens de opening, dus ik neem jullie even mee de beursvloer op voor een fotoverslag van de Taste of Holland.

Bij de Taste of Holland ga je uiteraard proeven, veel proeven. En je zult ook de nodige chefs aantreffen die je zoveel meer over hun restaurants kunnen vertellen. Samen met mijn mede foodies werden wij bijvoorbeeld welkom geheten door Ramon Beuk, Alain Caron en Janny van der Heijden. Alle drie gepassioneerde kookfanaten die gewoonweg van goed en lekker eten houden.

Maar vind je ook een aantal typische Utregse ondernemingen, zoals Stan&CO en Firma Pickles, waar menige bezoeker maar al te graag zijn/haar tanden in een stukje vlees komt zetten.

Maar je zult in de jaarbeurshallen ook vele ander fantastische foodconcepten en pop-up restaurants terugvinden, zoals het Restaurant van de Toekomst. De voorspelling is dat we allemaal minder vlees gaan eten en met fantastische concepten zoals de  Tomeato’ Burger van &Samhoud  of de heerlijke vegan rendang van de Seitan Chefs, wordt dit wel heel aantrekkelijk!

Maar kijk vooral om je heen en laat je inspireren door eten. Van nagebootste eetbare kunstwerken tot Masterchefs aan het werk! Waag je aan een blackbox cooking experience, woon een demonstratie bij in het Taste Theater, of schuif aan bij de Big Green Egg BBQ van Julius Jaspers. Het kan gewoon allemaal.

Persoonlijke aanraders van Betty:  Ga leren bierproeven bij Gulpner, bestel de meatballs met baconkruim bij Smokey Goodness en prik een vegetarisch ‘bieterbal ‘weg. En na afloop sluit je af met een heerlijk wijntje bij de beste wijnbar van 2016:  Lefebvre.

Informatie Taste of Holland

Mochten jullie ook nog naar de Taste of Holland willen gaan: kaartjes zijn te koop vanaf € 12,-  (Kids t/m 16 jaar mogen gratis mee).  Je betaald ter plekke je consumpties met ‘Florijnen’  (€ 1.25 per muntje) die te koop zijn aan de muntenkassa’s.

Op zaterdag 13 februari 2016 is de Taste of Holland geopend van 12.00 – 22.00 uur

en  zondag 14 februari 2016 is de Taste of Holland geopend van 12.00 – 21.00 uur

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago