Toen ik getipt werd voor dit restaurant, moest ik even drie keer op de kaart kijken waar het lag. De Donkere Gaard loop ik heel vaak af, maar het zijstraatje genaamd ‘t Wed was ik eigenlijk nooit in gelopen. En ik denk met mij wel meerdere mensen. Het is echt zo’n straatje waar veel mensen aan voorbij lopen, en gewoon de Oude gracht blijven volgen, maar laat hier nou net een verborgen juweeltje zitten.
Dit heerlijke Franse restaurant geeft een warm gevoel van binnen. Dat komt zowel door de authentieke houten tafeltjes, met her en der wat enorme planten die de ruime verdelen en privacy geven. Maar ook door de warme kleuren en de prachtige sfeerverlichting van retro lampen. Dit is niet Frans met bloemetjes en tuttigheid, maar heerlijk modern en zachtaardig. Evenals het personeel: ontzettend vriendelijk en correct. Iets waar onze zuiderburen nog een beetje van kunnen leren. De glazen zijn altijd vol, en dat terwijl er nog genoeg ruimte is voor een babbel of overleg met betrekking tot de menukaart of wijnkaart. En hier kunnen meerdere restaurants weer wat van leren.
De menu kaart typeert zich door verschillende typisch Franse gerechten, en deze zijn klaargemaakt tot in perfectie. Pure en verse ingrediënten, zonder al te veel poespas. Je herkent alles dat op je bord ligt, en de smaken zijn goed uitgebalanceerd. En dan heb ik het nog niet eens over de wijnen. Waar de Fransen bekend staan om hun wijn drinken, weten de medewerkers heel goed wat te schenken bij de verschillende gerechten. De Passe-Partout om het gerecht, en dat maakt het geheel gewoon helemaal af.
Deze avond heeft mij weer even meegevoerd naar Frankrijk. Al moet ik eerlijk bekennen, dat ik hier zelfs beter heb gegeten dan in menig Frans of Parijs restaurants waar ik geweest ben. En dat is echt een compliment.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Het was idd smullen en ik waande mij net alsof ik in Frankrijk was...