Onlangs bracht ik een bezoek aan Chiapas Taco Cartel in Den Haag. Hier kom je kleurrijke Streetfood taco’s eten in relaxte setting. Van taco’s met kip en vlees, tot vegan varianten en dat alles geïnspireerd op de bruisende en kleurrijke Chiapas regio in Mexico.

Geen authentiek Mexicaans Restaurant

In mijn laatste weekvlog #6 nam ik julie al even mee naar Chiapas Taco Cartel in Den Haag. Twee jaar geleden opende Chiapas Taco Cartel al zijn deuren aan de Van Woustraat in Amsterdam. En gezien het succes voor Mexicaanse streetfood in Amsterdam, is het nu de beurt aan Den Haag. Chiapas Taco Cartel is alleen geen authentiek Mexicaans Restaurant, met authentieke Mexicaanse gerechten. Maar men serveert er wel oa. heerlijke streetfood taco’s, die kleurrijk zijn, soms zelfs vegan en helemaal van deze tijd. Ik snap de populariteit in Amsterdam wel. En hopelijk slaat die ook over naar Den Haag.

Begonnen als bezorg restaurant

Het is ook niet voor niets dat dit restaurant begonnen is als online bezorg restaurant. De gerechten lenen zich prima als take away en Mexicaans eten is natuurlijk razend populair als bezorgmaaltijd. Maar hoe leuk is het dat je de maaltijden ook in een informele, Mexicaanse setting kunt komen opeten. Een relaxte setting, waarbij je nog uren lang kunt wegkletsen met vrienden of familie, en ondertussen lekker wat nacho’s, taco’s en burrito’s weghapt, die ook nog eens zeer voordelig geprijsd zijn!


Dit eet je bij Chiapas Taco Cartel

Nacho’s

Dit zijn niet de standaard Nacho’s van de menukaart, maar dit is de ‘speciale’ uitvoering. Naast de standaard guacamole krijg je er namelijk Pico de Gallo bij, lekker veel kaas en salsa! Prijs vanaf 3.50 euro.

Taco’s

Dit is natuurlijk de reden dat ik naar Den Haag ben afgereisd. Want bij Chiapas Taco Cartel eet je heerlijke, kleurrijke taco’s, met een hoog streetfood gehalte! Deze Taco met crunchy chicken, romaine sla en mango salsa, ‘kraakte’ letterlijk in je mond en was een mooie combinatie van hartige kip met zoete mango. Je betaald hier 8,95 euro voor 2 belegde taco’s

Daarna gingen wij voor de Taco’s al Pastor, met gegrild varkensvlees, gepickelde ui (yummm!!) en ananas. Wederom zo’n goeie combinatie. En uiteraard moest ik ook een vegan taco proberen: en deze Sweet Spring taco met zoete aardappel, groene asperges en zwarte bonen was een verrassende, maar lekkere combinatie! Gewoon even je taco dubbelvouwen en genieten maar.

Burrito’s

Verwacht van je burrito geen hoogstandje, maar wel lekker comfort food. Je krijgt hem namelijk, net zoals bij thuisbezorgd.nl,  ingewikkeld in aluminiumfolie (dan blijft ie ook lekker warm). De burrito’s bevatten dezelfde vullingen als op de taco’s verkrijgbaar zijn, met de extra toevoeging van gekookte rijst en bonen. Maar voor de rest dus ook niets extra’s. Stevig opgerold en lekker uit de hand te eten. De prijs is 8,95 euro voor een burrito.

Desserts

Hier heb je enkel de keuze uit ‘mousse’ , in drie varianten: Chocolade, Mango & kokos en Karamel. Qua vulling niets op aan te merken, maar qua presentatie dan weer wel. Je krijgt de toetjes namelijk in dezelfde plastic catering bakjes, zoals je deze ook thuis geleverd zou krijgen. Hier moet men voor in het restaurant echt nog wel een presentatie voor verzinnen, maar he, je scoort ze dan ook voor 3.50 euro per stuk.


Review Chiapas Taco Cartel Den Haag

 

 

 

 

  • Heerlijk (familie) restaurant met een relaxte sfeer en lekker ontspannen muziek op de achtergrond.
  • Zeer relaxed personeel ook, informele sfeer.
  • Het eten is mild gekruid, maar is daardoor wel een allemans vriend. Je kunt hier daarom gerust met kinderen komen eten.
  • Al met al een smakelijke parade van Mexicaans streetfood en dat voor een zeer vriendelijk prijsje!
  • Je kunt hier ook lekker even bij komen kletsen met een cocktail en wat kleinere hapjes dus.
  • Dit is de tweede vestiging van Chiapas Taco Cartel, in Amsterdam (Van Woustraat) vind je inmiddels al een compleet restaurant.

 

 

 

  • Het is duidelijk dat Chiapas Taco Cartel Den Haag is begonnen als thuisbezorgdienst\catering. En als restaurant moet het nog wel even wat meer puntjes op de i krijgen, zoals opdiening, bestek en presentatie.  Gelukkig is de aankleding en sfeer er wel al naar.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.0       Service: 7.0     Decor: 7.5    Totaal:  7,2

Chiapas Taco Cartel
Prins Hendrikstraat 105
2518 HM, Den Haag
The Netherlands
https://taco-cartel.com/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Chiapas Taco Cartel, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago