Nog maar een paar dagen te gaan, en dan kan ik weer rustig opbouwen naar ‘normaal’ eten. Ik moet zeggen dat na ruim 3 weken ik toch écht behoefte heb aan een stukje vlees, dus kan niet wachten tot het voorbij is. Ik sta ook echt versteld dat ik het al deze tijd gewoon zonder heb uitgehouden, dus dat zet je ook wel weer aan het denken!

Daarnaast voel ik me gewoon fris en fit, en heb ik totaal geen behoefte aan koffie. Zelfs mijn 4 uurs dip en die rare ‘ hongeraanvallen’  zijn de laatste week compleet uitgebleven. Zouden die afvalstoffen dan zoveel invloed hebben op mijn humeur en vreetaanvallen?!

Uiteraard heb ik weer een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • Kom geitenyogurt met frambozen, lijnzaad, pompoen en zonnebloempitten
  • tussendoortje: kop verse muntthee met een handje gemengde noten.
  • Salade van rode bietjes en feta (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Appel en een banaan.
  • Broccolisoep,  rijstwafels met geitenkaas en een tomatensalade-bieslook salade.
  • Kop Rooibos thee
  • Extra: heel veel water drinken! en uiteraard, slik ik een supplement van psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

1 dag ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

3 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

6 dagen ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

1 week ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

1 week ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 weken ago