Zelf ijs maken is niet moeilijk! Zeker als je een ijsmachine hebt, dan zet je in een mum van tijd ijs op tafel. Zoals deze bramen yoghurt ijs met slechts 3 ingredienten!

Vorige maand vertelde ik jullie al over mijn nieuwe ijsmachine (voor het artikel, klik hier), en dan moet ik met dit heerlijke weer ook zeker aan de bak. Van de voorraad bramen die geplukt werden, had ik daarom ook een flinke portie bramen-yoghurt ijs gemaakt. Tip:: leg vers geplukte bramen even een half uur in zout water, en spoel heel goed uit om eventuele beestjes te verwijderen. Dan kun je daarna met een gerust hart het ijs gaan maken. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

Nu heb ik een beetje gesjoemeld, want bij gebrek aan een pak melk, heb ik deze vervangen door ingeblikte gecondenseerde melk. Er hoeft dan dus géén extra suiker meer worden toegevoegd, omdat de gecondenseerde melk al heel zoet is. (Het is ook niets anders als melk ingekookt met suiker  :-)) Daarom heeft dit recept slechts 3 ingrediënten, is het faal-proef, en het resulaat is gelukkig super jummie! Ik zou je daarnaast ook willen adviseren volle yogurt te gebruiken, want daar krijg je ook een dik en romig ijsje van. Deze stijft ook heel mooi op.


Print

Recept: Bramen yoghurt ijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een super makkelijk recept voor homemade bramen yoghurt ijs. Met slechts 3 ingrediënten kan ieder zich wagen aan dit recept en de bereiding ervan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 200 gram (verse) bramen + Extra voor de garnering
  • 200 gram gecondenseerde melk (dat is een half blikje)
  • 250 gram Griekse yoghurt

Extra:

Instructions

  1. Was de bramen en laat heel goed uitlekken .Hak de bramen, samen met de gecondenseerde melk, fijn in de keukenmachine.
  2. Verwijder het mes en voeg de yoghurt toe. Spatel het geheel goed door, en giet in de ijsmachine. Laat 40-45 minuten draaien.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  Mocht je het ijs nog te zacht vinden, dan kun je het nog even laten opstijven in de vriezer. Ik heb thuis een hele lading met schoongemaakte ‘chinees’ bakjes, en deze zijn héél handig voor het bewaren en invriezen van zelfgemaakt ijs.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago