Nog maar een paar dagen te gaan, en dan kan ik weer rustig opbouwen naar ‘normaal’ eten. Ik moet zeggen dat na ruim 3 weken ik toch écht behoefte heb aan een stukje vlees, dus kan niet wachten tot het voorbij is. Ik sta ook echt versteld dat ik het al deze tijd gewoon zonder heb uitgehouden, dus dat zet je ook wel weer aan het denken!

Daarnaast voel ik me gewoon fris en fit, en heb ik totaal geen behoefte aan koffie. Zelfs mijn 4 uurs dip en die rare ‘ hongeraanvallen’  zijn de laatste week compleet uitgebleven. Zouden die afvalstoffen dan zoveel invloed hebben op mijn humeur en vreetaanvallen?!

Uiteraard heb ik weer een variatie op het detox-menu:

  • kop heet water met een uitgeperste 1/2 citroen.
  • Kom geitenyogurt met frambozen, lijnzaad, pompoen en zonnebloempitten
  • tussendoortje: kop verse muntthee met een handje gemengde noten.
  • Salade van rode bietjes en feta (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Appel en een banaan.
  • Broccolisoep,  rijstwafels met geitenkaas en een tomatensalade-bieslook salade.
  • Kop Rooibos thee
  • Extra: heel veel water drinken! en uiteraard, slik ik een supplement van psyllium vezels gedurende de dag.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

23 uur ago

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…

3 dagen ago

Kaneelbrood halloween ontbijt

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…

5 dagen ago

10x Kidsproof uitjes in Utrecht (Herfstvakantie tips met kinderen)

De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…

7 dagen ago

Groene Monster Pasta (Halloween)

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…

1 week ago

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

2 weken ago