De maand is nog net niet voorbij, maar ik post alvast een fotodagboek! Volgende week gaat mijn vakantie namelijk beginnen en dan heb ik het maar vast gehad! Check hier het fotodagboek van afgelopen maand Juli.
Althans, zo begon deze maand voor mij. Begin Juli liepen de temperaturen hoog op en dat moest gevierd worden. Ik klokte minder dagen achter de PC en besteed elk vrij uurtje aan bruin bakken in de achtertuin of lekker aan een strand. Utrechtenaren kunnen hun hart ophalen aan Strand Oog in Al, De Harrijnse Plas, Maarseveen en de Strijkviertel.
Zo ben ik hier letterlijk tot s’avonds laat met Lianne van Focus On Foodies aan het genieten op de Harrijnse Plas bij de Meern. En nu ik dit dagboek aan het uittypen ben, ben ik blij dat ik begin deze maand zo lekker genoten heb, want de zomer is nu inmiddels ver te te zoeken met al die regen. (Het lijkt wel herfst….brrrr)
Mijn stadsie stond deze maand ook helemaal op zijn kop, vanwege de ‘Grand Depart’ van de Tour de France. Dus ik startte de dag uiteraard met croissants, brie en Nutella. Zoals een echte Franse… En daarna ging ik de bikkels in die snikhete zon aanmoedigen!
Zelf was er op de fiets geen doorkomen aan hoor, zo langs het parcours rijdend. Maar dat neemt niet weg dat het een waar spektakel was om mee te maken. En niet alleen omdat ik sinds lange tijd weer eens croissants mocht eten.
Wij hebben thuis een mini-BBQ. Zo’n klein rond ding, net iets groter als een voetbal, maar groot genoeg voor 2 kipfilets of 2 karbonaadtjes. De afgelopen jaren houd ik steeds vaker de boot af om een BBQ aan te schaffen, want er is elke keer wel weer iets anders dat in huis dringend aangeschaft of gerepareerd moet worden. En .. alsof wij met zijn tweetjes nou echt een grote BBQ nodig hebben.
Neemt niet weg dat ik steeds vaker bij vrienden maar een beetje argeloos sta toe te kijken hoe zij de heerlijkste stukken vlees, hele kippen en pizza’s met getrancheerde stukjes vlees op de BBQ staan te bereiden. Waarop Dylan dan een stel puppy ogen trekt en mij influisterd: ” Ik wil ook een BBQ”.
Wat is dat toch met die mannen? Het leven is blijkbaar niet compleet zonder een groot grillmonster… En eenmaal achter zo’n ding komt het oergevoel weer naar boven, samen met de nood om je vrouw, kids en vrienden te voeden. Het zit in de genen… Het feit dat ze daarna een uur in de wind stinken van de rooklucht zal ik maar even in het midden laten…
Afgelopen maand ging ik tevens met vrienden aan de cocktails. Tja je moet wat, want je krijgt dorst met dat heerlijke weer en die BBQ dampen drogen de keel ook aardig uit.
Maar omdat wij allen veel te lui zijn en het gewoonweg te warm was om vermoeiende, cocktail-shakende armbewegingen te maken, testten wij de ready-made cocktails van Coppa Cocktails. Uiteraard is er ook een uitgebreide blogpost over deze cocktails online gekomen. Gemak dient de mens!
En tot slot, ging afgelopen week een echte Nespresso Boutique open in Utrecht. Je kunt hier uiteraard je koffiecups bestellen, een nieuwe koffie apparaat bekijken en overige Nespresso artikelen aanschaffen. Het is een ruime en luxe concept store geworden, met achterin een mooie ronde bar om (de nieuwste) koffie te komen proeven.
Terwijl de stad nog op 1 oor lag, stond ik s’ochtends vroeg al trappelend voor de deur. Niemand minder als chef Rik Jansma van restaurant Basiliek* verzorgde namelijk een sterrenwaardig ontbijt en Nespresso zorgde uiteraard voor de koffie. Een prima manier om je ochtend te beginnen hoor. Het ontbijt menu voor deze opening bestond uit:
De Nespresso Boutique vind je aan de Oude Gracht nr. 145 in Utrecht. Het verkooppunt in de Bijenkorf is hiermee komen te vervallen.
Hoe was jullie JULI maand? Was jij ook in Utrecht te vinden voor de Tour de France of heb je lekker voor de buis meegekeken?
(bron header foto: Nespresso, Bron Strandfoto: Focus on Foodies Instagram)
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
haha, ik begrijp wat je bedoelt, maar geef Dylan gewoon een leuke BBQ!
Wij hebben net een Weber aangeschaft, heeeeerrlijk.... Ik wilde er ook niet aan want wij hadden een elektrische die het prima deed, maar toen we in Portugal onze eigen houtskool BBQ bij ons huis hadden, toen merkte ik weer zo goed dat de smaak nooit te evenaren is wanneer je heerlijke stukken vlees legt op een houtskool BBQ...
Gewoon doen, Betina ;-)