Ga je een kerstborrel organiseren? Dan moet je absoluut deze bladerdeeg kerstster met worstjes gaan maken! Het is even een werkje maar je zet gegarandeerd een spektakel op tafel. Heerlijk om te delen met familie, vrienden of zelfs collega’s.

Kerstster met bladerdeeg en knakworstjes maken

Knakworstjes en bladerdeeg zijn een gouden combinatie bij hartige trek! Niet alleen mijn kids zijn er dol op en maken ze graag, maar ook hier op de site zijn de mini worstenbroodjes erg populair. In aanloop naar de feestdagen steek ik het recept dan ook in een nieuw jasje en maakte er een kerstster met bladerdeeg en knakworstjes van. Het vergde een beetje puzzelen in het begin, maar het resultaat is er dan ook naar! En nu kunnen jullie dit recept eenvoudig namaken thuis!

Nog meer kersthapjes

Deze bladerdeeg kerstster met worstjes is een fantastisch borrelhapje voor kerst. Maak hem gezellig met de kids – want je moet behoorlijk wat oprollen – en die zullen er ook echt dol op zijn. Mijn dochter nam zelfs een stuk van de krans mee in haar tas naar het kerstdiner op school. Check hier sowieso 10x Kersthapjes voor kerstdiner op school om te maken. Ook lekker tijdens deze feestelijke decembermaand zijn deze filodeeg pakketjes met een mini Babybel kaasje. En wist je dat je ook eenvoudig appelflappen kunt maken met (diepvries) bladerdeeg? Geniet dus heerlijk van deze (kerst) recepten!


Print

Recept: Bladerdeeg Kerstster met worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga je een kerstborrel organiseren? Dan moet je absoluut deze bladerdeeg kerstster met knakworstjes gaan maken! Het is even een werkje maar je zet gegarandeerd een spektakel op tafel. Heerlijk om te delen met familie, vrienden of zelfs collega’s.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 48 personen 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes Party Knaks (je hebt 4050 mini worstjes nodig)
  • 1416 vierkante diepvries bladerdeeg
  • 1 ei
  • dipsaus naar keuze (zie notes)

Extra:

  • bakpapier
  • klein vuurvast kommetje (ca. 6 – 8 cm doorsnede)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vierkante plakjes diepvries bladerdeeg op hun velletjes ontdooien. Snijd met een groot mes of pizzasnijder elk plakje in 3 stroken. In elke strook plaats je een mini knakworstje en rol deze op.
  3. Het is de bedoeling dat je 5 stuks 3-hoekjes maakt (zie foto). Elk 3-hoekje bestaat uit 6 rolletjes (1-2-3), dat zijn er dus al totaal 30 rolletjes die je maakt.
  4. Daarnaast dien je ook nog een ring met rolletjes om je sausbakje te maken, ik had hiervoor 12 stuks nodig om mijn bakje van 7 cm te omringen. Zet alle 12 rolletjes met de naad naar het bakje vast en tegen elkaar aan. Let op, zet het niet te strak tegen elkaar want het deeg zet nog uit tijdens het bakken.
  5. Plaats daarna de 5 x 3-hoeken rondom de vorm en maak sluitend. Nu vormt zich als het ware een bladerdeeg kerstster met worstjes.
  6. Kluts het ei en kwast hiermee de bovenkant en deels zijkant van de kerstster in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg kerstster met worstjes af gedurende 18 – 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Stop de dipsaus in het (warme) bakje en serveer direct of afgekoeld.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty 

Notes

Wij zijn thuis dol op de Calve ‘Broodje Unox saus’ bij onze knakworstjes (zie foto’s) maar je kunt natuurlijk elke andere dipsaus naar wens gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor Chilisaus, (mosterd) mayonaise of ketchup. (Ook lekker: een mix van die twee laatste) Net wat jij wilt.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bladerdeeg kerstster met worstjes.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago