Deze kleine broodjes die aan ‘elkaar’ zitten worden ook wel breekbrood of borrelbroodjes genoemd. Het zijn heerlijk kleine zachte bolletjes met een krokante topping van bijvoorbeeld sesamzaadjes, pompoenpitten of maanzaad. En deze breekbroodjes zijn makkelijk om te maken en gaan heel goed samen met bijvoorbeeld kruidenboter, voor bij de soep etc.
Laura Kieft is voor mij een echte bakkoningin en jullie hebben haar boeken al vaker voorbij zien komen op deze website. Nu heeft ze een nieuw kookboek uitgebracht namelijk het Laura’s Bakery Borrelhapjes Bakboek . Een zeer welkome afwisseling op haar veelal zoete bakrecepten, want de borrelhapjes in dit boek zijn hartig! In dit Borrelhapjes Bakboek vind je ruim 150 recepten die je met en zonder oven kunt bereiden. Maar laten we ook diverse voor sauzen, dips en spreads voor bij de borrel niet vergeten. Zowel op haar site en in de boeken krijg je regelmatig tips en trucs om de wereld van het bakken nog makkelijker te maken. Daarnaast hoef je voor deze heerlijke hapjes niet lang in de keuken te staan en kun je de ingrediënten vrijwel altijd bij de supermarkten verkrijgen. Met dit boek ga je aan de slag met o.a. broodstengels, flammkuchen maken, gevulde eieren, breekbroodjes maken, minimuffins, diverse tapenades, hummus, kleine salades en nog veel meer hartige borrelhapjes voor de liefhebbers!
In restaurants krijg je steevast wat versgebakken brood en (kruiden)boter geserveerd bij je meergangen diner. Dus ik dacht: waarom doen we dit eigenlijk ook niet gewoonweg bij ons luxe kerstdiner thuis? Dus ging ik aan de slag met dit heerlijk recept van Laura voor zelfgemaakte breekbroodjes. Plaats een extra klein bordje voor elke gast aan tafel, met een klein (boter)mesje erbij en serveer de kleine broodjes met opgeklopte boter, kruidenboter, olijfolie & zeezout, of misschien zelfs een klein kruidenkaasje. Ze zijn niet alleen een heerlijk bijgerecht voor kerstdiner, maar kunnen ook prima bij soep geserveerd worden, of zelfs als weekend- of brunchbroodjes! Ze zijn makkelijk om te maken, zien er altijd feestelijk uit en zijn lekker zacht van textuur. Veel plezier!
Deze kleine broodjes die aan ‘elkaar’ zitten worden ook wel breekbrood of borrelbroodjes genoemd. Het zijn heerlijk kleine zachte bolletjes met een krokante topping van bijvoorbeeld sesamzaadjes, pompoenpitten of maanzaad. En deze breekbroodjes zijn makkelijk om te maken en gaan heel goed samen met bijvoorbeeld kruidenboter, voor bij de soep etc.
Voor het zachte breekbroodjes deeg:
Extra:
Bewaartips: Eenmaal afgebakken kun je de broodjes 3-4 dagen bewaren buiten de koelkast. Verpak het brood het liefst in een broodzak of bakpapier. Je kunt ze ook invriezen tot 3 maanden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van kleine breekbroodjes voor de feestdagen!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…