In de Haven van Leiden vind je een heerlijk en relaxt restaurant: Lot en de Walvis. Een ideale hangplek voor ontbijt, lunch, diner of een borrel en dat met een grote variatie aan gerechten en bites uit werkelijk elke wereldkeuken.
Wij mochten een kijkje komen nemen en komen proeven bij Lot.
De inspiratie voor dit restaurant deed Lot op tijdens haar wereldreizen met haar bus: De Walvis. Aan wereldkeukens in ieder geval geen gebrek: Van Eggs Benedict tot Wentelteefjes, maar ook van Italiaanse pasta en Thaise Curry tot en met pulled pork en homemade burgers.
De inrichting is een unieke mix van vintage en design. Denk bijvoorbeeld aan betonnen vloeren met kleurrijke vloerkleden of juist een leren zitbank naast een vintage platenspeler. Het is een urban jungle geworden, die iedereen wel op een bepaalde manier aanspreekt. En door het heerlijke ongedwonge sfeertje zit je hier ook prima op je gemak.
Ondertussen tap je gerust een gratis glas water met fruitsmaakje aan de waterbar. Net alsof je thuis bent waar ook alles kan en mag. Nog zoiets cools wat gewoon mag: Bij Lot en de Walvis kun je ontbijten van 09.00-17.00 uur. Gewoon omdat je gerust ook een keertje om kwart voor twee smiddags je bed uit kan komen rollen. Prachtig is dat!
Het restaurant Lot en de Walvis is opgedeeld in maar liefst 3 delen: Een woonkamer met banken en heel veel kussens. Hier zit je heerlijk comfortabel, uitgezakt en heb je lekker veel uitzicht op de haven. Er is een eetkamer met een aaneeenschakeling van groepen en tafels. Hier hangt ook een compleet andere sfeer en ik denk dat deze kamer het ook beter doet voor zakelijke gezelschappen. Daarnaast heb je ook nog de keuken, met een lange familietafel, tegenover de bar.
Deze reserveer je voor je grote groep vrienden of familie, en zorgt ook een beetje voor je eigen prive eiland gevoel. In de zomerperiode heb je ook zelfs nog een heerlijk groot terras voor de deur, waar je lekker kunt vertoeven aan de haven. Met zoveel keuze ben je al gauw wel ergens thuis bij Lot en de Walvis. En dat van sochtends vroeg tot savonds laat.
Krokante Loempia’s op een bedje van zeewier!
Dylan ging voor een heerlijk pittige Lot’s Chicken Curry met kokosmelk, cashewnoten, rode paprika, basmatirijst en verse koriander. Let op, je vind soms nog een stukje bot terug, net zoals bij een authenthiek Thais straattentje.
En ik ging voor de brede lintpasta met gebakken reepjes kalfsvlees, paddestoelensaus, gedroogde tomaat, pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas. Niet voor niets een aanrader op de kaart van Lot en de Walvis.
Dylan moest zijn pittige curry een beetje afblussen, dus dat werd een volromige Catelaanse pudding.
en ik als chocoholic ging natuurlijk voor een stuk pure Chocoladetaart met Pedro Ximénez (sherry) stroop en een bol karamelijs.
Na deze wereldreis nemen we uiteraard nog een koffie toe en hier worden ouderwetse krakelingen bij geserveerd. Pure nostalgie, maar we beseffen dan ook weer dat we terug zijn in Nederland.
Review: Prijs: € Eten: 7.5 Service: 8.0 Decor: 7.0 Totaal: 7.5
Lot en de Walvis Haven 1 2312 MG, Leiden Telefoon: 071 – 7630 383 www.lotendewalvis.nlDe Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wat een onwijs leuk tentje lijkt me dat! En dat eten ook ? die lint pasta ziet er zó goed uit! Krijg er gewoon zin in ookal is het vroeg in de ochtend ? als ik eens in Leiden ben ga ik er zeker langs!