Vol goede moed ben ik begonnen aan mijn 4 weken detox kuur (het hoe en waarom lees je hier). Het is ook ontzettend leuk om alle reactie hierop terug te lezen. Mensen moedigen me ook echt aan om door te zetten, en dat vind ik erg lief! Afgelopen weekend ben ik al druk in de weer geweest met boodschappen doen.

Tevens ben ik direct aan de slag gegaan om een voorraad groente&fruit juices te maken in sapcentrifuge/juicer. Deze vries ik namelijk in, in schoongemaakte jam potjes en flesjes, en zo heb ik elke morgen een verse juice (wel s’avonds alvast uit de vriezer halen). Je moet het jezelf vooral gemakkelijk maken, toch ?! Het is sowieso handig om 1 dag per week te gebruiken voor de boodschappen en voorbereidende werkzaamheden. Je kunt dan namelijk in één keer meerdere porties maken, en de rest gewoon invriezen. Dat scheelt je op de andere dagen heel veel tijd.

Omdat ik natuurlijk pas 1 dag achter de rug heb, merk ik er nog niet zoveel van. Ik werd op deze eerste dag alleen ontzettend moe rond het bekend 4-uurs-dip moment, maar na mijn tussendoortje knapte ik al weer aardig op hoor!

Mijn menu van deze eerste detox-dag

(om je een beetje een idee te geven van wat je allemaal kan eten):

  • 1 glas heet water met citroen (uitgeperst)
  • 2 glazen ‘Fresh Juice’ .
  • Rijstwafel met geitenkaas, basilicum-pesto en rucola.
  • tussendoortje: Kop kruidenthee en een handje gemengde noten.
  • Italiaanse geitenkaas salade (voor het recept, klik hier).
  • tussendoortje: Geitenyoghurt met banaan, walnoten en honing.
  • Tomatensoep met stukjes kabeljauwfilet, en rijstwafels besmeerd met basilicum-pesto.
  • Kop Sleepytime herbal thee
  • Extra: heel veel water drinken! en gedurende de dag slik ik psylliumvezels om mijn darmen in optimale conditie te krijgen.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi hoi
    Ik zie dat jij s ochtends vaak een fresch juice neem
    Wat doe je daar precie in
    .

    • Hi Annemieke,
      Dit recept is van een detox coach, ik zal hem morgen meteen posten op de website voor je!

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

23 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago