Travel

Rondreis West USA – dag 4: Grand Canyon

De vierde dag van onze roadtrip begon vroeg, heel vroeg. Wij hadden namelijk een dagexcursie met Papillon Tours door de Grand Canyon geboekt. Een trip die ter land, ter zee (of liever gezegd ter Colorado rivier) en in de lucht zou plaatsvinden.

Wij werden om 6 uur verwacht bij Grand Canyon Airport, waar wij vervolgens ingechekt en gewogen (voor het vliegtuig) werden. Men had zelfs een ontbijt pakketje voor ons geregeld, omdat de hotels in het plaatsje Tusayan niet zo vroeg een ontbijt serveren.

Domper op de vroege morgen

Zo’n 10 minuten voor vertrek werd ons medegedeeld dat de tour niet doorging, omdat er technische problemen waren met het vliegtuig dat ons naar Antilope Canyon zou brengen. We kregen de optie om een dag later te vertrekken, want morgen zou men een nieuw vliegtuig overgebracht hebben vanuit een andere stad. Maar wij gaan morgen al weer door naar Moab, dus dat was geen optie. Dus ik informeerde naar eventuele andere tours vanuit Tusayan, maar er stonden voor die dag geen andere tours gepland.

I believe I can fly

Na overleg werd er gebeld naar een andere touring agency die zich aan de overkant van de straat bevond. Grand Canyon Helicopter Tours is gespecialiseerd in, je raadt het al, helicopter tours over de Grand Canyon. Wij konden gelukkig meteen bij opening, om 8 uur hier terecht. Hoewel ik het jammer vond dat ik dus niet naar Antilope Canyon kon gaan (het was ook te ver om even heen en weer te rijden), kon ik mij aardig berusten in een alternatieve helicopter vlucht. Want die moest en zou nou eenmaal plaatsvinden tijdens ons bezoek aan de Grand Canyon.

Eenmaal aangekomen kregen wij te horen dat men ons 10% korting op de helicoptervlucht aanbood, ter compensatie van onze dagtrip die geannuleerd werd. Heel lief van ze. Je kunt een hoop zeggen over die Amerikanen, maar de attentie naar de klant staat altijd voorop!

Take the grande tour!

De helicopter vluchten over de Grand Canyon zijn er in twee formaten: Je hebt een tour van 15-25 minuten, die slechts een klein stukje de Grand Canyon ingaat, en een uitgebreide vlucht van 40-50 minuten die letterlijk een heel rondje over de Grand Canyon maakt. Nu zijn helicopter vluchten niet bepaald goedkoop, maar ik wil iedereen adviseren om de vlucht van 40-50 minuten te nemen. Je doet dit waarschijnlijk maar 1 keer in je leven, dus doe het goed! Voor je bij de Grand Canyon bent, moet je namelijk nog een heel groot stuk over de bossen vliegen en dan lever je qua tijd dus ook in op wat je van de Grand Canyon kunt zien. Andere mensen die de wel de korte vlucht namen, heb ik hier ook over horen klagen bij terugkomst: ze hebben meer dennenbomen gezien dan Grand Canyon. En dat is echt jammer.

Grand Canyon per helicopter

Maar goed, wij met zijn tweetjes in de helicopter. Ik ben voor vertrek 4x naar het toilet geweest. Ik had nog nooit in een helicopter gevlogen, en ik heb ook nog eens hoogtevrees. Of liever gezegd ik HAD hoogtevrees, want tijdens de vlucht had ik nergens meer last van. Hoe dan ook, deze helicopter vlucht over de Grand Canyon was elke ‘penny’ meer dan waard! Ik heb Dylan heel hard in zijn handen geknepen, en ik moest zelfs even een traantje wegpinken. Zo onwerkelijk waar prachtig was het!!

Grand Canyon per auto

Aangezien het de rest van de dag nog mooi weer zou zijn, zijn we daarna de auto ingesprongen en zijn we naar het Grand Canyon National Park gereden, om alles van dichtbij te gaan bekijken. In het park neem je de Grand View route. Deze lange weg voert je vanaf de zijlijn langs de Grand Canyon, en tussendoor heb je meer dan genoeg plekken om te stoppen en foto’s te nemen. Ons favoriete uitkijk punt was ‘Lapin Point‘.

Grand Canyon Village

Hierna rijden wij terug richting de Grand Canyon Village, maar hier vond ik eerlijk gezegd niet zoveel aan. De Village bestaat met name uit hotels en lodges en heel erg veel parkeerplaatsen. Mocht je echter willen eten in de Grand Canyon, dan raad ik je aan om zelf eten en drinken mee te nemen, en bij een van de uitkijkpunten te gaan picknicken. In de village zijn ook restaurants, maar wij vonden deze tegenvallen. De beste optie is om daar de General Store (supermarkt) binnen te lopen en een take away salade of broodje te nemen, want die zagen er wel super uit en die dus picknickend ergers in het park op te eten.

We Cook Pizza and Pasta in Tusayan

Savonds liepen wij verder het plaatsje Tusayan (waar ons hotel staat) in en zagen aan het einde van de weg een tentje genaamd:  We Cook Pizza and Pasta,  waar het, voor dat tijdstip, nog aardig druk was. We besloten een kijkje te gaan nemen. Wat op het eerste gezicht oogde als een heel fout tentje, met plastic tafelkleden en bierbanken, had toch wel weer een bepaalde charme. Men maakt hier ‘handtossed’ pizza’s en verse pasta’s (uit de oven). Je kunt er zowel afhalen als ter plekke opeten. En zelf na onze komst bleef menig lokale bewoner (of eigenlijk hotel medewerkers na diensttijd) binnenlopen en bestellen. De pizza’s waren heerlijk, en ze hadden hier zelfs glutenvrije bodems (daar wordt ik heel blij van). Dylan vond het er allemaal zo goed uitzien dat er zelfs nog een portie Mac ;n Cheese werd besteld. Een aanrader dus als je een nachtje in Tusayan (Grand Canyon Airport) verblijft.

Na afloop weer terug naar ons hotel want morgen wacht ons een lange route richting Moab in de staat Utah.

p.s. je kunt hier de volledige Park Map van Grand Canyon NP East Rim bekijken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Vet hoor die vlucht! Wil het zeker ook gaan doen tijdens mijn roadtrip door het zuidwesten van de USA!

    • Hi Ed,
      het is een echte aanrader! Ik wens je in ieder geval heel veel reisplezier in de states!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago