Tijdens Pasen is er bij ons een nieuwe Paastraditie ontstaan: namelijk een champagne borrel met vrienden. En hoe beter dan dit te vieren bij Restaurant Danel in Utrecht. Je kunt hier namelijk elke zondag van April komen genieten van onbeperkt bubbels en bijpassende bites tijdens ‘Les Bulles’ bij Danel.

Zondag middag borrel bij Danel Utrecht

Afgelopen zondag ging ik met vrienden borrelen bij Danel in Utrecht. Gelegen aan de nieuwe Vredenburgkade, naast Tivoli. Bij binnenkomst loop je meteen de grote bar tegemoet, uitgevoerd met zwart metaal en gouden accenten. Daarna wordt je oog meteen naar rechts getrokken. Met knalrode muren, lange banken, knusse tafeltjes en ronde bollampen op armaturen en staanders. De zuilen hebben spiegeltegels, ja het Moulin Rouge sfeertje komt je hier goed tegemoet.

Belle Epoque

Voor heel eventjes waan ik mij in Parijs in het Belle Epoque tijdperk, en komen de danseressen zometeen op 🙂 De ober trekt een fles bubbels open en de hapjes komen in een goed tempo door. Niet alleen tijdens Les Bulles, maar ook normaliter bestel je hier kleinere gerechtjes van de kaart. Leuk om te delen. En ondertussen worden er aan tafel al meteen plannen gemaakt voor een volgende citytrip naar de Franse hoofdstad. En dan hopen we dat we daar net zo lekker te eten en drinken krijgen voor deze prijs.


Dit eet je tijdens ‘Les Bulles’

Gedurende heel de maand April 2018 kun je bij Danel komen genieten van onbeperkt bubbels (brut of rose) en 6 verschillende bites. Elke zondag, tussen 14:00 – 17:00 kom je borrelen met een Franse twist en dat voor slechts 25 euro per persoon! Reserveer dus gauw voor de resterende zondagen deze maand!

Fine de Claire oesters & Steak Tartere met toast. Et Voila! Un rauw kwarteleitje !

Toastje met hele jonge geitenkaas, gerookte zalm, citroen, dille en kwarteleitje.

Speciaal voor pasen: gevulde eieren met broodkruim.

Bouillabaisse – Marseillaanse visssoep.

Rundvlees bitterbal

Quiche Lorraine met spek en ui.

Dit eet je bij Danel

Alsof 3 uur tafelen met bubbels en hapjes nog niet genoeg is, besloten wij om de avond door te trekken. Met zijn vieren bestelden wij Entrecote, kalfswang, venkelsalade, haricot verts en frietjes. En samen delend was dit een prima aanvulling op de borrel.

En zoals het hoort, sluit je dan ook nog af met een dessert: Pruimen in Armagnac en yoghurtijs, Chocolademousse met sinaasappelzeste, Tarte Tatin met appel en Creme Brulee

La fin.


Review Danel Utrecht

  • Centraal gelegen restaurant, met een uniek sfeertje. Ook een goede plek om af te spreken voor je de stad in gaat of naar Tivoli concert.
  • De kleine porties en shared dining concept is zeker leuk voor borrels met vrienden.
  • De gerechten zijn prima op smaak.
  • Vriendelijk personeel.
  • Bushalte om de hoek en taxi standplaats is ook nabij.
  • Met een terras voor de deur, aan het water, verwacht ik dat het hier zomers heel goed te vertoeven is!

  • Helaas is ‘ Les Bulles’ alleen beschikbaar tot en met eind april.
  • De Chef’s Table is een bar plaats aangrenzend aan de keuken. Niet geschikt voor > 2 personen, omdat je enkel naast elkaar zit.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.0     Decor: 7.5    Totaal:  7,3

Danel
Vredenburgkade 11
3511 WC, Utrecht
The Netherlands
https://danel-utrecht.nl/
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

13 uur ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

4 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

5 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

7 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago