Travel

Rondreis West USA – dag 5: Monument Valley, Needles & Moab

Dag 5 van onze rondreis door West USA voert ons langs een bekend plek uit (teken)films en Westerns. We treden in de voetsporen van de Indianen en reizen door het land van het rode zand: Monument Valley.

Monument Valley

Wij rijden nogmaals over de I64 langs de Grand Canyon, riching het dorpje Cameron. Hierna slaan de groene bossen om naar uitgestrekte zandvelden, met onderweg kleine dorpjes als Tuba City en Kayenta. We slaan van de hoofdweg af en nemen de ‘Scenic Route” over de I163  die ons richting Monument Valley leidt. Het zand kleurt langzaam aan intens rood, en het landschap wordt steeds vlakker. Totdat daar ineens immens grote ‘buttes’ (hoge rotspartijen) opduiken, die de grimmige beelden van Monument Valley oproepen. Een plaatje om te zien en heel onwerkelijk om hier te mogen rijden.Langs de weg zul je meerdere parkeerplaatsen vinden, dus stap gerust uit om hier mooie foto’s te maken.

Nationale Parken bezoeken vanuit Moab

Na dit prachtige landschap zetten wij de reis voor naar het noorden, naar het plaatsje Moab. Veel mensen slaan dit stuk van de reis vaak over, en gaan na de Grand Canyon direct richting Las Vegas. Ik wil je echter adviseren:  heb je nog tijd en geld over, ga dan zeker naar Moab, want van daaruit kun je namelijk heel gemakkelijk de Canyonlands bezoeken (de plek van de film 127 Hours) en Arches NP. En Moab is achteraf gezien misschien wel het hoogtepunt van onze reis geweest.

Uitkijkpunt in Needles District (Canyonlands NP)

Voordat wij dan ook bij Moab aankomen nemen wij nog een extra scenic route naar de onderkant van de Canyonlands, in het Needles District. Na het dorpje Monticello neem je de I211 die je naar een uitkijkpunt in de Canyonlands toevoeren.Hierna is het nog een uurtje rijden naar het gezellige stadje Moab, en nog iets verder naar onze camping, of liever gezegd: Glamping

Moab Under Canvas

Wij verblijven namelijk 3 nachten in het gloednieuwe Moab under Canvas. Deze camping bevindt zich in de achtertuin van Arches NP en is net ver genoeg van de bewoonde wereld, om lekker afgezonderd te zitten (circa 10 mile boven Moab). Je kunt hier zowel tenten (tipi’s) als ruime safari tenten huren. Wij gingen echter voor deluxe optie, en namen een deluxe tent met eigen badkamer en toilet. Er was warm water, schone handdoeken en zelfs nog zeepjes/shampoo aanwezig. Het is een vrij ecologische camping, dus douchen gebeurt door middel van een trektouwtje. Zo kun je nooit teveel water verspillen. En er is echter geen elektriciteit of wifi, dus zorg dat je voldoende battery packs bij de hand hebt en/of breng een bezoek aan de McDonalds in Moab. Daar is de wifi gratis, en er zijn zelfs tafels met stopcontacten.

Glamping in Moab

Onze tent had vrij uitzicht op de bergen, en we hadden zelfs een eigen patio. Het bed lag super comfortabel, en ik was zo blij met mijn eigen toilet vlakbij mijn bed. Bij aankomst helpen de medewerkers je helemaal wegwijs te maken en worden je koffers met een golfkarretje naar je tent gebrachten. Het voelt dus ook meer aan als een hotel, en heet daarom ook niets voor niets ‘glamperen’ of ‘glamping’! Check hier de uitgebreide review + filmpje van Moab Under Canvas.

Wij draaien onze camping lichtjes uit en vallen als een blok in slaap in de verse buitenlucht. De komende twee dagen gaan wij onze benen pijnigen met het bewandelen van maar liefst twee Nationale Parken.

p.s. vandaag hebben wij 440 miles per auto afgelegd (ca. 710 KM)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago