Persoonlijk

Eetdagboek Week 19 (#bikinibodychallenge2015)


Er zijn alweer 3 weken voorbij, sinds ik met de #bikinibodychallenge2015 ben begonnen! En het was wederom een week waar de verleidingen groot waren! Soms moet je gewoon toegeven en soms moet je gewoon sterk zijn. Je leest er alles over terug in het eetdagboek van de afgelopen week:

De tip voor deze week is: Hou bij wat je eet! Oftewel, begin je eigen ‘eetdagboek’. Er zijn tal van apps op de markt waarmee je eenvoudig kunt bijhouden wat je eet en hoeveel je beweegt. En dat kan aan het einde van de dag best confronterend zijn. Een misstap is niet erg, maar herpak jezelf en ga de volgende dag gewoon door met challenge. Een dagje extra bewegen kan dan echt geen kwaad, maar is juist als compensatie! Check bijvoorbeeld de app: Fatsecret (verkrijgbaar in de iTunes store en Google Play store), dat is een van mijn favorieten.

Eetdagboek Maandag:

Ik kan geen nee zeggen tegen chocolade, maar gelukkig heb ik een geweldig recept bedacht om hieraan toe te geven. Een kom gezonde chocolade mousse met avocado en banaan, kan ik dan ook zonder schuldgevoel opeten. Samen met een kopje groene thee en daarna lekker een aantal uren bloggen.

Tijdens de lunch eet ik een Atkins cracker met Unox leverpastei en een pakje Vita Coco Water. En dan is het tijd om gezond te gaan doen. De rest van de middag doe ik alles op de fiets: boodschappen, een afspraak in het centrum, post ophalen, op de koffie bij mijn zusje. Voor je het weet heb je weer de nodige calorieen verbrand en bruis je weer van de energie. Eenmaal thuis snack ik een schaaltje geschrapte worteltjes weg.

Het diner bestaat uit een tofu schnitzel van SoFine. En daar serveer ik gestoomde sperziebonen en gegrilde aubergine bij. Voor het slapen gaan nog lekker een kop Sleepytime tea en vroeg naar bed!

 

Eetdagboek Dinsdag:

Rise & Shine met twee minuten lang Jumping Jacks en een glas citroenwater (detoxtip!).  Het ontbijt bestaat uit een kommetje kwark met aarbeien, mango, chiazaadjes, pompoen- en zonnebloempitten. Uiteraard weer met een kop groene thee.

 

 

Tussen de middag geniet ik van een homemade soepje van prei, broccoli en feta. Een ideale manier om wat restjes groente op te maken.

Daarna rijden we naar Schiphol om een goede vriendin van de familie op te halen. Het vliegtuig vanuit Australie had maar liefst 2 uur vertraging en de bagage duurde ook eeuwen.. en ik viel ondertussen om van de honger… En daar zit het gevaar juist in… Het resultaat was een hamburger bij de Burger King. Ik heb tot de laatste hap genoten van dat ding.  Na afloop telde ik de calorieen bij mijn dagtotaal op en schold mezelf maar even uit voor ‘trut’. Want ik weet dat ik die burger gewoon ga terugzien op de weegschaal.

Toen we eindelijk weer terug in Utrecht waren, zat mama te wachten met een bord (reeds afgekoelde) soep. Wel lekker met biefreepjes, wortel, sperziebonen en erwtjes. En daar hield ik het dan ook maar bij.

Eetdagboek Woensdag:

Na een lekker lang (bevrijdingsdag) weekend, moet ik vandaag toch echt weer aan de bak op kantoor. Het ontbijt bestaat uit scrambled eggs met groene paprika en bieslook. Uiteraard weer met een kop groene thee.

Eenmaal op kantoor drink ik een cappuccino om de ochtend een beetje door te komen. (De dag valt best zwaar namelijk)

Tijdens de lunch eet ik 3 meergranen rijstwafels met eiersalade, 1/2 geprakte avocado en Vockingworst. Voor erbij een glas Pure Leaf Ice Tea en een tomaat in plakjes. Mijn middag snack bestaat uit een espresso en een banaan.

Terwijl ik in de auto naar huis zit, bedenk ik om lekker groene asperges te gaan grillen. Samen met twee gegrilde rundervinkjes, want die heb ik ook al in geen tijden meer op! Grillen is echt een uitkomst tijdens het afvallen. Je krijgt er heerlijke groente en vlees van, en vaak komt er niet eens olie of vet aan te pas! En het voelt ook meteen zo lekker Mediterraans.

Daarna wordt het tijd om lekker te gaan bankhangen met House of Cards.  En ondertussen bedenk ik dat het ook anders kan, en doe gewoon wat oefeningen op de vloer. Planken, push ups, sit ups, bridges en ga zo maar door. 20 minuten lang, lekker in een rustig tempo en die TV leid toch wel af.

Eetdagboek Donderdag:

Ik heb echt een tropenrooster deze week, want vandaag werk ik weer thuis. Het onbijt bestaat uit kwark met mango, gojibessen, chiazaad en amandelen. Lekker met een kopje gember thee.

Tegen het einde van de ochtend staat er een heuse foodtruck voor mijn deur om Happas te proeven. Totaal niet #bikinibodychallenge proof, maar wel een leuk onderdeel van mijn foodbloggers werk! Binnekort lezen jullie hier meer over.

Tussen de middag komt het bezoek uit Australie bij mij lunchen en ik serveer glutenvrije broodjes met kiprolade, brie en zoete paprika. Voor na afloop heb ik zelfs een glutenvrije Wortel-dadeltaart (met havermout & boekweit meel) gebakken. En die serveerde ik bij de koffie.

Daarna moet ik helaas door naar een afspraak en neem lekker een flesje Pure Leaf Ice tea mee voor onderweg. Mijn volgende afspraak daarna gaat helaas niet meer door, dus ik rijd even langs de supermarkt voor een trio van paprika. Ik had namelijk ontzettend zin in ‘Peperoni Stuffati‘ (gestoofde paprika’s) en serveer hier lekker een rundertartaartje bij. Voor wat extra vitamientjes roer ik ook nog wat verse spinazie door de paprika’s. Je kunt dit gerecht dan met of zonder brood eten. Ik geef de voorkeur aan het laatste, gedurende deze challenge. Terwijl het pannetje staat te pruttelen waag ik mij aan 3 minuten Jumping Jacks  + 3 minuten springtouwen in de achtertuin + 5 minuten op de crosstrainer. Dat is nog eens effectief je tijd tijdens het koken doorbrengen.

Voor het slapen gaan neem ik nog lekker een kopje kamille thee en dan is de dag alweer voorbij.

Eetdagboek Vrijdag:

Deze morgen begin ik met een glas warm water met citroen en vervolgens ontbijt ik met een ‘Smooth Start’  smoothie van avocado en mango.

Daarna weer op naar kantoor waar ik 1 cappuccino mag van mezelf.

Tussen de middag eet ik, 3 rijstwafels met pindakaas, rookvlees en eiersalade. En als vier uurs snackje neem ik een opgerolde plak 30+ kaas, een banaantje en een espresso.

Voor de vrij-mi-bo vertrek ik naar hartje Utrecht. Dit weekend is namelijk de eerste editie van het Fonteyn Festival.

Het Janskerkhof is omgetoverd tot een grote open lucht markt met wijnstands, een paar foodtrucks en hapjes tenten. Zo geniet ik o.a. lekker van pinchos en een glas wijn. Wederom totaal niet #bikinibodychallengeproof maar wel erg gezellig om tijd met vrienden door te brengen. Ondanks alles moet je nog wel af en toe kunnen genieten, toch?

Eetdagboek Zaterdag:

Lekker uitslapen en bijkomen van het feestje van gisterenavond. De brunch bestaat dan ook uit glutenvrije boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen en een lepel kwark. Daarna zit ik eigenlijk wel vol voor de rest van de middag!

Tussen het bloggen, boodschappen en opruimen door eet ik nog lekker een appeltje met kaneel. Een heerlijk en verantwoord snackje! SMiddags ga ik nog even 20 minuten op de cross trainer, om de nodige calorietjes te verbranden.

En s’avonds staat er een Caprese salade op het menu. Deze dag is eigenlijk een beetje compensatie voor gisterenavond, maar dat heb ik er dan ook graag voor over gehad.

Eetdagboek Zondag:

Op moederdag ging ik een dagje de toerist uithangen in Amsterdam, samen met mijn mams en het bezoek uit Australie. Het is namelijk erg leuk om je landje te laten zien aan anderen. Het ontbijt bestaat uit een omelet me spekjes.

Daarna op naar Amsterdam, waar we eerst een bezoek brengen aan de Yoghurt Barn in de Pijp. Eenmaal raden wat je hier absoluut moet komen eten?!  Na het nodige sighseeing in Amsterdam krijg je weer flinke trek en ploffen we neer op een terrasje. Ik bestelde in de eerste instantie lekker de salade, maar die bleek al weer uitverkocht (iedereen is massaal aan de bikinibodychallenge?!) Omdat ik niet wilde verkassen naar een ander restaurant nam ik dan maar de Angus Beef Burger met frietjes. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik hem niet eens op kreeg! Blijkbaar is mijn maaginhoud wel degelijk een stuk gekrompen tijdens deze challege.

Eenmaal terug in Utrecht bracht ik ook nog even een bezoek aan mijn schoonmoeder en at nog een klein beetje chinees mee. Het is immers moederdag en ik ben goed opgevoed.

Ondertussen is het maandagmorgen en sta ik nagelbijtend op de weegschaal. De afgelopen week heb ik iets te vaak een ‘cheatday’ gehad dat was te merken in een (kleine) gewichtstoename! Bet, je bent gewaarschuwd, meid! Eindstand na 3 weken:  -/- 3.0 kilo !

Hoe gaat de  #bikinibodychallenge bij jullie? En ik ben benieuwd wat jullie van de aangepaste recepten op de blog vinden?  

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Beste betina

    Ik lees jou challenge iedere keer, is zo leuk om te lezen, maar mijn vraag is hoe die je het allemaal om die kilootjes kwijt te raken? Want bij mij lukt het niet :(
    En komt er een boek uit van jou verhalen?

    Vriendelijke groet esther boele

    • Hi Esther,

      ja een boek, dat zou tof zijn hoor!
      maar voor nu gewoon mijn blog :-)

      Ik denk dat het bij mij een combinatie van beide is: Gezonder eten en met name meer bewegen!
      Van dat laatste wordt mijn gemoedstoestand ook beter (energie giert door mijn lijf!)

      Succes!

  • Zo raar, ik had eersgisteren hier een bericht gerikt... Weg. Vast niet ip verzenden gedrukt of zo. Zat ook op de iphone te tikken... Anyway

    Goed toch... 3 kilo , 3 weken. Niet te veel te snel is niet goed toch. En als ik zo zie, allemaal lekker gezondee dingen (note to me: opschrijven!). En je geniet en zondigt af en toe, zo hoort het toch.
    Ik ga morgen (na week tapas in Barcelona) ook maar weer eens starten.
    Zak spinazie ligt al klaar voor ochtendsmoothie.

    Succes komende week Betty!

    • Dank je wel Renata!
      En wat goed dat jij ook aan de slag gaat!
      Ik wens je heel veel succes en hou me op de hoogte!
      Groetjes,Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago