Afgelopen September werd voor de 3e keer op een rijtje de Chefs Revolution gehouden! Dit jaarlijks gastronomische evenement, waarbij nationale en internationale topchefs een kijkje geven in hun keuken, is een initiatief van Jonnie & Therese Boer van de Librije.
Samen met een groep journalisten en foodbloggers, reisde ik af naar Zwolle om dit evenement bij te wonen. En om daarnaast ook lekker te smikkelen op de BOERenmarkt XL.
Iedereen kent Jonnie en Therese Boer van Michelin-sterren restaurant de Librije. Het is mijn droom om hier ooit eens te komen eten met Dylan, maar een bezoek aan Chefs Revolution 2016 was een goede manier om alvast de wondere wereld van koken op Wereldklasse te mogen ervaren.
De bezoekers aan het evenement konden in Theater de Spiegel (naast de Librije) plaatsnemen voor diverse indrukwekkende kookdemonstraties van de diverse nationale en internationale topchefs! Het was werkelijk waar fantastisch hoe beeld (video), muziek en live-cooking op het podium samensmelt tot een waanzinnige 3D kook ervaring. Van groentetuin, de keuken in en tot een kunstwerk van een gerecht op je bord. Af en toe bleef mijn adem zelfs stokken, omdat je zoveel mooie beelden, verhalen en ervaringen meekrijgt.
Jonnie Boer maakte het zelfs helemaal bont, door elke bezoeker een black box mee te geven, die tijdens de presentatie geopenend moest worden. Zo kon een ieder met eigen ogen de ingrediënten bekijken of zelfs proeven. En zo kwam de workshop helemaal tot leven. Chefs Revolution biedt dus een unieke ervaring voor foodlovers van elk niveau.
Tussen de workshops door kon je naast het Theater ook de BOERenmarkt XL op. Een foodfestival terrein met diverse eetstands (van Michelinster niveau), maar ook popup winkels van lokale boerenbedrijven en leveranciers. De kids vermaakten zich prima bij de biggetjes, terwijl papa en mama zich laten entertainen op een whiskey- of wijnproeverij 🙂
Op het Loading Dock van Theater De Spiegel (ponton op het water) vonden zelfs masterclasses plaats en gaat er zelfs nog een HillBilly contest van start op heel veel Big Green Eggs. Je komt hier ogen en oren te kort, dat is wel duidelijk. En handen, want overal kun je lekkers voor thuis aanschaffen en meenemen.
De BOERenmarkt was dan ook open en toegankelijk voor iedereen. Voor de workshops in Theater de Spiegel had je een kaartje benodigd.
Na afloop van de opening en kookworkshop van Jonnie, hadden wij ook nog een korte Meet & Greet met Jonnie & Therese Boer. Voor ons zit een powercouple dat (wederom) een geslaagd evenement heeft gelanceerd. De opluchting is duidelijk van hun gezicht af te lezen, nu de spits er af is. En ze mogen zich opmaken voor 2 volle dagen hun liefde en passie te delen, met Internationale topchefs en de bezoekers van Chefs Revolution.
En ik? Ik heb alleen maar meer nog enthousiaster geworden om een keertje aan te mogen schuiven in de Librije, zeker na mijn eerste stappen en kijkjes in de wondere wereld van deze sterrenchefs. Wat een passie en kracht er eigenlijk in deze mensen schuil gaat. Enorm mooi om dit te mogen ervaren tijdens Chefs Revolution 2016. Dus wij gaan nog even doorsparen.
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…