Mama & Kind

Stokke Tripp Trapp ® kinderstoel

Ben je op zoek naar een solide kinderstoel? Met de komst van de Stokke Tripp Trapp ® kinderstoel in ons huishouden is het leven niet alleen een stuk praktischer geworden, maar is het ook dagelijks genieten met het hele gezin. En dat al vanaf de geboorte. Dit is mijn review van de Stokke Tripp Trapp ® kinderstoel.

Nog voordat bij ons de baby kamer opgeleverd werd, kreeg ik de Stokke Tripp Trapp ®  al toegestuurd voor een review. Een mooie gelegenheid voor de aanstaande papa om alvast even zijn handyman skills te tonen en deze mooie stoel voor zijn aanstaande dochter in elkaar te draaien. De stoel wordt in een plat bouwpakket geleverd en is gelukkig heel eenvoudig in elkaar te zetten.

Wat is Stokke Tripp Trapp ® ?

Met een kindje op komst dien je natuurlijk een kinderstoel in huis te halen. En hoewel de keuze er reuze is, viel de Tripp Trapp ® stoel mij al direct op. Mede door het klassieke en iconisch design, dat eigenlijk nooit uit de mode gaat. Maar naast dat ik van een mooi stukje design in huis hou, moet de stoel met name praktisch en multi inzetbaar zijn. En dat is het mooie van de Stokke Tripp Trapp ®: de stoel groeit namelijk mee met je kindje. De zithoogte en voetensteun zijn namelijk verstelbaar, waardoor de rug en voeten op elke leeftijd goed ondersteund worden. Daarnaast is de Tripp Trapp ® een zeer solide stoel, gemaakt van beukenhout, die het gewicht van een volwassen persoon (tot 110 kilo) kan dragen.

Bron foto’s: Stokke.com

De voetensteun is zo stabiel gemonteerd dat springen en wiegen geen gevaar met zich mee brengt en tevens geven de verlengde glijders onder de poten extra stabiliteit. Handig, want dochterlief is soms in een wilde bui als ze een leuk liedje hoort. Kortom, dit is een veilige stoel waar je kindje nog jarenlang van zal kunnen genieten. De Tripp Trapp ® kinderstoelen zijn in verschillende kleuren leverbaar en is behandeld met een lak op waterbasis. Niet giftig en dus geen schadelijke stoffen voor je kindje. Je neemt de stoel ook makkelijk af met een vochtig keukendoekje. Easy does it! En zelfs na anderhalf jaar is mijn witte Tripp Trapp ® nog steeds mooi wit!

Tripp Trapp® Newborn zitje

Op het moment dat je kleine spruit geboren is wil je hem/haar natuurlijk geen seconde uit het oog verliezen. Omdat ik van mening ben dat een baby al vanaf het eerste moment betrokken dient te zijn bij alle gezinsmomenten, betekent dat dus ook samen aan tafel. In het Tripp Trapp ® Newborn zitje schuif je je kindje aan tafel. Terwijl je zelf eet, drinkt en kletst heb je zo nog steeds alle oog voor de baby. Een flesje of hapje aanbieden doe je gewoon vanuit je luie stoel. Heerlijk vond ik dat en ik geloof echt dat dochterlief daarom nu ook al een kleine foodie is: ze heeft dit letterlijk vanaf dag 1 meegekregen namelijk!

Het kuipstoeltje heeft een vijfpunts veiligheidstuigje met zachte schouderpads die je baby goed en comfortabel op zijn plaats houdt. Het Stokke Newborn zitje gebruik je vanaf de geboorte tot max 9 kilo gewicht. En afhankelijk van hoe snel je kindje groeit natuurlijk. Onze kleine dame was na 7.5 maanden al uit haar Stokke Newborn zitje gegroeid en kon al aardig rechtop zitten. Maar heb ik genoten van de tijd dat de kleine spruit gewoon bij ons aan tafel zat. Je krijgt er zelfs een beugel voor een hangspeelgoedje bij.

Tripp Trapp® Baby Set

Vanaf 6 maanden gebruik je de Tripp Trapp ® Baby set op de stoel. Dat is een demonteerbaar setje met verhoogde ruggensteun en veiligheids beugel aan de voorkant. Het lijkt nog het meeste op een babyschommel zitje dat op de stoel wordt gemonteerd. Je kindje zit goed ondersteund en veilig in de babyset. Daarnaast is de Baby Set ook uit te breiden met een tafelblad, kussenset en tuigje voor enthousiaste baby’s die niet willen blijven zitten.

Bij ons deed het tafelblad tevens dienst deed als bord, want deze was zo ruim dat dochterlief lekker haar eten kon uitpluizen, bekijken. uitsmeren en spelenderwijs leerde opeten. Daarnaast kan zij het tafelblad niet loskrijgen en dus ook niet weggooien, zoals met een bord wel eens gebeurde… En de kussensets zijn behalve comfort ook mooie aankleding van je Tripp Trapp® Baby Set. Er zijn zoveel verschillende kleuren en motieven beschikbaar dat je de stoel helemaal kunt personaliseren.

Hoe deze stoel van mij een blije mama maakt

Ik ben heel blij dat mijn dochter al vanaf haar geboorte een veilige en comfortabele kinderstoel heeft om gebruik van te maken. Wij als ouders vonden het heerlijk om haar altijd bij ons aan tafel te hebben, want die eetkamertafel is het kloppende hart van ons huis. De gezelligheid, lekker samen eten als gezin, muziek luisteren of filmpjes kijken, maar ook samen spelletjes spelen. Daarnaast verhuisd de Tripp Trapp® in de zomer ook regelmatig mee de tuin in voor een barbecue of borrel in de achtertuin.

Dat de Tripp Trapp® ook helemaal opgaat in ons interieur vind ik ook erg fijn. Kortom, deze stoel heeft van mij een blije mama gemaakt en ik kan hem dan ook iedereen aanraden. Het is een uitgave, ik weet het, maar je krijgt er jarenlang plezier van terug, vanaf de eerste geboortedag van je kindje. En met een beetje hulp van Sinterklaas, de Kerstman, familie en vrienden (vraag de Baby Set en accessoires bijvoorbeeld als kraamcadeau), heb je de Tripp Trapp® zo compleet bij elkaar.

De Tripp Trapp® hack

Nou ben ik een vrij opgeruimde mama, maar er komt een moment dat je eettafel gewoon vol ligt met baby spulletjes. Het is onvermijdelijk is mij verteld. Van extra luiers, creme’s, maar ook parate toetendoekjes, haarclipjes, slabbetjes en (mond)doeken. Maak het jezelf gemakkelijk en hang dan een losse Ikea TROFAST opbergbak onder het voetenplankje.

Dit is echt de ultieme Tripp Trapp ® hack! De rand past namelijk precies in de gleuven voor de verstelbare plankjes en is perfect om al dat rondslingerende babyspul op te bergen. Deze handige bakken komen in verschillende kleuren en hoogtes, zelfs met of zonder deksel, zodat er voor elke Tripp Trapp of opbergsituatie wel een passende oplossing te vinden is. High five!


Verkoopinformatie Stokke Tripp Trapp®

Je koopt de Stokke Tripp Trapp ® serie onder andere bij Stokke online, of in de Prenatal winkels.

Aanbieding t\m 31 december 2018: Koop een Tripp Trapp® + Baby Set en ontvang een gratis tafelblad.


Tot zo ver mijn ervaringen met de StokkeTripp Trapp ® kinderstoel. Ik ben benieuwd of er nog meer mama’s zijn die helemaal verliefd zijn op deze stoel? Of misschien overweeg je een Tripp Trapp ® kinderstoel aan te schaffen? Dan hoop ik dat mijn ervaringen je zullen helpen bij je keuze. Deel het in ieder geval in de comments hieronder!

Groetjes, Betty

Voor deze review heb ik een Stokke Tripp Trapp ® en Newborn zitje opgestuurd gekregen van Stokke. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago