Vol goede moed ben ik begonnen aan mijn 4 weken detox kuur (het hoe en waarom lees je hier). Het is ook ontzettend leuk om alle reactie hierop terug te lezen. Mensen moedigen me ook echt aan om door te zetten, en dat vind ik erg lief! Afgelopen weekend ben ik al druk in de weer geweest met boodschappen doen.

Tevens ben ik direct aan de slag gegaan om een voorraad groente&fruit juices te maken in sapcentrifuge/juicer. Deze vries ik namelijk in, in schoongemaakte jam potjes en flesjes, en zo heb ik elke morgen een verse juice (wel s’avonds alvast uit de vriezer halen). Je moet het jezelf vooral gemakkelijk maken, toch ?! Het is sowieso handig om 1 dag per week te gebruiken voor de boodschappen en voorbereidende werkzaamheden. Je kunt dan namelijk in één keer meerdere porties maken, en de rest gewoon invriezen. Dat scheelt je op de andere dagen heel veel tijd.

Omdat ik natuurlijk pas 1 dag achter de rug heb, merk ik er nog niet zoveel van. Ik werd op deze eerste dag alleen ontzettend moe rond het bekend 4-uurs-dip moment, maar na mijn tussendoortje knapte ik al weer aardig op hoor!

Mijn menu van deze eerste detox-dag

(om je een beetje een idee te geven van wat je allemaal kan eten):

  • 1 glas heet water met citroen (uitgeperst)
  • 2 glazen ‘Fresh Juice’ .
  • Rijstwafel met geitenkaas, basilicum-pesto en rucola.
  • tussendoortje: Kop kruidenthee en een handje gemengde noten.
  • Italiaanse geitenkaas salade (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Geitenyoghurt met banaan, walnoten en honing.
  • Tomatensoep met stukjes kabeljauwfilet, en rijstwafels besmeerd met basilicum-pesto.
  • Kop Sleepytime herbal thee
  • Extra: heel veel water drinken! en gedurende de dag slik ik psylliumvezels om mijn darmen in optimale conditie te krijgen.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi hoi
    Ik zie dat jij s ochtends vaak een fresch juice neem
    Wat doe je daar precie in
    .

    • Hi Annemieke,
      Dit recept is van een detox coach, ik zal hem morgen meteen posten op de website voor je!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago