Overige

Recycle your kitchen DIY

Hou jij ook van een opgeruimde en gezellige keuken? Begin dan als eerste met je spullen te recyclen! Gooi mooie blikken of verpakkingen niet meteen weg, maar bedenk hoe je deze kunt gebruiken voor het opbergen van je keukenspullen of ingrediënten. Zo voorkom je een hoop (onnodig) afval en het staat ook nog eens heel gezellig!

Zo recyclede ik onlangs:

  • The Body Shop Chocomania geschenken blik – éérst wassen in een lauw sopje, en goed laten drogen. Dit blik doet nu dienst als opbergtrommel voor mijn chocolade stash. Het ziet er ook nog eens erg leuk uit op tafel, als de visite langskomt.
  • Bonne Mamam jampotjes – kook ik een paar minuten uit in een pan heet water (of was een keertje mee in de vaatwasser), en deze gebruik ik nu voor allerlei gedroogde kruiden. Heel overzichtelijk in het keukenkastje!
  • Lazzaroni Amarettigeschenken blik – éérst wassen in een lauw sopje, en goed laten drogen. Dit mooie hoge blik is uitermate geschikt om je spaghetti in te bewaren.
  • Loison Panettone geschenken blik – éérst wassen in een lauw sopje, en goed laten drogen. Voorheen zat hier een Panettone (Italiaanse broodcake) in. Maar door de prachtige Italiaanse decoraties, wilde ik dit blik hergebruiken voor een (andere) Italiaanse bestemming: mijn zakken met pizza-meel.

Wat gebruik jij zelf om thuis te recyclen? Tips of ideeën zijn altijd welkom!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuk en die choco blik is echt prachtig.
    Doet me denken aan vroeger, blik van koek waar dan naaigaren in zaten haha.

    Trouwens gaat je make up niet naar koffie ruiken? ;)

    • Hi Sarra,
      Mijn kast (waar mijn make-up staat) ruikt helemaal naar verse koffiebonen, maar dat vind ik s'ochtends toch heerlijk. De make-up zelf ruikt niet naar koffie hoor! ;-)

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 uur ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

3 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

4 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

6 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago