Tijdens Pasen is er bij ons een nieuwe Paastraditie ontstaan: namelijk een champagne borrel met vrienden. En hoe beter dan dit te vieren bij Restaurant Danel in Utrecht. Je kunt hier namelijk elke zondag van April komen genieten van onbeperkt bubbels en bijpassende bites tijdens ‘Les Bulles’ bij Danel.
Afgelopen zondag ging ik met vrienden borrelen bij Danel in Utrecht. Gelegen aan de nieuwe Vredenburgkade, naast Tivoli. Bij binnenkomst loop je meteen de grote bar tegemoet, uitgevoerd met zwart metaal en gouden accenten. Daarna wordt je oog meteen naar rechts getrokken. Met knalrode muren, lange banken, knusse tafeltjes en ronde bollampen op armaturen en staanders. De zuilen hebben spiegeltegels, ja het Moulin Rouge sfeertje komt je hier goed tegemoet.
Voor heel eventjes waan ik mij in Parijs in het Belle Epoque tijdperk, en komen de danseressen zometeen op 🙂 De ober trekt een fles bubbels open en de hapjes komen in een goed tempo door. Niet alleen tijdens Les Bulles, maar ook normaliter bestel je hier kleinere gerechtjes van de kaart. Leuk om te delen. En ondertussen worden er aan tafel al meteen plannen gemaakt voor een volgende citytrip naar de Franse hoofdstad. En dan hopen we dat we daar net zo lekker te eten en drinken krijgen voor deze prijs.
Gedurende heel de maand April 2018 kun je bij Danel komen genieten van onbeperkt bubbels (brut of rose) en 6 verschillende bites. Elke zondag, tussen 14:00 – 17:00 kom je borrelen met een Franse twist en dat voor slechts 25 euro per persoon! Reserveer dus gauw voor de resterende zondagen deze maand!
Fine de Claire oesters & Steak Tartere met toast. Et Voila! Un rauw kwarteleitje !
Toastje met hele jonge geitenkaas, gerookte zalm, citroen, dille en kwarteleitje.
Speciaal voor pasen: gevulde eieren met broodkruim.
Bouillabaisse – Marseillaanse visssoep.
Rundvlees bitterbal
Quiche Lorraine met spek en ui.
Alsof 3 uur tafelen met bubbels en hapjes nog niet genoeg is, besloten wij om de avond door te trekken. Met zijn vieren bestelden wij Entrecote, kalfswang, venkelsalade, haricot verts en frietjes. En samen delend was dit een prima aanvulling op de borrel.
En zoals het hoort, sluit je dan ook nog af met een dessert: Pruimen in Armagnac en yoghurtijs, Chocolademousse met sinaasappelzeste, Tarte Tatin met appel en Creme Brulee
La fin.
Cijfers: Prijs: € Eten: 7.5 Service: 7.0 Decor: 7.5 Totaal: 7,3
Danel Vredenburgkade 11 3511 WC, Utrecht The Netherlands https://danel-utrecht.nl/Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…