Categories: Events

Taste of Holland 2016

Dit Valentijns weekend vind voor het eerst de Taste of Holland plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De Taste festivals zijn inmiddels een waar begrip in ons landje en het werd tijd voor een Typical Dutch Edition met al het goede dat ons landje te bieden heeft.

Zelf was ik vanmidag tijdens de opening, dus ik neem jullie even mee de beursvloer op voor een fotoverslag van de Taste of Holland.

Bij de Taste of Holland ga je uiteraard proeven, veel proeven. En je zult ook de nodige chefs aantreffen die je zoveel meer over hun restaurants kunnen vertellen. Samen met mijn mede foodies werden wij bijvoorbeeld welkom geheten door Ramon Beuk, Alain Caron en Janny van der Heijden. Alle drie gepassioneerde kookfanaten die gewoonweg van goed en lekker eten houden.

Maar vind je ook een aantal typische Utregse ondernemingen, zoals Stan&CO en Firma Pickles, waar menige bezoeker maar al te graag zijn/haar tanden in een stukje vlees komt zetten.

Maar je zult in de jaarbeurshallen ook vele ander fantastische foodconcepten en pop-up restaurants terugvinden, zoals het Restaurant van de Toekomst. De voorspelling is dat we allemaal minder vlees gaan eten en met fantastische concepten zoals de  Tomeato’ Burger van &Samhoud  of de heerlijke vegan rendang van de Seitan Chefs, wordt dit wel heel aantrekkelijk!

Maar kijk vooral om je heen en laat je inspireren door eten. Van nagebootste eetbare kunstwerken tot Masterchefs aan het werk! Waag je aan een blackbox cooking experience, woon een demonstratie bij in het Taste Theater, of schuif aan bij de Big Green Egg BBQ van Julius Jaspers. Het kan gewoon allemaal.

Persoonlijke aanraders van Betty:  Ga leren bierproeven bij Gulpner, bestel de meatballs met baconkruim bij Smokey Goodness en prik een vegetarisch ‘bieterbal ‘weg. En na afloop sluit je af met een heerlijk wijntje bij de beste wijnbar van 2016:  Lefebvre.

Informatie Taste of Holland

Mochten jullie ook nog naar de Taste of Holland willen gaan: kaartjes zijn te koop vanaf € 12,-  (Kids t/m 16 jaar mogen gratis mee).  Je betaald ter plekke je consumpties met ‘Florijnen’  (€ 1.25 per muntje) die te koop zijn aan de muntenkassa’s.

Op zaterdag 13 februari 2016 is de Taste of Holland geopend van 12.00 – 22.00 uur

en  zondag 14 februari 2016 is de Taste of Holland geopend van 12.00 – 21.00 uur

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

15 uur ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

4 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

5 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

7 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago