Dit jaar heb ik me toch een bijzondere verjaardag gehad! Het viel namelijk samen met het weekend van de Tasty : Het culinaire lifestyle evenement voor foodies, kookfanaten en wijnliefhebbers!
De Tasty werd gehouden in de Jaarbeurs Utrecht op 31 oktober en 1 november 2015. En samen met fonQ.nl was ik aanwezig om workshops te geven aan de bezoekers. Lees mee:
Twee dagen lang kon je in de Jaarbeurs komen proeven, uitproberen en uiteraard ook shoppen. De Tasty is een zeer interactief Food evenement en verschilt daarin ook met andere food festivals. Zo kun je op de ‘Proefmarkt’ heerlijk komen smikkelen, drink je de lekkerste wijnen in de ‘ Wijnwereld’ en kun je op het ‘ Inspiratieplein’ een demonstratie of workshop volgen voor een bepaald merk of product.
Webwarenhuis fonQ.nl stond dit jaar ook op de Tasty en had hun stand ingericht met kekke design meubels en woonaccesoires. Ik werk wel vaker samen met fonQ.nl, maar dat komt omdat ik het ook zo’n tof bedrijf vind! Ze hebben een heel goed gevoel voor design en interieur. Hun jaarlijkse magazines (Mooi Magazine) staan altijd boordevol inspiratie en je vind er de meest coole, nieuwe producten die uit komen. Speciaal voor tijdens de Tasty had men een eetkamer ingericht, met een grote eettafel, design stoelen en omgeven door gave keukenapparatuur. Een plek waar ik mij dan ook meteen thuis voel!
Bezoekers van de Tasty konden zich (vooraf) inschrijven voor een workshop ‘ pesto maken‘. Het werden verschillende sessies, gedurende de dag. Waarbij ik telkens een klein gezelschap meevoer naar de Italiaanse keuken en we met de hand pesto gingen maken. Gewoon op gevoel en met behulp van een vijzel. Doordat we lekker met zijn allen aan de grote eettafel zaten, hing er een intieme en gezellige sfeer. En vond ik het ook ontzettend leuk om hier een workshop te mogen geven. Het was dus een verjaardag die ik niet snel meer zal vergeten!
Voor homemade & handmade pesto gebruik je bijvoorbeeld:
Of ga voor electrisch gemak en gebruik een blender of chopper, bijvoorbeeld:
Eet smakelijk alvast!
Groetjes, Betty
Deze artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…