Door Vincent Nijhof – Amsterdam heeft prachtige musea en een bezoek aan de centraal gelegen Rijks, Van Gogh of Stedelijk museum is dan ook een aanrader voor iedereen. Maar na een ochtend of middag prachtige kunstwerken bekeken te hebben, wordt het ook tijd om een hapje te eten.
En gelukkig vind je dan op loopafstand Restaurant Stedelijk. Een goed restaurant, aan het museumplein, met een toegankelijk concept.
Met pijn in mijn voeten stapte ik restaurant Stedelijk binnen. We hebben vandaag diverse musea bezocht en kilometers afgelegd. Dus qua locatie is de plek ideaal: Restaurant Stedelijk is namelijk gevestigd in de zogenaamde ‘badkuip’ van het Stedelijk Museum en op slechts 5 minuten loopafstand vanaf het Rijksmuseum en Concertgebouw.
Van buiten lijkt het net een ruimteschip, maar binnen hangt een prettige en laagdrempelige sfeer en is het lekker hip ingericht met design meubels.
Restaurant Stedelijk heeft een geweldige raampartij rondom, met prachtig uitzicht op de Van Baerlestraat en het Concertgebouw. Al het meubilair is diagonaal geplaatst en kenmerkt zicht door betonnen banken en knalrode stoelen en kussen. Zodra de schemering valt komt het gehele restaurant beter tot zijn recht. De sfeer wordt intiemer en uit de speakers klinkt rustige (niet te harde) lounge muziek. Het personeel is vriendelijk en zorgde ervoor dat niemand wat tekort kwam.
De kaart kenmerkt zich door verschillende Internationale gerechten, maar er wordt vooral gewerkt met producten eerlijk & duurzaam zijn. Alle vis komt bijvoorbeeld bij vers vishandel Jan van As vandaan. De menukaart wisselt regelmatig en met een ‘ Catch of the Day’ heb je altijd wel iets nieuws op de kaart staan. En wordt je zelfs als vaste gast nog vol op verrast.
Een heerlijke lichte prosecco begeleidt met wit brood, roomboter en olijfolie.
Een proeverij van Sashimi van tonijn en zalm. Geserveerd met een oester, een Bisque van rivierkreetjes, Carpaccio met croutons en huisgemaakte truffelmayonaise en een stukje zalm met (heerlijke!) vijgen, vitello tonato met huisgemaakte tonijnmayonaise en anijskruid. En dit werd geserveerd met een heerlijke frisse witte wijn.
Mijn vrouw Janneke had een risotto met rivierkreeft en gebakken gamba’s. Hier werd een mooie Sauvignon blanc bij geserveerd.
Ik had zelf een medium gebakken Ribeye, aardappelpuree, groene asperges en jus. En deze werd begeleid door een zachte Merlot.
Wederom een proeverij: Crème brûlée met geraspte limoenschil, Huisgemaakt chocolade muffin met witte chocolade parels, suikerbrood met rabarber compote en een roomijs met karamel&walnoot. Uiteraard geserveerd met een bijpassende dessertwijn.
Review: Prijs: € Eten: 7.5 Service: 8.0 Decor: 8.0 Totaal: 7.8
Restaurant Stedelijk (Bij het Stedelijk Museum) Museumplein 10 1071 DJ Amsterdam Telefoon: 020 – 5732 651 www.restaurantstedelijk.nl — Deze review is geschreven door Vincent Nijhof – gastblogger | levensgenieter | foodie —De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…