Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Maar ik kan je nu al eerlijk zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! (WINACTIE is reeds afgelopen)

Avondje uit in Utrecht

Deze nieuwe hotspot zit heerlijk gegoten in een Great Gatsby jasje, met art deco elementen en neonverlichting. Maar het is er bovenal gezellig, eclectisch en lekker kleurrijk waardoor er vanzelf wel een dikke glimlach op je gezicht komt. Maar je komt bij ‘t Taphuys niet alleen voor een middagborrel of een avondje uit in Utrecht hoor. Vanaf 11.00 kun je al genieten van een goede kop koffie en lunchkaart met o.a pancakes & wafels, tosti’s en sandwiches.

Tap je eigen wijntje

Dit drink je bij ‘t Taphuys Utrecht

Wat deze plek zo bijzonder maakt zijn de zogeheten tapmuren en wijnwand. Je zet wat drink tegoed op een herbruikbare tap-kaart (handig voor met je maten, want op is gewoon op!). Vul je glas met een wijn of bier naar keuze. Je betaald per druppel zeg maar, dus proef gerust een paar kleine glaasjes om jouw favoriet te vinden! En je rekent dus af met je tap-kaart. Maar zelfs als zwangere dame kom ik hier niets te kort hoor. De barman van het Taphuys maakt een aantal fijne mocktails en alcoholvrije Gin& Tonics met Seedlip voor me en die kan ik aan de bar ook gewoon afrekenen met mijn tap-kaart.


Dit eet je bij Taphuys

Vanaf 17.00 uur gaat de avondkaart in bij Taphuys Utrecht en dan kun je heerlijke happen bestellen voor bij je wijntje of bieren. Maar eh, niet zomaar happen, maar echt heerlijke maaltjes, ter grootte van een tussengerecht. Zet dus alsjeblieft het idee van een borrelplankje met gesneden vleeswaren of bittergarnituur uit je hoofd, maar ga voor een broodplankje met hummus of een burrata met cherrytomaatjes.

Wat dacht je van een tabouleh salade met gegrilde venkel, cherrytomaatjes, munt en granaatappelpitjes?

Terwijl de rest zat te genieten van een stukje langzaam gegaarde buikspek, kreeg ik een vegetarische variant met zoete aardappel en feta. Dus met allergieën of voorkeuren wordt ook goed rekening gehouden.

Helemaal geweldig vonden wij de ribeye met gegrilde wortels en kruidenboter. Voor deze zwangere dame zelfs een extra doorbakken portie was geen probleem. Dit vind ik in ieder geval veel lekkerder bij mijn drankjes dan vlammetjes, dat is zeker!

Dessert

Enne werd ik even extra verwend met een paar macarons voor bij mijn kopje thee aan het einde van de avond. Maar bestel gerust een brownie, appeltaart of een fruitsorbet om je avond mee af te sluiten.


't Taphuys
Mariaplaats 3
3511 LH Utrecht
T: 030-6339706
https://taphuys.nl/utrecht

WIN: 2x TAP Tegoed kaart van ‘t Taphhuys – REEDS AFGELOPEN

Wil jij zelf eens ervaren hoe een avondje uit is bij deze nieuwe aanwinst in mijn stad? Wij verloten namelijk 2x 20 eur tegoedkaarten voor een avondje tappen bij ‘t Taphuys in Utrecht. Er zit ook een Taphuys in Tilburg en Arnhem.

Laat hieronder dan een reactie achter en vertel ons wat jij graag wilt vieren en met wie? Met een beetje geluk trakteren wij jullie misschien op een rondje (of twee) van het huis!

Meedoen kan t/m dinsdag 10 December 2019 en de twee winnaars krijgen persoonlijk bericht! Delen via Social Media is natuurlijk altijd LIEF!

Groetjes, Betty

Voor deze review was ik uitgenodigd door ‘t Taphuys, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Super leuk Betty,

    Ik doe graag mee om terug te kijken op een goed jaar met FoodLies. Hier mag ik wel eens vaker bij stil staan en hoe kan dat nou beter dan onder genot van een lekker drankje en belangrijke mensen om mij heen?! Yes bij het Taphuys.

  • Ik zou het taptegoed heeel graag winnen, ik ben gek op bier- en wijnfestivals, en probeer daar altijd t liefst zoveel mogelijk uit. Maar is lastig met volle glazen ;)... en die festivals heb je zo weinig in de winter. Dus dit is ideaal, én heeel veel speciaalbier en wijnopties, én net zoveel tappen als je wilt proberen:)

  • Ik zou dit heel graag willen winnen zodat ik weer een leuk zussen weekend kan gaan doen met mijn jongste zusje Esther als ik bij haar logeer. Lijkt mij super leuk...wij zijn dol op wijn en hapjes🍷🙏

  • Zoo leuk lijkt het taphuys mij! Ik heb het met de opening op heel veel foodvloggers voorbij zien komen! Ik wil er heel graag heen met mijn vriend, omdat 5 jaar samen zijn en eigenlijk ook om onze troost weg te drinken, omdat het ons maar niet lukt om een tof huis te kopen in Utrecht (overboden, al verkocht, te duur etc). We willen hier heel graag iets kopen (wonen hier nu gehuurd) en zijn elk weekend de stad iets beter aan het verkennen. Lijkt me superleuk dus om hier ook heen te gaan 🤗

  • Erg leuk! Ik ken het concept van een tentje in Amsterdam maar super dat het nu dichter bij huis zit. Kan je weer een wijntje meer drinken :). Ga graag snel langs met een vriendinnetje!

  • Wat leuk! Mijn vriend en ik zijn deze week 12 jaar samen en het lijkt me heel gaaf als we dat samen bij het Taphuys kunnen vieren. Hij is een bierdrinker, ik een wijndrinker, maar hier kunnen we alsnog allebei tappen :D En het eten ziet er ook heel goed uit!

  • Ik zou graag mee willen doen. Ben 12 januari uitgerekend en kan niet wachten tot ik weer lekkere wijntjes kan drinken.

  • Wat klinkt dit als een erg leuke plek! Altijd opzoek naar nieuwe leuke plekken, dit is er zeker eentje om eens heen te gaan. Dit zou ik dan graag doen met m'n zusje die tegenwoordig in Utrecht werkt en het altijd een goede reden is om een borrel te doen, hapje te eten en gezellig bij te praten.

  • Ik zou heel graag gaan met Marieke. Ze is van mijn beste vriendinnen en ze is me erg dierbaar. Volgend jaar gaat ze trouwen en ik ben met trots haar ceremoniemeester en ik ben nog trotser op het feit dat ze in haar werk een nominatie te pakken heeft! Lang op gehoopt en nu gaat die droom uitkomen. Wij hebben dus zeker iets te vieren 😉🙏🏻✨

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago