Brasa is in Purmerend een waar begrip. De vestiging aan de Koemarkt is lekker centraal gelegen en daar ben ik al dikwijls te vinden voor o.a. een Gin Tonic. Maar sinds kort kun je ook terecht bij Brasa Beemster Bar& Kitchen in Middenbeemster.

De setting is hier niet alleen rustiger gelegen, tenmidden van de mooie natuur, maar het draait hier bovenal om lekker en goed eten, in een informele sfeer.

Brasa Beemster in Middenbeemster

Toen we vernamen dat Arwin Versteyne een tweede restaurant zou openen, waren wij zeer benieuwd! Brasa Purmerend is heel populair op de Koemarkt, dus besloten wij, na de hectiek van de openingsweken,  eindelijk Brasa Beemster te bezoeken. Wat ons direct opviel was het monumentale pand: een Heerenhuis uit 1619 en een echt middelpunt van de Beemster.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door onze gastheer van de avond.  Doordat het weer het toeliet, mochten we plaatsnemen op het terras voor die voorzien is van grote parasols. Met koud weer wordt hier tevens voor verwarming gezorgd, door geintegreerde heaters. Gelukkig is het vandaag niet van de orde, want het is een heerlijke zomerse zaterdag.

Een andere wereld

Er was een mooi bankje voor ons vrijgehouden, met uitnodigende kleurrijke kussens van warme en zachte materialen.  Hier hadden we een goed uitzicht over het terras en het prachtige dorp Middenbeemster, dat omringd is door oude huizen en veel bomen. Je waant je echt even in een andere wereld.

Op de achtergrond speelt een zacht jazzy muziekje en ondertussen genieten we van een goed glas Prosecco met een aardbei. Proost op het goede leven!

Omdat wij vroeg hadden afgesproken was het terras nog vrij rustig maar naarmate de avond vorderde stroomde het aardig vol. Wij hadden voor binnen gereserveerd en kregen een speelse ronde tafel met grote lederen zit elementen toegewezen. Boven de tafel hingen leuke urban gloeilampjes en dit gaf het restaurant een stoere look.

Deze urban style vind je in het gehele restaurant terug en doet je denken aan een hippe pub of restaurant in grote steden als Barcelona, New York en Londen. Het fijne is dat er verschillende zitplaatsen zijn gecreëerd van een romantische tafel voor twee tot vier en grote groepen.

Private Dining

Mocht je met een grote groep komen of je wilt een private dining dan is dat ook mogelijk. De ruimte is zelfs in z’n geheel af te sluiten door middel van harmonika deuren.  Dit vonden wij een echte pre en uniek te noemen. Daarnaast is nog een aparte ruimte beschikbaar die vaak gebruikt wordt voor babyshowers, High Tea, High Wine en High Beer. Leuk om te vieren maar ook als cadeau te geven met een Brasa cadeaubon.

Evenals de relaxte sfeer, is het eten bij Brasa easy going met een verfijnde draai. Alles is even kleurrijk en verzorgd op je bord. De tafels om ons heen waren inmiddels bijna allemaal vol, waardoor er een gezellig sfeer onstond.

Dit eet je bij Brasa Beemster Bar & Kitchen

 

Starter

Tijd voor onze starter 😉 Omdat wij een groot liefhebber zijn van hartige hapjes bij een goed glas wijn was onze keuze snel gemaakt. We kozen voor de lavendel worst van Brandt & Levie, een ambachtelijke worstmaker uit Amsterdam. Dit leek ons wel goed passen bij de rode wijn, een stevige Juramento Shriaz uit Spanje voor de man en een zachte Rioja vol fruit en vanilla voor de vrouw.  De worst werd stoer opegediend op een robuuste houten plank. De worst smaakte heerlijk pittig naar peper en lavendel. Een aanrader!

We mochten even in de keuken kijken een maakte kennis met de chef-kok Richard Hoogendoorn die vol enthousiasme vertelde over de Josper Grill.
Deze Josper is een combinatie tussen grill en oven in één apparaat en werkt met kolen en kan moeiteloos temperaturen bereiken van 300 a 400 graden Celsius. Door deze hoge temperaturen en de kolen krijgt het vlees, vis en groente een unieke sappige smaak en dat proefden we later terug bij het hoofdgerecht.

Voorgerecht

Voordat we aan het hoofdmenu begonnen kozen wij een combinatie van verschillende voorgerechten met een toepasselijk naam ‘smikkeplank‘ voor twee… nou dat was zeker smikkelen!De smikkelplank bestond uit diverse koude en warme hapjes zoals parma ham met Balsamico dressing, crostino met gerookte zalm, gemarineerde olijven, tonijn sashimi met wasabi mayonaise en zeewier salade, yakatori kip, een Josper tomaten soepje (heerlijk met een bbq smaak) en  knoflook gamba’s.

Hoofdgerecht

We kozen voor een speciaal Compartir gerecht met een goed glas Circus Maximus Malbec uit Argentinië. Hierbij deel je een grote plate met eten,  waarbij je zelf je een keuze kan maken welke gerechten je op je plaat wilt hebben. Dit kan een combinatie zijn van vlees, vis en vegetarisch. Wij lieten de keuze aan de chef-kok. Nou dat hebben we geweten! De plaat was enorm en we vielen bijna van onze stoel bij het zien van zoveel gevarieerd lekker eten. Op de plate lagen de volgende gerechten, veelal van de Josper gril;  Tonijn met soya saus en sesam, Zeebaars, Courgette, Gamba’s met knoflook, mosselen en spaghetti , patatas bravas, steak, hamburgers, salade met bacon, ei, croutons en tomaat en champignons.

Koffie toe

Na het hoofdgerecht waren we voldaan en besloten om geen dessert te nemen, maar een heerlijke ristretto van Fred de Bies. Hij is gecertificeerd als Barista (vakman/vrouw die gespecialiseerd is in het breiden van dranken als cappucchino, hij/zij weet alles van de espresso machine en de processen hiervan).

De mooie grote bar van Brasa Beemster is de centrale blikvanger en daarom kozen we ervoor om ons heerlijke vers gezette ristretto met bijbehorende Brasa bonbon aan de bar te nuttigen. Heel fijn om ook een glaasje water bij de ristretto te krijgen. Zoals het hoort!

Gin – Tonic

Als slaapmutsje besloten we voor de gin-tonic te gaan, aangezien dit ons favoriete drank is. Het barpersoneel werd enthousiast en liet trots hun eigen gemaakte BRASA gin zien. Dit konden we natuurlijk niet afslaan! De barman zocht de bijbehorende ingrediënten bij elkaar en toverde een vooral heerlijke gin-tonic tevoorschijn. We hadden de keuze uit gember basilicum of appel rood fruit. Dit was een mooie afsluiter van een geweldige avond bij Brasa Beemster in Middenbeemster. Echt een aanrader dus!

Tot ziens!

Groetjes, Vincent

 

  • Mooie trouwlocatie in prachtige omgeving
  • Diverse mogelijkheden voor grote groepen zoals: private dining, high wine, high beer, high tea, babyshower, feesten.
  • Een gecertificeerde Barista in huis en dat verschil proef je.
  • De Josper grill is echt een plus!
  • Indien vol bezet is Brasa Purmerend ook beschikbaar.
  • Trotse eigenaar van eigen merk gin-tonic (gebrouwen in Purmerend)
  • 1 x per maand swinging sunday met muzikaal talent.
  • Prachtig monumentaal pand.
  • Goede busverbinding.
  • Straalt meer rust uit dan Brasa Purmerend.
  • Enthousiast personeel.
  • Genoeg parkeermogelijkheid.

  • De achtertuin mag wel wat spannender en kleurrijker. Breng de look van binnen naar buiten.
  • Verplaats de Barista koffie machine naar het restaurant want we miste de geur en het geluid van verse koffie die gemalen en gezet wordt.

 

Review:    Prijs: €         Eten: 7.5      Service: 8.5       Decor: 8.0     Totaal:  8.0

BRASA Beemster Bar & Kitchen
Rijperweg 83
1462 MD Middenbeemster
Telefoon: 0299 – 681 440
https://BrasaBarenKitchen.nl
Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Hallo Vincent,
    je beschrijving is enthousiast, maar toch geef je een 7,5 voor het eten. Mag ik vragen wat er dan beter kan? Hoe was de bediening qua snelheid? Wij moesten erg lang wachten toen wij er waren, terwijl het niet eens helemaal vol zat .Verder ben ik het helemaal met je review eens, zelf woon ik ook in Middenbeemster, net buiten de bebouwde kom en Brasa zorgt voor een levendig centrum..

    • Goede middag Monique,

      bedankt voor de reactie. Maar een 7.5 voor het eten is toch een heel goed cijfer? Het is in ieder geval ver bovengemiddeld :-)
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago