Travel

Rondreis West USA – dag 3: Montezuma Castle, Sedona & Flagstaff

Dag drie in Amerika voert ons op een prachtige groene route van Phoenix naar de Grand Canyon. Met tussenstops in Montezuma Castle Monument, het hippiestadje Sedona en Flagstaff. Lezen jullie weer mee?

Camp Verde, Arizona

Phoenix is een stad met grote bergen en cactussen, het is werd dan ook een aangename verrassing om het landschap te zien veranderen naar uitgestrekte groene velden en sequoia bomen. Onze eerste stop is Camp Verde, waar je een boel van activiteiten kunt organiseren: Bijvoorbeeld  dierenpark Out of Africa bezoeken, of Zip-Linen over het landschap, boek een ATV tours (buggy), maar vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Montezuma Castle Monument.

Montezuma Castle Monument

Eeuwen geleden werd hier door de Indianen een stad in een rotswand gebouwd. Je moet je indenken dat de enige weg naar boven via torenhoge ladders was, en dat hier op grote hoogte dus een hele stam woonde. Een bizar gegeven, maar wel heel leuk om te bekijken. En de tuin met hoge bomen gaf ook lekker wat verkoeling uit de hete zon. Een prima plek om even rond te lopen of te picknicken.

Annual Park Pass

Bij de ingang van veel Nationale Parken en Nationale Monumenten betaal je een fee. Mijn advies is om een ‘Annual Park Pass‘ aan te schaffen op een van die punten. Deze kost eenmalig 80 US$, maar daarmee mag je vrijwel overal gratis mee naar binnen. Als je overal ‘los’ de entreegelden betaald, dan ben je duurder uit. Bij Montezuma Castle wordt deze pas ook verkocht. P.s. de pas is 1 jaar geldig, en mag max. 2 eigenaren hebben. Dus als je weer terug bent in Nederland, geeft je deze gerust door aan een familielid of kennis die ook die kant op gaat. Verificatie gebeurd door middel van een handtekening zetten op de achterkant, die overeen dient te komen met een ID kaart (rijbewijs of paspoort).

Red Rock Country

Hierna rijden wij door naar Red Rock Country, waar alles letterlijk rood kleurt! Hier zijn verschillende hiking trails door de bergen en dallen, dus zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt als je dit gaat doen. Want ook hier lopen de temperaturen enorm op. Wij maken een tussenstop bij Horse Point Trail, en lopen een stuk van het pad af, op zoek naar een leuk plekje om foto’s en filmpjes te maken.

Sedona, Arizona

Dan wordt het tijd om door te rijden naar Sedona! Dit gezellige, zweverige en hippie-achtige stadje in Arizona moet je zeker bezoeken. Wij kregen van veel mensen de tip om een ritje met de ‘open’ trein door Verde Canyon te maken. Maar precies op de dag dat wij hier waren reed deze niet. Zo jammer vond ik dat! Maar op advies van lokale bewoners gingen wij helemaal naar boven naar het Hyatt Hotel in Sedona. (volg gewoon de borden of navigatie). Hier is heel veel parkeerplek en aan het hotel zit een soort van shopping center met tal van kleine boetiekjes.

Shopping Centre Hyatt Hotel

Je kunt hier lokale wijnen gaan proeven, een schilderij of kunstwerk van een lokale kunstenaar aanschaffen, maar ook sieraden kopen. Veelal handgemaakt en met gebruik van natuurstenen en mineralen. Sedona is ook een spirituele plek, dus breng een bezoek aan een ‘Vortex’ , neem een reiki-massage of laat je aura lezen. Het kan hier allemaal.

Uitzicht op terras van The Wildflower Bread Company

Lunch with a view

Wij gingen hier vervolgens lunchen bij de Wildflower Bread Company. Buiten op het terras het je heerlijk uitzicht op de rode rotsformaties, en deze bakkerij van oorsprong serveert ook heerlijke salades en zelfgemaakte limonades. Wij genieten hier van een Clubsandwich, een ‘Heirloom’ tomato salade met boerenkool, kool, feta en een punt citroentaart.

Flagstaff, Arizona

Eenmaal aangekomen in Flagstaff wilden wij eigenlijk met de kabelbaan naar de top van de berg: Humphrey’s Peak. Een ritje in deze ‘SnowBowl’ beloofd een fantastisch uitzicht. Maar eenmaal aangekomen mochten wij niet meer naar boven omdat het heel hard begon te onweren. Je bent dan een loslopend doelwit voor zo’n bliksemschicht. Gelukkig valt er nog genoeg te shoppen in de Flagstaff Mall. Nog een budgettip: Ik besluit om hier bij de lokale telefoonwinkel een Amerikaanse simkaart aan te schaffen zodat we de gehele reis goedkoop internet hebben en tegen lokale kosten naar hotels, restaurants etc kunnen bellen. En aan het einde van de middag rijden wij daarna door richting de Grand Canyon.

Tusayan (Grand Canyon Airport)

Wij verblijven in een motel in het stadje Tusayan, waar tevens het Grand Canyon vliegveld is. Tusayan is letterlijk 1 lange straat met hotels en restaurant. Meer heb je als bezoeker van de Grand Canyon ook niet nodig. Wij besluiten om eens een keer te gaan eten bij ‘Wendy’s ‘, een bekend fastfood keten in Amerika. Je komt deze echt in elke stad tegen. Ze hebben hier heerlijke hamburgers en frietjes met de schil er nog aan. Prima om even en tussenstop te maken voor heel weinig geld. En Tusayan ligt aan het begin van de Grand Canyon route dus ideaal voor een dag verkennen morgen.

p.s. vandaag hebben wij 235 miles afgelegd (ca. 380 KM)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago