Deze maand brak natuurlijk de herfst aan, maar lekker bankhangen met een kop thee en een boekje zat er niet in voor mij. Het is een hele gezellig maand geworden, waar mooie dingen gebeurd zijn. Uiteraar neem ik jullie weer mee voor een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke fotodagboek van Oktober 2015.
Ik begon deze maand een eindje van huis. Samen met een groepje bloggers ging ik namelijk proeven bij restaurant Karakter in Rotterdam. Een restaurant dat bekend staat om het gebruik van biologische en streekproducten.
Maar met name de locatie is toch wel uniek! Op het Westelijk Handelsterrein vind je namelijk een stuk of 10 restaurants die samen een groot terras delen. En dit terras heeft ook nog eens een glazen overkapping. Als je het Westelijk Handelterrein Rotterdam betreed, dan kom je letterlijk in een ander stukje stad terrecht, waar lekker afgezonderd van eten kunt genieten. Hier onder de overkappig hangt ook een relaxed maar warm sfeertje. En nu het buiten steeds kouder wordt kun je hier lekker komen vertoeven op het overdekte terras.
Een open PR dag doet het altijd goed onder de bloggers, want zo kun je in 1 middag heel veel merken bezoek, proeven en uitproberen. Elk jaar ben ik dan ook te vinden bij het Lifestyle Lab in Amsterdam, ditmaal op het Westergas terrein in Amsterdam. Samen met Laura (Laura’s Bakery) en Ellen (In My Red Kitchen – ja die was eventjes weer in Nederland!)
Het grote voordeel van op stap zijn met meerdere foodies, is toch wel dat je gerust 4 stukken taart kunt bestellen, om vervolgens onderling te delen. Zo kun je toch alles proeven he! Ohh en die nieuwe lovechock in tabletvorm is ook een aanrader!
Er doen zich al een tijdje verhalen de ronde over een schattige bakkerswinkel aan de Graafstraat in Amsterdam, dat je doet watertanden. Bij de Drie Graefjes plof je neer voor een lekkere kop koffie en een stukje taart. Een Red Velvet Taart om precies te zijn. Want die is echt goddelijk!
En de stukken zijn zo allemachtig groot, dat je gerust de helft nog mee kunt nemen voor het thuisfront. Een aanrader als je je in de buurt van het Koninklijk Paleis in Amsterdam bevind. Ook om eventueel alleen puntje ‘to-go’mee te nemen hoor!
Afgelopen maand bracht ik tevens weer een bezoek aan een Michelin sterren restaurant. Het lijkt haast wel een jaarlijkse missie te worden van mij! Ditmaal ging ik eten EN slapen bij Suithotel & Restaurant Posthoorn in Monnickendam.
Een unieke ervaring, die mij voor een nachtje even terugvoer naar het verleden. De uitgebreide review komt binnenkort online!
De grote volkfavoriet van Amsterdam en omstreken, is nu eindelijk ook in Utrecht. Op veler verzoek welliswaar! Deze bekende eetwinkel/deli haalt de heerlijkste merken en producten naar mijn stad en wordt daarmee een favoriet 1-stop-shop voor werkend nederland.
Van complete maaltijden, tot koffie momentjes met koek, snoep, chocolade en zoetigheid, tot flessen wijn, bier en biologische limonades. Je vind hier werkelijk waar al-les voor de lekkere trek. Je vind Stach aan de Choorstraat 42 en aan de Twijnstraat 1 in Utrecht.
Deze foodie ging ging op persreis naar Newcastle (UK) met DFDS Seaways. Een hilarisch, maar met name een over-heerlijk foodie weekend in Newcastle. Uiteraard ga ik jullie hier binnenkort uitgebreid over berichten, dus hou de website in de gaten!
Afgelopen week heb ik mijn TV debuut gehad! Ik was namelijk in de uitzending bij Tijd voor Max op Omroep MAX. Het was namelijk 2 dagen voor Halloween, dus ik ging koken in de studio. Ik maakte Halloween Cocktails, koekjes in de vorm van heksenvingers, en mijn grote herfstfavoriet: de pittige pompoensoep!
Het was heel spannend, zo’n live opname en leuk om te zien hoe het eigenlijk achter de schermen aan toe gaat op de TV. Mocht je de uitzending van Tijd voor MAX hebben gemist, of wil je hem gewoon nog een keer bekijken, ga dan naar de Website van NPO.
En met Halloween sluiten we letterlijk mijn ‘oude’levensjaar af en begint er weer een nieuw jaar voor mij. En wat een prachtig vierendertigste levensjaar was dat zeg! Ik ga nu eerst mijn verjaardag vieren en dan lekker uitkijken naar een gloednieuwe maand! Hoe was overigens jullie oktober maand? En krijgen we inmiddels al een beetje zin in sneeuw? 🙂
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…