Eetwinkel Geniet in Utrecht

***************************************

Dit restaurant is reeds gesloten.

**************************************

Utrecht is mijn ‘stadsie’. Ik hou ervan om heerlijk te slenteren langs de Oude Gracht. Aan de Zadelstraat (van Mariaplaats naar de Dom) zit dan ook een heerlijke lunchroom: Eetwinkel Geniet om tussendoor even neer te kunnen ploffen.

Een beetje winkelen en een beetje eten

De naam zegt het eigenlijk al een beetje: je kunt er eten, maar ook winkelen. De inrichting is heel gezellig: voorin staan  lage bankjes met steigerhouten tafeltjes, dan komt er een gedeelte met hoge bartafels en krukken, en achterin heb je wat gewone tafels en stoelen om uitgebreid te kunnen eten.

Terwijl Chef Jeordy druk in de weer is met heerlijke biologische broodjes en pasta gerechten.. maakt Barista Melle de lekkerste koffie voor je klaar, en daar hoort dan natuurlijk ook een heerlijk puntje taart bij. De gerechten hebben een Mediterraans tintje en  zijn heel goed op smaak! Daarnaast kun je veel van hun gebruikte producten ook kopen in deze zaak:  zoals olijfolie, specerijen, worsten, sambal (volgens eigen familie recept!).

Koopavond in Utrecht

Op donderdagavond is het koopavond in Utrecht, en is Eetwinkel Geniet ook langer geopend: Tevens bereiden ze dan ook 3 verschillende take-away maaltijden. Kom hier dus zeker een keertje proeven.

Wat hebben wij geproefd?

Pittige tomatensoep, bruschetta met gedroogde ham en parmezaanse kaas, verse Tagliatelle met ham, rucola en ui, vers geperste jus d’orange. Espresso, cappuccino met appeltaart en cheesecake.

 

Attent personeel, biologische en verse producten, hele gezellige en knusse sfeer, ideale ligging in hartje van de stad.

 

 

 

Soms wat krappe tafels (soep en een broodje samen nuttigen wordt passen en meten), en met name zaterdag is het hier heel druk! (maar wat wil je in een winkelgebied.)

 

Cijfer:  

Eetwinkel geniet
Zadelstraat 10
Utrecht
T: 030-2232171
http://www.eetwinkelgeniet.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago