Categories: Events

De Huishoudbeurs 2014

Gisteren is de Huishoudbeurs 2014 van start gegaan in de Amsterdam RAI. Deze jaarlijkse beurs is er al bijna 70 jaar  een fenomeen op het gebied van wonen, huishouden, beauty en fashion. Niet alleen grote bedrijven staan op deze beurs. Je vind er ook een tal van kleine en jonge bedrijfjes die gewoon een goed concept of product hebben, en dit aan een groot publiek willen introduceren. De huishoudbeurs trekt namelijk een kwart miljoen bezoekers! Dit jaar organiseerde men ook een sneak-preview voor een aantal bloggers, een paar uur voor de beurs van start ging. Uiteraard was ik ook van de partij, en neem jullie graag mee naar een kijkje achter de schermen.

09:00 uur: alle bloggers verzamelen

Wij werden s’ochtend vroeg al verwacht in de V.I.P. lounge. Deze prachtige lounge met eigen entree, bar en garderobe werd gedurende de dag ook opengesteld voor het publiek in het bezit van een V.I.P. kaart voor de Huishoudbeurs.

Hier zit ik aan tafel met o.a. Margje a.k.a. ‘Toet’ van Margje.nu, en naast mij zitten Dylan’s zusje: Nonja,  en Lianne van Focus on Foodies.

Na de kennismaking mochten wij alvast de beursvloer op. Voor mij was het de eerste keer op de Huishoudbeurs, dus ik had genoeg te zien. En het was helemaal bijzonder, omdat wij gewoon de enigen waren. Stands werden nog opgebouwd, maar wij bloggers mochten alvast rondsnuffelen en vragen stellen.

Op de beurs kun je demonstraties bijwonen en worden er heel veel nieuwe producten gelanceerd. Erg leuk om te zien dat beauty bedrijven zoals Therme, Amando en Vogue zich meer gaan richten op het milieu. Zij komen namelijk met nieuwe deodorants, showerfoams en scheerschuim in spuitbussen met een luchtdruk compartiment. Dit betekent dat:

  • er geen drijfgassen meer in de spuitbussen zit,
  • je 75 % minder CO2 uitstoot,
  • het energieverbruik met 42% naar beneden gaat,
  • en de nieuwe sprays werken 360 graden rond, en kun je dus gerust ondersteboven gebruiken.
  • daarnaast, de deosprays tot 4x langer meegaan.  Dus koop je en fles van 50 ml, dan koop je dus eigenlijk 200 ml.
  • we allemaal mee kunnen helpen het milieu te beschermen.

Bonus: Van 25 februari t/m 9 maart zijn alle prodcuten van Vogue en Therme in de 1+1 aanbieding bij de Kruidvat!

 

Verschillende stands bieden ook (nieuwe) producten aan voor een vriendelijk ‘beurs’ prijsje, dus wordt er natuurlijk ook het een en ander ingeslagen. Bij de stand van Nivea werd ons zelfs voorgedaan hoe we onze mannen het beste kunnen verzorgen. Erg leuk en grappig die demonstraties en interacties op zo’n beursdag. Het gaat allemaal gewoon een stapje verder dan bij de lokale drogist. En ..  op een beurs worden er natuurlijk ook vaak samples uitgedeeld, en kun je dus zelf smeren, proeven of ervaren.

Hier moest ik wel echt om lachen, want ik zag meerdere kraampjes die trolley’s verkochten. Ik vond dit nou niet echt beurswaardig, maar het zou mij maar al te gauw duidelijk worden dat deze juist een grote vraag van de bezoekers zelf zijn, om hun nieuw gekochte spulletjes de hele dag in te vervoeren.  Aan het einde van de dag vervloekte ik die dingen, want ik struikelde er werkelijk overal over.

En dan toch nog even dit rustige plaatje aan het einde van onze ochtend rondleiding:  Want enkele minuten hierna brak de gekte los: het leken wel de drie doldwaze dagen van de Bijenkorf.

11.00 uur:  The Grande Opening van de Huishoudbeurs 2014

Wij werden vervolgens meegenomen naar de Red Bull Bar naast het hoofdpodium, waar wij alvast nieuwe drankjes mochten uitproberen. Zo konden wij even gezellig proosten en aftellen naar de openingsceremonie. Hier is het gezellig met o.a. Roos van Socialite PR, Lindsay van Lindsayvallen.nl, en blogvriendinnetje Lianne van Focus on Foodies.

Na een optreden van Wolter Kroes werden er slingers en 500 ballonnen neergelaten op het publiek. In elke ballon zat een prijs, dus deed iedereen heel hard zijn/haar best om er een te bemachtigen. En bij deze was het feest geopend. Binnen een paar minuten stroomde alle hallen helemaal vol met bezoekers, en kon het gekakel beginnen. Het was gedaan met de rust.

Zelf gingen Nonja en ik ook de beursvloer weer op, om het een en ander bij elkaar te shoppen. Bij de stand van Scapino kon je zelfs je sneakers pimpen. En uiteraard gingen wij ook in de make-up. Dit kan op meerdere plaatsen, en er zijn zelfs hele prijsvragen met make-overs die gehouden worden. Het publiek is heel wisselend:  Jong en oud, moeders/dochters of juist zussen en vriendinnen. Mannen heb ik niet zo veel gezien, maar die zaten waarschijnlijk allemaal in het Mannen-cafe bij de ingang.

 

 

14:00 uur: BFF Event (Beauty Fashion Friends)

Uniek dit jaar is de BFF (Beauty Fashion Friends) speciaal voor jonge meiden tussen de 13-25 jaar oud.  Hier dien je dus ook een separaat entree ticket voor te hebben, anders kom je niet binnen. Volg de roze loper en stap in de wondere wereld van tienermeiden. Mamma’s mogen niet mee naar binnen, evenals trolleys: die moeten dus in de Trolley Parking aan de rechterkant.

In de BFF hal vind je alles op het gebied van make-up en fashion en alles dat die jonge, zelfbewuste meiden inspireerd. Cosmo Girl mag dan natuurlijk niet ontbreken, je kunt er foto shoots laten maken, en op de runway laat je je van je beste kant zien. Het is heel leuk om te zien dat ze Huishoudbeurs ook de laatste trends en noviteiten aanwend voor deze jonge meiden. Daarnaast is The Model Convention ook ter plekke en spotten zij alvast meiden die de potentie hebben de nieuwe Doutzen Kroes te worden.

15:00 uur:  Even een V.I.P. momentje

Als je de hele dag op pad bent, dan ga je dat wel merken aan je voeten. Als je tijdens de huishoudbeurs behoefte hebt aan wat rust en ontspanning, dus kan ik je echt een V.I.P. arrangement aanraden.  Voor een prijs van 59 euro krijg je o.a. :

  • VIP entree tot de Huishoudbeurs via entree Elicium, dus hoef je niet meer een uur in de rij staan.
  • Er is een aparte garderobe, waar wij ook tussentijds tassen mochten stallen met onze aankopen. Dat scheelde weer sjouwen.
  • In de VIP Lounge kun je ontspannen zitten en genieten van koffie,thee, sap of bubbels  met iets lekkers. Je bent hier lekker even weg van de menigte.
  • Ontspannende hoofd/voet/been massage van 25 minuten, hierna hebben je voetjes weer nieuwe energie.
  • Paraffine handpakking om zijdezachte handen te krijgen.
  • En na afloop krijg je ook nog eens een gevulde goodiebag mee naar huis (Like, Like, Like!)

Kijk ons eens helemaal herboren zijn na onze massage:

16:00 uur: De Food Hallen

Als echte foodie moet ik natuurlijk ook een kijkje nemen bij de Food Hall 11. Veel grote merken en bekende namen komen hier voorbij, maar ook kleine startende foodbedrijfjes. Deze hal is alleen al favoriet vanwege alle kleine samples die je overal kunt proeven. En uiteraard worden hier natuurlijk ook nieuwe smaken getest en uitgeprobeerd. Zoals deze 100% pure kokoswater producten van Foco. (Waar je bijvoorbeeld deze heerlijke mango smoothie of tropische ijsjes mee kunt maken.)

 En hier heb ik voor het eerst Taughetti alla Bolognese gegeten: Vervang spaghetti simpelweg door tauge voor een koolhydraatarme variant van de pasta Bolognese. Erg lekker!

De nieuwe superfood trend die wij alvast spotte:  Black Rice van Reason Organics, oftwel zwarte rijst gaat dit jaar zijn intrede maken. Boordenvol eiwitten, anti-oxidanten en vezels.

Nog meer food nieuws: Red Bull komt met 3 edities in de smaken Bosbes, Cranberry en Limoen (=mijn favoriet). En ik spotte daarna deze nieuwe chips gemaakt van pasta! Pastino’s zijn er in 5 smaken, en na het proeven gingen mijn favorieten ook mee naar huis.

Ook goed nieuws: Deze week lanceert Bakkerij ‘t Stoepje ook een lijn met glutenvrije producten. Ik heb een tas vol meegenomen, dus de review volgt binnenkort. En kwam ik de overheerlijke koekjes van HandMade by van Strien tegen. Vorige maand zaten de ‘Amsterdamse Koggetjes’ in de FoodWeLove Box, en op de beurs heb ik nu heel veel soorten koekjes mogen proeven. Zowel de zoete als de hartige koekjes zijn om van te smullen.

 

18:00 uur: Einde Huishoudbeurs 2014

De beurs is afgelopen en ik kon met volle tassen naar huis. Dit is de score van mijn allereerste bezoek aan de Huishoudbeurs. Ik ben in ieder geval weer een ervaring rijker, en heb een heerlijke dag gehad. De stilte voor de storm die ik s’ochtends mee heb mogen maken is natuurlijk uniek, en ik ben blij dat ik daarbij aanwezig mocht zijn.

Hebben jullie wel eens een Huishoudbeurs bezocht? Of ben je misschien nu van plan om alsnog te gaan?

Groetjes,
Betty

 

De Huishoudbeurs 2014 wordt gehouden van:  15 t/m 23 februari 2014
Het BFF Event (13-25 jaar) is enkel op: 15-16-17 februari 2014
9 Maanden Beurs (voor aanstaande mamma’s) is van:  19 t/m 23 februari 2014
Entreekaartje Huishoudbeurs: vanaf € 5.50
Kijk voor meer informatie op de website van de Huishoudbeurs.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wij proberen elk jaar te gaan, het liefst op dinsdag. Dan is namelijk de 9 maanden-beurs nog niet open en volgens ons scheelt dat een stuk qua drukte. Die trollies zijn werkelijk een ramp, ik krijg op zeker moment de neiging om die dingen een eind weg te schoppen.
    Na enkele jaren ervaring :D zijn we ook zover dat we niet veel aanbiedingen meer kopen. De eerste jaren kocht ik liters drinken, die goedkoop waren, wasmiddel etc etc. Maar ik sjouwde me werkelijk rot ermee. Dus dat doen we niet meer (al kopen we meestal veel meer dan de bedoeling is) . Vorig jaar hebben we halverwege de dag onze aankopen kunnen stallen in "onze" bus.Toen hadden we de handen weer vrij .
    Maar we genieten altijd van deze dag, al vanaf het moment dat we staan te wachten op de bus. Een beetje het ouderwetse "Schoolreisje" gevoel.

    • Hi Cilia,
      jij bent een doorgewinterde beursganger zo te horen. En bedankt voor de dinsdag-tip. Die ga ik onthouden. Er waren inderdaad heel veel trolleys, en er is ook een paar keer over mijn tenen heen gereden. Maar voor de rest was het heel leuk om een keer meegemaakt te hebben. Inderdaad een 'dagje uit' .
      Groetjes,
      Betty

  • He surfbabe! Leuk om jouw verslag terug te lezen en damn: wat baal ik dat ik de massage heb gemist! Haha! Was een leuk event en ook tof om fellow (nieuwe) bloggers te ontmoeten :-) xxx

    • Ja, same here Lindsay. En je komt nog gewoon uit Utrecht, dus misschien maar een keer afspreken met zijn drieen (Lianne ook)?

      Groetjes, Betty

      • Ja leuk! Ik ben echt een drama in de keuken, dus kan vast een boel van jullie leren ;-)

    • Hi Elisa,
      Kijk, daar zat ik op te wachten, die gillende huisvrouwen. Maar die heb ik niet gezien hoor. :-)
      Wel 10 trolleys die ze over mijn voeten heen reden, maar goed daar valt mee te leven.
      Groetjes, Betty

  • hallo all

    wat was het druk dit jaar tegenover vorig jaar ,,,want meestal gaan we op een
    vrijdag
    we gingen rond 18.30 naar de eten"s hal...maar daar we zijn van niet lang geweest (helaas),,,,het was daar zo druk,,,wel jammer voor nieuwe dingetjes uit te proberen

    maar verder was het een leuke,gezelloge dag,,,mijn vriendin was er al zo lang (20/25 jaar) niet geweest

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago