Ontbijt Recepten

Crumble met croissants en appel (video)

Onlangs maakte ik deze crumble met croissants en appel en dat was een groot succes! Ik serveerde dit als nagerecht toen we gasten te eten hadden, maar je kunt dit gerecht ook maken als bijvoorbeeld feestelijk brunchgerecht. Laat dat weekend maar komen dus!

Croissants met kruimeldeeg erbovenop

Wij kunnen ons geen leven zonder croissants voorstellen. Maar een feestontbijt zoals deze crumble met croissants en appel is echt uitpakken voor speciale gelegenheden! Je kunt de crumble nog 1-2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren en opnieuw serveren. Warm hiervoor de ovenschaal even op in de oven en je hebt nog steeds een heerlijk gerecht om van te genieten!

Serveer je deze crumble met croissants en appel als dessert? Doe er dan een bolletje vanille of kaneel ijs en toefje slagroom bij!

Nog meer recepten met croissant deeg

Naast dit verrukkelijke recept voor crumble met croissants en appel, kun je uiteraard nog meer recepten met croissant deeg terugvinden op deze site. We love it namelijk! Zo maakte ik eerder een prachtige croissant krans met aardbei en mascarpone. En wat dacht je van een overheerlijke weekendbrunch met deze croissants met oreo’s en chocolade of Italiaanse gevulde croissants met amandelspijs? En speciaal voor de feestdagen zet je natuurlijk deze speculoos-croissants met karamel op tafel!


Recept video: crumble met croissants en appel

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Crumble met croissants en appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze crumble met croissants en appel was thuis een groot succes! Ik serveerde dit als nagerecht, maar je kunt dit gerecht ook maken als bijvoorbeeld feestelijk brunchgerecht. Laat dat weekend maar komen dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4-6 personen
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 5 croissants
  • 450 gr ongezoete appelmoes
  • 1 appel, in stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl. kaneel
  • 100 gr bloem
  • 50 gr (lichtbruine) basterdsuiker
  • 60 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • Snuf zout
  • 20 gr amandelschaafsel

Extra:

  • ruime ovenschaal of taartvorm ca 25-27 cm
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ovenschaal goed in met wat boter.
  2. Scheur of snij de croissants klein – ongeveer in stukken van max. 2,5 cm. Meng de stukken croissant in een kom met de appelmoes en kaneel. Vervolgens schep je dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de stukjes appel en rozijnen overheen. Druk goed aan.
  3. Snij de boter in stukjes en leg op het aanrechtblad. Met je warme handen wrijf je de boter een beetje smeuig. Voeg de suiker, zout, amandelschaafsel en het het bloem toe en wrijf het geheel  kruimelig met je handen. Verdeel de crumble over het croissant-/appelmoesmengsel in de ovenschaal.
  4. Plaats de ovenschaal voor 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de crumble licht afkoelen voor het serveren.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Laat de crumble goed afkoelen. Dek de schaal af met folie en bewaar max. 2 dagen in de koelen. Opwarmen die je simpelweg opnieuw in de oven – ca 10-15 minuten op 180 graden.

Dessertip: Serveer je de crumble als dessert? Geef er aan tafel dan een bolletje vanille of kaneelijs bij. Een toefje slagroom mag ook natuurlijk!

Serveer de warme crumble met een bolletje ijs voor een fantastisch dessert of tussendoortje!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze crumble met croissants en appel wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

2 dagen ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

5 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

6 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

1 week ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

2 weken ago