Wat krijg je als je twee ‘ boeren jongens’  een horeca concept laat ontwikkelen? Dan krijg je heerlijke juices en salades, met al het beste dat het land te bieden heeft. Ik ging even binnenkijken bij Juice & Salad Café in Amsterdam en vond een heerlijke, gezonde lunch plek.

Made by Farmers

Michiel en Nick zijn twee goede vrienden die opgegroeid zijn in de Noordoostpolder. Zij delen een liefde voor de landbouw en alle mooie producten die dit voortbrengt. Tevens zijn zij voorstanders van duurzaam en biologisch ondernemen. En ondanks dat zij een kantoorbaan in de financiële sector vonden, bleef de voorliefde voor de landbouw. Deze twee jonge ondernemers deden uiteindelijk de stropdassen af, en gingen zich focussen op het ondernemerschap, waarbij al het moois van eigen bodem en gezonde voeding centraal staat. Made by farmers, zeg maar.

Een biologische wereldreis maken

Het concept is heel simpel:  Er worden juices gemaakt, en er worden salades gemaakt. (Hoe kan het ook anders). Niet alleen fruit juices, maar ook groente juices. En naast de salades worden er ook sandwiches geserveerd hoor.  Deze vier groepen komen elk in maar liefst 6 smaken, die samenhangen met een werelddeel. Uiteraard zijn de ingrediënten dan ook helemaal afgestemd op typische smaken uit dat wereld deel. Zo kun je lekker afwisselen of bijvoorbeeld een heel menu nemen dat afkomstig is uit 1 werelddeel.

Maar bij Juice & Salad Café kun je ook terecht voor een biologisch ontbijtje uit de yoghurtbar, of gewoon een kopje koffie, thee met een stukje suikervrije cake, worteltaart of  anders lekker.

Juice & Salad Café verovert Amsterdam

Momenteel zijn er maar liefst 3 vestigingen van Juice & Salad. Er zijn twee uitgebreide lunchrooms zijn te vinden in de Amsterdamse Grachtengordel en in Oud-West. Met daarnaast een kleine afhaalkiosk temidden van de kantoren aan de Amstel. Het is natuurlijk een heerlijk en gezond alternatief voor de lunch, dus hopenlijk gaan we ze op nog meer plekken in Amsterdam (en daarbuiten?) tegenkomen. Ik kan je in ieder geval het terras aan de 1e Constantijn Hygenstraat aanraden. Je zit er heerlijk in het zonnetje, en kunt er prima mensen kijken.

Wat hebben we gegeten bij Juice & Salad Café Amsterdam:

Juices:

Een ‘Oriental’ Vegetable juice met komkommer, appel, munt en limoen. En voor mij een ‘South American’ Fruit juice met sinaasappel, mango en maracuja.

Salads:

Een ‘European’ Salad met als basis quinoa, met spinazie, spekjes, rode ui, avocado, feta, cranberry en een mosterd-limoen vinaigrette.

Een voor mij een  ‘South American’ Salad , ook met quinoa als basis, maar met Romaine sla, kipfilet, feta, tomaat, avocado, zwarte olijf, lente uit en ook een mosterd-limoen vinaigrette. Het waren flinke schalen met salade die wij geserveerd kregen, maar dit was toch echt de ‘kleinere’ lunch portie. Meer dan vullend genoeg zou ik zeggen! Dus ook voor de ‘avond’ take-away beloofd dat het nodige goeds.

 

  • Heerlijk frisse inrichting, en de bar ligt vol met lekkers.
  • Het blijven boerenjongens met een grote passie voor (h)eerlijk en gezonde voeding.
  • Een gezond alternatief voor de lunch, omdat je een vullende salade kunt eten.
  • In plaats van koffie of fris maken ze hier heerlijke juices= gezond!
  • Er zijn maar liefst 2 lokaties waar je binnen kunt eten, en een heerlijk zonnig terras.

 

  • Momenteel alleen nog in Amsterdam. Wanneer komen jullie naar Utrecht?

Review:    Prijs:  €     Eten/Drinken: 7    Service: 7.5     Decor: 7.5    Totaal:  

Juice & Salad Café
Vijzelstraat  135, Amsterdam,  T: 020-330 3114
1e Constantijn Huijgensstraat 60, Amsterdam,  T: 020-789 1249
Gustav Mahlerplein (kiosk), Amsterdam,  T: 020-330 3114
www.juiceandsalad.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago