Nog maar een paar dagen te gaan, en dan kan ik weer rustig opbouwen naar ‘normaal’ eten. Ik moet zeggen dat na ruim 3 weken ik toch écht behoefte heb aan een stukje vlees, dus kan niet wachten tot het voorbij is. Ik sta ook echt versteld dat ik het al deze tijd gewoon zonder heb uitgehouden, dus dat zet je ook wel weer aan het denken!

Daarnaast voel ik me gewoon fris en fit, en heb ik totaal geen behoefte aan koffie. Zelfs mijn 4 uurs dip en die rare ‘ hongeraanvallen’  zijn de laatste week compleet uitgebleven. Zouden die afvalstoffen dan zoveel invloed hebben op mijn humeur en vreetaanvallen?!

Uiteraard heb ik weer een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • Kom geitenyogurt met frambozen, lijnzaad, pompoen en zonnebloempitten
  • tussendoortje: kop verse muntthee met een handje gemengde noten.
  • Salade van rode bietjes en feta (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Appel en een banaan.
  • Broccolisoep,  rijstwafels met geitenkaas en een tomatensalade-bieslook salade.
  • Kop Rooibos thee
  • Extra: heel veel water drinken! en uiteraard, slik ik een supplement van psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

9 uur ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

1 dag ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

3 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

6 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago