Restaurants in Utrecht

Surya Restaurant in Utrecht (Indian Lounge)

Niet alleen tref je op deze website verschillende recepten uit allerlei wereldkeukens, maar gaan we zelf natuurlijk ook eten bij restaurants met een traditionele wereldkeuken. Ik neem jullie mee naar Indian\Nepalese lounge: Surya Restaurant in Utrecht.

Een hippe en moderne variant op een traditioneel Indisch restaurant. En waar het eten ook nog eens van topkwaliteit is. Check snel waarom je zaterdagavond gaat doorbrengen bij Surya.

Gelegen aan het gezellige Janskerkhof in Utrecht, vind je Indiaas restaurant Surya.Verwacht hier geen plastic meubilair of bollywood inrichting, maar een smaakvol restaurant met een goede keuken. Hier is overduidelijk een designer aan de slag gegaan met de inrichting en dat resulteert in een sfeervolle ambiance van donker hout, kleurrijke lounge kussens en intieme verlichting.

Het water kabbelt langs de achterwand en uit de keuken komen de heerlijke smaken je tegemoet. Binnen 2 minuten zit je gegarandeerd watertandend achter je tafel en kun je niet wachten tot het eten op tafel komt. Beneden is een grote bar en knusse tafels langs de grote wand-bank. Maar boven vind je een drietal grote tafels waar je met je groep of gezelschap kunt plaatsnemen.

De keukenbrigade bestaat enkel uit Indiërs en Nepalezen, en dat proef je ook terug in de traditionele gerechten. Mijn indiase vriendin, die overigens zelf ook heerlijk indiaas kookt, was dan ook laaiend enthousiast over de kwaliteit van het eten. Het was traditioneel en riep vele herinneringen bij haar op. In een avond werd ik compleet wegwijs gemaakt in de Indiase keuken, die echt veel meer inhoud dan een curry. Dus ga lekker zelf ontdekken bij Surya Restaurant.

Dit eet je bij Surya Restaurant:

Voorgerechten:

In plaats van brood met kruidenboter vooraf, krijgt iedereen flinterdunne Papadam met komijn en een trio van dips: korianderpesto, sweet chilli en raita (yoghurt).  Dit opent alvast je smaakpapillen.

Daarna gaan ik en mijn tafelgenoten voor een  Mixed Starter (per 2 personen), met o.a. Chicken Shiekh Kabab,  Samosa (Gefrituurd bladerdeeg gevuld met gekruide aardappelen en doperwten),  Hot Chicken Wings (Kippenvleugels gemarineerd in pittig gekruide yoghurt saus en gegrild in het tandoor) . Een prima manier om verschillende Indiase voorgerechten  borrelhapjes uit te proberen, maar het is best een flink bord vol!  Ben je toevallig met een groep(je), dan wil ik je aanbevelen simpelweg verschillende voorgerechten (1 p.p.) te bestellen, en laat iedereen lekker pakken en delen met elkaar.  Dan hou je nog wat ruimte over voor de volgende gerechten.

Hoofdgerechten:

Deze Tandoori Lamb Chops hebben een ‘dry rub’ van Tandoori saus en zijn gegrild in een traditionele tandoor. Dat is een kleioven die op houtskool werkt. Geserveerd op een bedje van gegrilde groente en met basmati rijst, alu mutter en salade

Mutter Panier, dat is huisgemaakte panier kaas met doperwten, bereid in kerriesaus.  En de  liefhebber besteld hier ook nog een portie naan brood of chiapati bij. Heerlijk om die saus mee ‘ op te vegen’  van je bord.

Maar de indiase keuken staat niet alleen bekend om curry’s en tandoor gerechten. probeer ook eens een Biryani is een licht gekruide basmati rijst gerecht met noten en specerijen, gemengd met kip/lam/garnalen of groenten. Mijn semi-zoete lam biryani was om van te smullen en meer dan ik alleen op kon. Dis die hebben wij ook heerlijk gedeeld met zijn allen. Deze gerechten worden ook geserveerd met alu mutter and een groene (ijsberg) salade

Ook voor de hoofdgerechten is 1 p.p voldoende. Ben je hier met een groep(je)? Bestel dan verschillende hoofdgerechten en deel alles met elkaar. De gerechten worden in serveerschalen en kommetjes opgediend, en schep daarna gewoon over op je separate eetbord. Er is niets meer zonde dan dat je met zijn zessen allemaal Tikka Massala gaat bestellen (omdat je dat blijkbaar alleen kent van de kaart), en dus de rest van al het lekkers uit de Indiase en Nepalese keuken mis moet lopen. Samen heerlijk eten delen is toch echt het allerleukste bij Surya Restaurant.

Nagerechten:

Geheel volgens traditie sluiten we af met een Indian Chai Latte . Dat is een kruidige thee die gebrouwen is met melk, in plaats van  water.

Omdat wij best vol zitten, gaan we niet voor een uitgebreid toetje, maar bestellen slechts 1 portie: Gulab Jamun. Dit zijn twee huisgemaakte deegballetjes, in warme suikersiroop met rozenwater. Een zo’n balletje na een kruidige maaltijd, balanceert weer alle smaken in je mond en buik. Het perfecte einde van onze Indiase proeverij.

  • Qua inrichting een verademing, vergeleken met andere Indiase restaurants. Erg mooi gedaan en goede sfeer.
  • Vriendelijk personeel. Sommigen spreken alleen Engels.
  • Gerechten zijn traditioneel, maar bovenal heel goed op smaak.
  • Centraal gelegen in hartje Utrecht, aan een plein dat tot laat in de avond nog door gaat. Ideale start van je avondje uit.
  • Goede Gin Tonics op de kaart. Kom dus ook gerust langs voor een borrel en Indiase hapjes. (TIP van BETTY: De ‘hartige’ Gin Mare Tonic past uitstekend bij bovenstaande gerechten!)
  • Dinsdagavond is Curry Night. Elke week staat er een andere curry in de spotlight, voor een zeer vriendelijk prijsje.
  • Je vind Surya Restaurant ook in Hilversum en Amsterdam.

  • Betaald en beperkt parkeren in omgeving Janskerkhof. Tip: kom op de fiets of met het OV, halte: Janskerkhof of Voorstraat.
  • Personeel vergat een aantal keer de achterdeur dicht te doen en dan kom je boven in de kou te zitten. Tip: maak hier een voorportaal of plaats een dik gordijn. (zien de gasten toch niets van)

 

Review:    Prijs: €         Eten: 8.0      Service: 7.0       Decor: 7.5     Totaal:  7.5

 

Surya Restaurant Utrecht
(Indian / Nepalese Lounge)
Janskerkhof 23
3512 BN, Utrecht
T: 030 – 208 0809
https://Suryarestaurant.nl
Voor deze review waren wij uitgenodigd door Surya Restaurant Utrecht, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago