Tijdens Pasen is er bij ons een nieuwe Paastraditie ontstaan: namelijk een champagne borrel met vrienden. En hoe beter dan dit te vieren bij Restaurant Danel in Utrecht. Je kunt hier namelijk elke zondag van April komen genieten van onbeperkt bubbels en bijpassende bites tijdens ‘Les Bulles’ bij Danel.

Zondag middag borrel bij Danel Utrecht

Afgelopen zondag ging ik met vrienden borrelen bij Danel in Utrecht. Gelegen aan de nieuwe Vredenburgkade, naast Tivoli. Bij binnenkomst loop je meteen de grote bar tegemoet, uitgevoerd met zwart metaal en gouden accenten. Daarna wordt je oog meteen naar rechts getrokken. Met knalrode muren, lange banken, knusse tafeltjes en ronde bollampen op armaturen en staanders. De zuilen hebben spiegeltegels, ja het Moulin Rouge sfeertje komt je hier goed tegemoet.

Belle Epoque

Voor heel eventjes waan ik mij in Parijs in het Belle Epoque tijdperk, en komen de danseressen zometeen op 🙂 De ober trekt een fles bubbels open en de hapjes komen in een goed tempo door. Niet alleen tijdens Les Bulles, maar ook normaliter bestel je hier kleinere gerechtjes van de kaart. Leuk om te delen. En ondertussen worden er aan tafel al meteen plannen gemaakt voor een volgende citytrip naar de Franse hoofdstad. En dan hopen we dat we daar net zo lekker te eten en drinken krijgen voor deze prijs.


Dit eet je tijdens ‘Les Bulles’

Gedurende heel de maand April 2018 kun je bij Danel komen genieten van onbeperkt bubbels (brut of rose) en 6 verschillende bites. Elke zondag, tussen 14:00 – 17:00 kom je borrelen met een Franse twist en dat voor slechts 25 euro per persoon! Reserveer dus gauw voor de resterende zondagen deze maand!

Fine de Claire oesters & Steak Tartere met toast. Et Voila! Un rauw kwarteleitje !

Toastje met hele jonge geitenkaas, gerookte zalm, citroen, dille en kwarteleitje.

Speciaal voor pasen: gevulde eieren met broodkruim.

Bouillabaisse – Marseillaanse visssoep.

Rundvlees bitterbal

Quiche Lorraine met spek en ui.

Dit eet je bij Danel

Alsof 3 uur tafelen met bubbels en hapjes nog niet genoeg is, besloten wij om de avond door te trekken. Met zijn vieren bestelden wij Entrecote, kalfswang, venkelsalade, haricot verts en frietjes. En samen delend was dit een prima aanvulling op de borrel.

En zoals het hoort, sluit je dan ook nog af met een dessert: Pruimen in Armagnac en yoghurtijs, Chocolademousse met sinaasappelzeste, Tarte Tatin met appel en Creme Brulee

La fin.


Review Danel Utrecht

  • Centraal gelegen restaurant, met een uniek sfeertje. Ook een goede plek om af te spreken voor je de stad in gaat of naar Tivoli concert.
  • De kleine porties en shared dining concept is zeker leuk voor borrels met vrienden.
  • De gerechten zijn prima op smaak.
  • Vriendelijk personeel.
  • Bushalte om de hoek en taxi standplaats is ook nabij.
  • Met een terras voor de deur, aan het water, verwacht ik dat het hier zomers heel goed te vertoeven is!

  • Helaas is ‘ Les Bulles’ alleen beschikbaar tot en met eind april.
  • De Chef’s Table is een bar plaats aangrenzend aan de keuken. Niet geschikt voor > 2 personen, omdat je enkel naast elkaar zit.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.0     Decor: 7.5    Totaal:  7,3

Danel
Vredenburgkade 11
3511 WC, Utrecht
The Netherlands
https://danel-utrecht.nl/
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

15x Zomerse taart met fruit

De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…

7 dagen ago

Franse uiensoep

Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…

1 week ago

JAPAN Weekmenu

Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…

2 weken ago

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

2 weken ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 weken ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

3 weken ago