Restaurant Zindering in Stadsschouwburg Utrecht

Zoals jullie weten maak ik er een sport van om toffe restaurants in mijn stad te ontdekken. Mijn laatste avontuur was bij Restaurant Zindering in de de Stadsschouwburg van Utrecht. Wat simpelweg een verborgen pareltje is in mijn stad.

Nu hoor ik je al denken: een restaurant in de schouwburg? Ja en een hele goeie ook! Waar je ook zonder voorstelling van harte welkom bent. Tijd om polshoogte te  nemen bij restaurant Zindering in Utrecht.

Stadschouwburg Utrecht

Ik woon mijn hele leven al in Utrecht en omstreken en ken de Stadschouwburg van Utrecht maar al te goed. Maar na mijn culturele ervaringen met school ben ik er eigenlijk bijna nooit meer geweest voor een musical. Laat staan voor het restaurant.

En het grappige is, dat met mij, veel mensen wel weten dat restaurant Zindering in de Stadschouwburg zit, maar er eigenlijk ook nooit zijn gaan eten.  Totdat ik via een vriendin vernam dat het restaurant onlangs compleet verbouwd is en je er nu echt heerlijk a la carte kunt eten!

Het nieuw decor voelt ook warm en huiselijk aan en de zachte verlichting in de zaal voelt ook prettig aan. De tafels zijn ruim opgezet en de kupstoelen zitten lekker comfortabel.

De kaart is klein maar fijn en wisselt elke maand. Op het menu staan biologische seizoensproducten van goede kwaliteit. Zo is de Lindenhoff bijvoorbeeld een van de leveranciers. Al zou je hier elke maand komen eten, dan zal je steeds opnieuw verrast worden met heerlijke gerechten en verrassende ingrediënten.

Dus zak lekker weg in je stoel, geniet van het uitzicht op Zocherpark en statige Utregse herenhuizen. Of laat de donkere avond en straatverlichting je juist omarmen. Hier voel ik mij prima thuis en wordt ook nog eens op mijn wenken bediend en bijgeschonken.

Dit eet je bij Restaurant Zindering:

Amuse:

Italiaanse ham met gekarameliseerde walnoten

Voorgerecht:

Artisjok met vinaigrette, aioli en mizuna salade

Hoofgerecht:

Porchetta met salsa verde en aardappelsalade van Belle de Fontenay,

En mijn tafelgenote had een heerlijk stukje witvis met romanesco broccoli en gierstsalade.

Nagerecht:

Een smeuige chocolade moelleux met vanille ijs en amandelcrunch.

 

 

  • Een kleine maar fijne kaart die maandelijks wisselt en dus met de seizoenen meedraait.
  • Laat je verrassen door een chefs menu en goede bijpassende wijnen.
  • Volwassen en rustige sfeer om lekker bij te genieten. Zowel in aankleding, muziekkeuze en bediening.
  • Kamerbreed raam met uitzicht op Zocherpark en typische Utregse huizen.
  • Ook als niet-Schouwburg bezoeker ben je hier van harte welkom!  Maak dan wel even een reservering.
  • Speciaal voor gasten van Theatervoorstellingen is er een Theater menu. Een vast voordelig geprijsd menu, dat ook in vlot tempo uitgeserveerd kan worden (indien gewenst).

  • Het is alleen een stukje verder lopen uit het centrum. Maar gelukkig is Utrecht een leuke wandelstad en stoppen er ook bussen aan het LucasBolwerk.
  • Helaas betaald parkeren in deze buurt.  Dichtsbijzijnde parking is Kruisweg.

Review:    Prijs: €  / €€    Eten: 7.5    Service: 7.0   Decor: 7.0    Totaal:  7.2

Restaurant Zindering
(in Stadsschouwburg Utrecht)
Lucasbolwerk 24
3512 EJ, Utrecht
www.stadsschouwburg-utrecht.nl/zindering

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago