In Februari lag er nog sneeuw in Nederland en in Maart tikken we gewoon de 20+ graden aan. Maart roert zeker zijn staart! Maar ik heb ondertussen ook niet stilgezeten hoor. Er staat weer een nieuw fotodagboek online! Van het ontdekken van een nieuwe brunch spots en eten met stokjes tot  hotdogs met bladgoud, en het in elkaar zetten van de baby stoel. Je leest het allemaal in dit nieuwe fotodagboek van Maart.


Theeblaadjes lezen

Ik ben een echte Harry Potter fan, dus dan mag een bezoekje aan de Harry Potter Expo in Nederland niet uitblijven! Tot en met 30 juni kun je deze vinden naast de Cinemec Bioscoop in Leidsche Rijn (naast de A2) In ongeveer een uurtje loop je langs allerlei props uit de Harry Potter films en kun je alles even mooi van dichtbij bekijken. Van het kopje met theeblaadjes dat de ‘Grim’ voorspelde, tot en met alle Horcruxes en natuurlijk Hermoine’s roze jurk van het ‘Yule Ball’. Een leuke manier om 1-2 uurtjes door te brengen met de familie en kids.


Brunchen bij Ted’s

Dylan en ik springen geregeld op de fiets, voor een uitgebreide weekend brunch in hartje Utrecht. En onlangs is hier Teds All Day Brunch aan de Lichte Gaard geopend. Hoog tijd om eens polshoogte te gaan nemen. Van heerlijke scrambled eggs, goede tosti’s, banana pancakes en ‘French Toast’ met heel veel siroop, kunnen brunch liefhebbers hier echt hun hart ophalen. Een aanrader dus! Check ook onze andere favoriete ontbijtspots in Utrecht.


1 Jaar getrouwd!

Wat gaat een jaar toch ontzettend snel voorbij! Op 3 maart 2016 gaven wij elkaar om 3 uur 30 het jawoord! Inmiddels zijn we dus al 1 jaar getrouwd en ben ik zwanger van ons eerste kindje. Wederom dit jaar weer gezegend met een prachtige zonnige dag, dus samen vieren hoort daar natuurlijk ook bij. Je leest hier meer informatie over onze trouwdag en honeymoon ter inspiratie.


Eten bij Madeleine

Wij hebben ons huwelijksfeest bij Restaurant Madeleine aan ‘T Wed , in Utrecht gehouden. Een van onze favoriete restaurants, met een heerlijke Franse Cuisine. De plek overigens waar ik slakken heb leren eten en waar wij afgelopen jaar onze gasten ook mee verrasten. Geheel in traditie gingen wij er natuurlijk dit jaar ook weer dineren.


Hotdogs met bladgoud

Daarnaast bestaat Dogma Hotdog Bar in Utrecht inmiddels 1 jaar! En dat werd gevierd met een portie bladgoud op elke hotdog. Door de zwangerschap kon ik een aantal weken geen varkensvlees of bacon verdragen. Maar nu gaat het alweer helemaal goed, dus ik kon niet wachten om deze ‘Patsige Pater’ met een sappig varkensworstje en pulled pork, met bladgoud, naar binnen te schuiven!  Oh en dan die frietjes er nog achteraan ook. Heerlijk van genoten dus!


Chocolade Proeverij

De Paasdagen komen er ook aan, dus ik dompel mij onder in chocolade. En dan het liefst natuurlijk hele goede en lekkere chocolade! In Amsterdam vind je dan ook de Chocolate Makers, die ‘van bean tot bar’ echt heerlijke chocoladerepen produceren, met slechts een paar natuurlijke ingrediënten. Tijd voor een smaaktest en nadere kennismaking dus, in de fabriek in Amsterdam. En je kunt hier het uitgebreide verhaal van Chocolate Makers terugvinden. PS. Hou de winactie ook in de gaten!


30 weken Zwanger

Daarnaast hebben we deze maand een nieuwe mijlpaal: ik ben namelijk 30 weken zwanger. Het wordt elke dag een stukje zwaarder en ik kijk dan ook erg uit naar mijn zwangerschapsverlof. Ondertussen is Dylan al druk bezig met meubeltjes in elkaar te zetten en het huis net een stukje meer ‘baby klaar‘ te maken. We kunnen echt niet wachten tot onze Mini Drost er is! Lees hier mijn review over de Stokke TrippTrapp kinderstoel.


Eten bij Tiger Mama

Daarnaast sloten wij de maand af met een resto review bij het nieuw geopende Tiger Mama in Utrecht. Op de plek waar voorheen Aziatisch Restaurant Opium zat. Deze toko heeft een heerlijke restyling gehad en uiteraard moesten we het 10 gangen menu alvast komen voorproeven. Lees hier de uitgebreide review van Tiger Mama in Utrecht.


Tot zover mijn een drukke maart maand! Ik merk alweer dat ik steeds een beetje kortademiger wordt, dus in April moet ik het vooral rustig aan gaan doen en aftellen naar mijn zwangerschapsverlof!  Dus tot het volgende dagboek en geniet van het mooie lenteweer!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 uur ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

1 dag ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

2 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

3 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago