Carla’s Conditorie in Utrecht

‘Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee, dan zie ik het het Oude Gragie’, en Carla’s Conditoree..   Utrecht is mijn stadsie, en ik maar er een sport van om hier leuke eettentjes te ontdekken.

Achter de Dom

Zo besloot ik ook eens een kijkje te gaan nemen áchter de Dom. Het zijn juist in deze rustige straten, dat je vaak wat moois ontdekt in de stad. En tot mijn verbazing vond ik hier ook een gezellig ontbijt/lunchroom, een beetje weg van de menigte, maar zeker de mooite waard om even een blokje voor om te lopen. Het eerste aangezicht waren de schattige bistro stoeltjes op het terras, en daar heb ik een zwak voor, zoals je hier kunt lezen. Tijd om even binnen poolshoogte te gaan nemen.

Tussen Koek & Kitch

Carla’s Conditorie serveert Scandinavische koeken en taarten, maar ook soepen en heerlijke hartige broodjes. Er wordt zo veel mogelijk zelf gebakken en gemaakt, en het liefst met enkel biologische producten. Het is zo een super zoet en schattige zaak, met voorin een etalage waar je je net een kind in een snoepwinkel voelt. Je wilt alles in je mond stoppen en proeven. En samen met een heerlijk kopje koffie, kun je hier mooi even op adem komen na het shoppen. Achterin is er ook een tweede kamer, die meer weg heeft van een huiskamer. Er staat namelijk een grote zitbank, een schouw, en een grote verzameling foto’s in kitsche fotolijstjes. Het is daarom net alsof je op bezoek bent bij mevrouw Carla thuis.

Smushi’s

Op het (ontbijt)menu staan onder andere heerlijke muesli met biologische yoghurt, diverse boterhammen, scones en een Theetafel (soort High Tea). Maar hier wordt ook Smorgas (speltbrood) en diverse Zweedse broodrollen geserveerd. Helemaal leuk zijn de Smushi’s: dit zijn haast kleine hartige gebakjes, met heerlijk en gezond beleg.

(Bron foto: website Carla’s Conditorie)

Carla’s Kerstkoek doos

Naast het ontbijten en lunchen kun je ook gerust bijvoorbeeld koeken, taarten en muesli uit de winkel meenemen. Mijn favoriet zijn de kaneelbollen met kardemom! Daar moet ik altijd even voor naar binnen als ik in de buurt ben. En speciaal voor de feestdagen heeft Carla’s Conditorie nu ook een heuse Kerstkoeken doos samengesteld met 3 x 7 versnaperingen. Deze doos kost € 12.50 en die wil je met niemand delen. Geloof me! Stuk voor stuk heerlijke koeken voor bij de thee of koffie.

  • Heerlijke koeken, taarten, soepen en broodjes. Alles zelf gemaakt, en zoveel mogelijk biologisch.
  • Vanwege de Scandinavische oorsprong is de Conditorie ook uniek in Utrecht en omgeving.
  • Het personeel is altijd vriendelijk en behulpzaam, ongeacht hoe druk het is.
  • Een voor wie geen keuze kan maken:  de taarten kun je ook in halve punten bestellen. Zo kun je er twee proeven, voor de prijs van één!

 

  • De aankleding en inrichting is niet voor iedereen weggelegd. Voor de meeste mannen is het té kitsch ingericht, maar de meest dames onderling zullen het als lief en schattig ervaren.
  • Daarnaast liggen de prijzen hier ook wat hoger als gemiddeld, maar je zit dan natuurlijk wel op een historische toplocatie met home-made eten.

Cijfer:  

Carla’s Conditorie
Achter de Dom 6
Utrecht
www.carlasconditorie.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago