Travel

Reisblog West USA – Dag 21 & 22: Citadel Outlet Shops & Laguna Beach

Voor de liefhebber blikken wij nog even terug op onze vakantie in Amerika. Deze laatste dag van het jaar is ideaal om even goede herinneringen op te halen, en deze reisblog en bijbehorend filmpje horen daar zeker bij. Dus ik neem jullie vandaag nog even mee naar California voor een bezoek aan de Citadel Outlet Shops in Los Angeles, en daarna rijden wij door naar het zomerse Laguna Beach:

 (bron foto: Citadel Outlet Shops)

Citadel Outlet Shops in Los Angeles

Net buiten het centrumgebied van Los Angeles vind je de Citadel Outlet Shops. Met winkels van o.a. GAP, Billabong, DKNY, Michael Kors, Guess, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, American Apparel, Armani Exchange,  Converse, Swarovski maar ook H&M. Hier kun je in alle rust komen shoppen bij bekende merken voor een goede (uitverkoop) prijs. Als je dan toch in de buurt bent, kun je meteen je slag slaan en inpakken voor de terugvlucht. Er is zelfs een winkel die enkel koffers verkoopt voor al die extra bagage. Stel de navigatie in op 100 Citadel Drive, Los Angeles. Heb je geen beschikking over een huurauto? Boek dan een pick up vanaf je hotel, met tussenstop bij de Citadel Outlet Shops en drop off bij LAX vliegveld. Deze kun je hier boeken.

Shoplog Citadel Outlet Shops

Uiteraard zijn Dylan en ik ook een middag wezen shoppen bij de Citadel Outlet Shops en savonds hebben wij de buit bekeken en vastgelegd voor jullie. Kijk mee naar dit filmpje waarbij ik je laat zien wat wij gekocht hebben en hoeveel geld het wel niet scheelt. Inclusief tips voor het omrekenen, bijkomende belastingen en voor het geven van fooi in de States.

(klik hier als je dit filmpje niet kunt bekijken)

Laguna Beach

Na ons shopping avontuur stappen wij weer in de auto naar ons laatste vakantieadres van deze rondreis: Laguna Beach. Beter bekend als ‘ beach city’ met grote huizen bovenop de vele cliffs en bergen. Wellicht heb je deze stad wel eens voorbij zien komen in de serie: The O.C. en de film Savages? Met name dankzij dat laatste hebben wij onze reis omgeboekt om hier te kunnen eindigen. Wie wil er nou niet zijn laatste paar dagen doorbrengen aan het strand?!

1000 Steps Beach

Laguna Beach heeft diverse baaien en stranden, maar onze favoriet is toch wel een afgelegen strand genaamd:  1000 Steps Beach. De naam zegt het al: je moet heel wat trappen af om bij dit strand te komen. Het voordeel is dan ook dat het geen druk strand is. En het is hier vrij diep wat ook weer gigantische golven geeft. Je moet het maar aandurven! Het nadeel is dan weer wel dat je aan het einde van je stranddag al die trappen weer omhoog moet. Maar geloof me, een bezoek aan 1000 Steps Beach is het meer dan waard!

Dineren bij Umami Burgers

S’avonds gaan wij eten bij Umami Burgers: een keten die je op meerder plaatsen in Amerika zult vinden. Ben je net als wij een grote liefhebben van goede hamburgers, dan kun je hier zeker je hart ophalen. Goede kwaliteit, verrassende combinaties en goede service staan voorop. Er staan tevens heerlijke cocktails op de kaart en ze maken je frietjes ‘ manly’  oftewel met uitjes, bacon en gesmolten kaas! Wij hebben er weer een favoriet bij!

Laguna Cliffs Inn hotel in Laguna Beach

Tijdens ons strandverblijf in Laguna Beach overnachten wij in het recent opgeknapte Laguna Cliffs Inn . Dit hotel verzorgt koffie en cronuts voor in de morgen. Om 16.00 uur is het ‘ happy hour’  met gratis wijn en hapjes in de lobby en om 18.00 uur kom je langs voor gratis ‘ Milk & Cookies’  uit eigen keuken. Dit hotel begrijpt goed wat de gasten willen! De kamers zijn ruim en schoon en op loopafstand van het centrum van Laguna Beach en main beach.

De komende twee dagen steek ik dus mijn tenen in het zand en mag ik lekker bijkomen met een zonnetje op mijn kop en het geluid van hoge golven. De vakantie is hierna toch echt afgelopen en ik kijk er een beetje tegenop om weer terug naar Nederland te reizen. Amerika is een prachtig land en ik hoop dat wij gauw weer een keer terug zullen komen.

Bedankt voor het volgen en ik hoop dat je zelf tips of inspiratie uit onze reisverhalen kan halen. Tag mij gerust bij foto’s op Instagram of Facebook als je een van onze aanbevelingen zelf hebt geprobeerd tijdens een vakantie, want ik vind het altijd leuk om over terug te lezen.

Inmiddels heb ik al aardig wat mailtjes ontvangen van mensen die ook bezig zijn met een rondtrip plannen. Dit vind ik alleen maar rond en help jullie hier graag bij met tips en adviezen: info @ bettyskitchen.nl

Ga terug: Dag 20: Los Angeles: Beverly Hills, Santa Monica, Venice en Culver City (California)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago