Aan het bruisende Stadhuisplein van Rotterdam vind je Restaurant Cornelis. Of je nu komt voor de grill specialiteiten van Chef Karim Agoun of gaat voor een meer verfijnd dining menu ervaring: het kan hier allemaal.
Het stadhuisplein van Rotterdam is altijd lekker druk en het bruist hier van de gezelligheid. De terrassen zetten de zomergasten maar al te graag in het zonnetje en het is duidelijk dat dit savonds toch wel de place to be is voor een hapje en een drankje. Pal tussen de feestgangers en het stadhuis in. Hier vind je dan ook Cornelis Bar & Kitchen. Op de begane grond dus dat grote terras en een heerlijke grote bar voor de nodige cocktails, speciaalbieren en bar bites! En op de eerste verdieping de Kitchen met lekker veel zitplekken voor een avondje uit eten.
Toen wij vooraf de menukaart inzagen, werd hier de verwachting geschept dat het om een standaard Amerikaans restaurant ging met gerechten van de grill. Dus burgers, steaks, slowcooked en gerookt vlees, maar ook spareribs en chickenwings. Laagdrempelig en voor iedereen wel grote favoriet, zeker bij ons als grote bbq liefhebbers.
Chef Karim Aggoun gaat hier in ieder geval los met zijn grill. Maar Restaurant Cornelis heeft ook een andere kant. Eentje waarbij Amerikaanse grill meets Franse verfijning. Van huisgerookte zalm, met een zeer verfijnde opmaak, tot een meer traditioneler gerecht van gesneden zijlende met pastinaak. Deze twist naar fine dining bij Cornelis Rotterdam was voor ons echt de verrassing van de avond. En hoewel manlief en ik hier kwamen voor de grill specialiteiten, is de meer fine dining keuze van het Menu du Chef zeer goed ontvangen.
Een bijzondere vermelding voor onze tafelheer van de avond. Hoewel je tegenwoordig in de horeca veelal jonge medewerkers tegenkomt, was het deze avond een welkome afwisseling om (weer) eens een medewerker op leeftijd tegen te komen. De professionaliteit, kennis en kunde lagen zeer hoog bij deze fantastische gastheer. En meneer bracht het ook over op de jongere medewerkers, door ze gaandeweg de avond dingen te leren en te laten zien. Chapeau.
Huisgerookte zalm met radijs. Deze werd aan tafel gebracht met een cloche er om heen. Zodra deze opgetild werd kwam er nog een extra rook ervaring vrij! Heel leuk gedaan. Voor erbij een heerlijke Italiaanse Verdicchio wijn.
Heilbot, op de huid gebakken. Geserveerd met bosui, venkel en gele watermeloen. Een heerlijk en mooi gerecht die goed aansloot bij de Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.
Een zeer complex gerecht van burrata met tomaat, crostini, korkante eidooier en een steengoede olijfolie. De passende wijn is hier moeilijk mee te combineren, maar de Gruner Veltliner deed prima zijn dienst.
Gesneden zijlende van rund, met pastinaak, courgette en een fantastische jus! Met een heerlijk glas Amarone Valpolicella ben ik dan op en top gelukkig.
Een klein tussen gerecht om weer even je smakenpallet schoon te vegen: Merengue met hangop en witte chocolademousse.
Deze dame houd wel van fruit als dessert: dus de 3 bereidingen van mango was bingo en gelukkig niet heel zoet van smaak! Bovenop afgetopt met een crumble en voor de liefhebber een pipetje met een scheutje Malibu.
Cijfers: Prijs: € Eten: 8.0 Service: 9.0 Decor: 7.0 Totaal: 8.0
Cornelis Rotterdam
Stadhuisplein 3
3012 AR Rotterdam
The Netherlands
https://Cornelisrotterdam.nl
Voor deze review was ik uitgenodigd door Cornelis Rotterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…