Travel

Reisblog West USA – Dag 8: Capital Reef NP & Bryce Canyon NP

Vanmorgen heb ik innig afscheid moeten nemen van onze glamping bij Moab want het wordt tijd om onze roadtrip voort te zetten. We hebben nog twee dagen nationale parken op het menu staan, alvorens wij ons weer naar de bewoonde wereld gaan begeven.  Vandaag op het programma:  Capital Reef NP en Bryce Canyon NP!

De snelste route van Moab naar Bryce Canyon is natuurlijk over de snelweg(I70 en I15). Maar in een vlaag van verstandsverbijstering vraag ik Dylan of we niet ‘binnendoor’ kunnen rijden, want wie weet wat we dan nog tegenkomen. En ik ben blij dat we het gedaan hebben, want anders hadden we Capital Reef NP gemist, en dit is toch wel een uurtje langer rijden waard hoor!

Capital Reef NP

Na Moab volgen wij een klein stukje over de I70 en houden vervolgens de I24 aan, richting Hanksville. Het landschap veranderd van gele zandvlaktes naar een berglandschap met werkelijk alle kleuren van de regenboog!

Capital Reef NP kenmerkt zich namelijk door de vele ‘lagen’ in de rotsformaties, die gedurende de jaren geoxideerd zijn naar verschillende kleuren. Je komt dus gerust bergen tegen met rood, blauw, geel, wit, grijs, en groen gesteente. Het is werkelijk waar zo mooi om hier doorheen te rijden, dat ik het iedereen kan aanraden om deze route te nemen van Moab richting Bryce Canyon NP.

Escalante Petrified Forrest SP

Wij hebben vervolgens onze route voortgezet over de I24 richting Bryce, maar ik hoorde vandaag dat het wellicht beter is om na Capital Reef NP af te zakken naar de I12 en door Escalante Petrified Forrest SP te rijden. Na wat googlen vond ik onderstaand plaatje:

(bron foto: Wonderopolis.com)

Dit State Park bestaat uit een rots/steenachtig landschap, wat veel wegheeft van omgehakte en versteende bomen. Werkelijk waar een prachtig natuurverschijnsel en ik wou dat ik dit had geweten. Maar goed, voor een volgende reiziger na ons: Rijd hier zeker doorheen, als je genoeg tijd in je dagplanning hiervoor hebt!

Fairyland Point in Bryce

Eenmaal aangekomen in Bryce Canyon City, is het eerste verkenpunt: Fairyland Point. Dit uizichtpunt in Bryce Canyon bevind zich net voor de hoofdingang van het park en geeft je alvast een klein voorproefje van wat je verder kunt verwachten. De grillige punten van het torenhoge gesteente doet haast magisch aan. En je kunt je haast indenken dat hier elfjes wonen of zo.

Bryce Canyon Amphitheater

Bij binnenkomst in Bryce Canyon NP kun je niet om het Amphitheater heen. Langs de hoofdweg  vind je aaneenschakeling van canyons, ‘buttes’ en spitsige rotsformaties. Op verschillende punten kun je uitkijken op dit half maan vormig plateau, dat dus meer weg heeft van een amphitheater (qua vorm). Ik vond het een magische plek om op uit te kijken en het contrast van het fel rode rotssteen en donkergroene dennenbomen maakt Bryce Canyon NP toch wel uniek en prachtig tegelijk.

Bryce Canyon View Points

Via de hoofdweg rijd je door een uitgestrekt bos met heel veel dennenbomen. En die hoofdweg is lang! Breng dus niet alleen een bezoek aan het Amphitheater met stops als:  Sunset Point, Sunrise Point, Inspiration Point en Bryce Point, maar rijd nog verder door naar Swamp Canyon, Farview Point, The Natural Brigde (die een beetje tegenviel na ons bezoek aan Arches NP gisteren) of ga hiken bij Yovimpa Point.

Bryce Canyon City

Na ons bezoek aan het park, blijven wij overnachten in Bryce Canyon City, of liever gezegd: Bryce Canyon Street. Het stadje is zo klein met slecht 1 straat en ook slechts een paar hotels/ restaurants/take away spots hier. Het is dat wij 9 maanden van te voren hebben geboekt, want normaal gesproken zijn de hotels in Bryce al lang van tevoren volgeboekt. Menig toerist zal dan ook buiten Bryce Canyon moeten verblijven, in plaatsen zoals Tropic of Panguitch.

Maar goed, wij slapen in het Best Western Hotel en sluiten de dag af met een XXXL pizza van de pizzeria aan de overkant.  Morgenochtend vertrekken wij dan eindelijke naar Las Vegas, met slechts een tussenstop in Zion National Park. We kunnen beiden niet wachten, want we zijn eigenlijk stiekem een beetje bomen-en-bergen-moe aan het worden. Hoog tijd om ons weer tussen de stadse mensen te gaan begeven in Las Vegas!

p.s. je kunt hier de volledige  Park Map van  Bryce Canyon NP bekijken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Vandaag je blog via een andere foodblog gevonden...en val ik, als USA fan met mn neus in de boter...een reisverslag. Ik heb net jullie eerste dagen gelezen. Ziet er heel gaaf uit! En dan nu Zion....gaan jullie een stukje door de Narrows wandelen? Echt een aanrader! Ben nieuwsgierig waar jullie in Vegas slapen....owwww.....heimwee! Have fun...ik blijf meelezen...leuk hoor!!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago