Travel

Reisblog West USA – dag 6: Dead Horse Point & Canyonlands NP

Welkom op dag 6 van onze roadtrip. Wij verblijven maar liefst 3 nachten in het plaatsje Moab (Utah), omdat wij hier vandaan 2 nationale parken gaan bezoeken. Vandaag is het Canyonlands National Park aan de beurt en brengen wij tevens een bezoeken aan een State Park: Dead Horse Point.

Moab Under Canvas

Gedurende de tijd die wij in Moab doorbrengen, hebben wij een luxe glamping tent gehuurd bij het gloednieuwe Moab under Canvas. (Check hier het filmpje van ons bezoek aan deze glamping) De ingang van Canyonlands NP ligt pal om de hoek. Wij waren al vroeg wakker omdat het in de tent aardig licht wordt na een mooie zonsopgang. Het is fantastisch om midden in deze natuur wakker te worden. De camping heeft heerlijk ontbijt voor bij de tent voor ons geregeld, namelijk een ijskoude quinoa bowl met ‘blueberries’ en amandelmelk. En wij krijgen tevens een lunchpakketje mee voor tijdens het hiken: een breakfast waar maar liefst 4 eieren en diverse groenten in zijn gegaan. Daarbij zat er in het lunchpakket ook nog wat zoete chips en kaneelkoeken. Echt super deze aanvullende service en zo kunnen wij lekker vroeg de auto in te stappen om naar de nationale parken te gaan.

Canyonlands NP

Het mooie aan de nationale parken, zoals de Canyonlands, vind ik dat je vaak slechts 1 hoofdweg af hoeft te rijden en vervolgens op verschillende uitkijkpunten kunt stoppen om wat moois te bekijken of te bewandelen. En zoals ik gisteren al vertelde, zijn de canyonlands in twee districten in te delen. De onderkant van het park (welke tevens een eigen ingang heeft) heet het Needles District, en hier zijn wij gisteren kort geweest.

Island in the Sky

Vandaag gaan wij echter naar de bovenkant van het park, waar ook de hoofdingang is:  dit wordt ook het Island in the Sky district genoemd. Het is een plaatje om te zien, met al die verschillende canyons, en mesa plateau’s die overal uitsteken. En als je gewoon de hoofdweg door het park volgt, dan kom je genoeg plekken tegen om foto’s of filmpjes te maken.

Shafer Canyon Overlook

Een van onze eerste stops is Shafer Canyon Overlook en met een gigantisch uitstekend stuk aan het einde van het pad, kan Dylan het niet laten om de rots te beklimmen of op het randje te gaan zitten. Je moet het maar durven! Met mijn hart in mijn keel ben ik druk aan het filmen. Maar goed, dit is dus een goed plekje om een foto zoals deze hierboven te maken. Je kunt hier ook hiken langs Shafer Trail, die je naar de Goosenecks Overview breng. Dat is een kromming in de rivier die doet denken aan een kromme ganzennek.

Mesa Arch Trail

Slechts een paar kilometer verderop vind je een korte maar eenvoudige trail naar de Mesa Arch. Dat is een groot rotsblok dat uitgesleten werd door regen, en waar vervolgens alleen nog maar een boogje steen van staat.  Je kunt er bovenop klimmen, en doorheen de canyon in kijken. Het is een unieke formatie in de Canyonlands NP, omdat de meeste van dit soort natuurlijk bruggen juist in Arches NP staan.

 (bron foto: NPS.Gov)

Upheaval Dome

Vervolg je verder de hoofdweg, dan kom je al gauw voor een splitsing te staan. Ga ja naar rechts, dan kom je uit bij de Upheaval Dome (zie foto). Dit is een berg die zich in een krater/canyon bevind. Je kunt hier uiteraard een (lange) hikingtoch naartoe maken. Maar als je hier niet op zit te wachten (net als wij) dan ga je op de splitsing naar links, richting Grand View Overlook Point.

Grand View Overlook Point

Aan het einde van het pad vind diverse uitkijkpunten over de Canyonlands NP. Wij zochten een rustig plekje met een lege zandvlakte op. Ga vervolgens rustig zitten en geniet. Op dit punt zie je soms mensen mediteren. En ik maakte er deze zweef-foto. Zo’n prachtige en serene plek is dit. Nu is deze Grand View Overlook Point het uiterste puntje van de weg door Canyonlands NP, maar voordat je je al weer naar de uitgang begeeft wil ik je nog 1 extra stop meegeven.

Dead Horse Point (State Park)

Breng een bezoek aan het Staatspark: Dead Horse Point. Let op, dit park is niet onderdeel van het National Park Canyonlands en er is een aparte entree fee voor. Een Annual National Park pas (die wij aan het begin van de vakantie hebben aangeschaft) is hier dus ook niet geldig. Zowel bij het visitor centrum van Dead Horse Point heb je geweldige uitzichten. Maar rijd vooral door naar het einde van de weg voor een spectaculair uitzicht over de Gooseneck kromming in de rivier. Let op, dit is alleen een overlook, je kunt dus niet naar de rivier wandelen. (daarvoor moet je naar Shafer Trail.)

Een waterbed in de tent?!

Tot zo ver ons bezoek aan de Canyonlands NP. Hierna reizen wij terug af naar Moab, en besluiten om in te pluggen bij de lokale McDonalds  in Moab om de foto’s en filmpjes te uploaden. (Er is op onze Glamping namelijk haast geen elektriciteit of Wifi). Tegen de tijd dat wij klaar zijn begint het te onweren in het stadje en besef ik mij dat onze tent volledig open staat ivm het warme weer. Wij hadden enkel de gaas vensters dichtgeritst en niet de waterafstotende en benauwde buitentent. Onder het mom van: dan kan de boel lekker doorluchten.  Nou dat heeft het zeker.. met regen en al. Ons mooie vensterraam (dat sóchtends uitzicht op de zonsopgang geeft) was helemaal ondergelopen met regen en daarmee dus ook het bed. Stonden we daar in het donker, terwijl het buiten stortregende en keihard waaide. Maar de mensen van de camping hebben alles goed opgelost hoor. De boel weer netjes dichtgemaakt, en ons voorzien van droog beddengoed. En tussendoor steeds netjes komen vragen of het goed ging en of we nog wat nodig hadden. Ik kan nu wel zeggen dat ik beide gezichten van Moab heb gezien: De droge hitte en de natte kou!

p.s. je kunt hier de volledige Park Map van Canyonlands NP bekijken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago