************************
Dit restaurant is inmiddels gesloten
***********************
Door Vincent – Onlangs waren wij een dagje uitwaaien op Scheveningen en daar krijgt een mens flinke trek van. En heel kippetje van Alan & Pim’s Kiprestaurant in Scheveningen gaat er dan zeker ook wel in!
Dit eigenwijze Kiprestaurant is een betaand concept uit Rotterdam. En afgelopen augustus is de tweede vestiging te Scheveningen geopend. De eigenaars Alan & Pim hebben een heerlijk concept neergezet waarbij eenvoud en toegangelijkheid voor iedereen bovenaan staat.
Bij aankomst is het een verademing om in de gezellige Keizerstraat aan te komen. Het restaurant ligt nabij een kerk en je treft hier ook een pittorekse sfeer. Omdat het herfstachtige weer het niet toeliet konden, we niet buiten zitten, maar in de zomer is er genoeg plek op het gezellige terras van Alan & Pim’s Kiprestaurant.
We kregen bij binnenkomst meteen een warm gevoel door het trendy interieur bestaande uit stoere houten tafels met leuke bistro stoeltjes en prachtige authentieke foto’s van het historische Scheveningse straatbeeld. Het restaurant is opgesplitst in twee gedeelten, eigenlijk uit drie want Alan en Pim’s heeft ook een take away.
De take away is qua sfeer strak en overzichtelijk. De prijzen liggen wat lager dan in het restaurant, maar als je hier toch bent, kun je beter in het restaurant eten, gezien het geringe prijsverschil.
Onze persoonlijke voorkeur ging uit om in het tweede gedeelte plaats te nemen zodat we een goed overzicht hadden op de open keuken. Je blik wordt meteen gevangen door de kippenren lampen die boven je hangen. De eigenaars zijn duidelijk fan van de jaren 60 en 70, dit zie je aan de foto’s op de muur en hoor je door de muziek op de achtergrond.
De bediening was heel aardig en attent en stond open voor een praatje. Je merkte dat ze het echt leuk vond om hier te werken. Dit vonden wij een groot pluspunt! We namen een heerlijk glas Rioja van het wijnhuis Conigo y Ole uit Spanje.
We kregen de menukaart en een uitleg waar de kippen vandaan komen, De 100% Hollandse kip komt van Tante Door vandaan en zijn vrij van antibiotica, krijgen plantaardige voeding met mineralen, vitaminen en verblijven in ruime stallen (bekijk de live-webcam op www.tantedoorkip.nl).
We lieten de keuze over aan de bediening en zo bleef het voor ons een fijne verrassing! Na een kwartier kregen we ons combo voorgerecht bestaande uit…. KIP natuurlijk 😉
Met (grappige) namen als Kippeling met huisgemaakt BBQ saus, Yakatory met rode pepers, bosui en sesam, Kipbitterballen met mosterd. De bitterballen in een papieren zakje was ook een leuke gimmick. Vooral de combinatie kippeling met citroen gaf een heerlijke bite!
We kozen voor het hoofdgerecht een hele Kip Bitter Sweet BBQ en een Kip Thais. De keukenbrigade ging aan de gang en ik mocht een kijkje nemen in de keuken. De geur van de kippen aan het spit deed mij denken aan mijn kinderjaren toen ik met mijn ouders in Pals Spanje altijd mocht kijken bij het spit in de buitenlucht
Onze tafel was voorzien van de nodige attributen om de kip te nuttigen maar ook je eigen gereedschap is nodig… je mag hier namelijk ongenegeerd met je handjes eten. Wees niet bang want alle tafels zijn voorzien van een theedoek om je handen aan af te vegen.
Dit is de Kip Bitter Sweet! Om je handen bij af te likken zo lekker en gewaagd opgemaakt met popcorn en bieslook! De Maiskolf was ook heerlijk puur en had geen saus nodig.De keukenbrigade marineerde deze kip met grove mosterd, honing en BBQ saus.
En dit is de Kip Thais, welke gemarineerd wordt met curry, sereh, peper en koriander. Wederom prachtig opgemaakt met stukjes citroengras (sereh), rode pepers en koriander. Lekker spicy! Als side dish hadden we een Caesar salade met eigengemaakte brood croutons.
Het was wel even wennen om in een restaurant met je handen te eten maar wat was de kip lekker, om je vingers bij af te likken!
Een fijne bijkomstigheid is de leuke knusse hoek voorzien van kraantje om je handen te wassen aangezien de theedoek niet alles van mijn handen af kreeg 🙂
We twijfelde eerst om een dessert te nemen, maar als je het doet, dan moet je het goed doen. Wij vonden de connectie met Rotterdam met man met de bril koffie ook origineel! Dit is namelijk het meest toonaangevende Rotterdamse koffiemerk!
Bij de koffie namen we een combinatie Cheesecake met witte chocolade en kersen, en een Brownie hazelnoot met een vulling van caramel en zeezout. Zo lekker!
Wij vonden Alan & Pim’s een eigenwijs Kiprestaurant, in een plaats waarbij je juist niet meteen aan kip denkt. Scheveningen roept eerder het gevoel van visrestaurants op. Maar de mix van nostalgie, muziek, interieur, eten en bediening, was een niet alledaagse combinatie. Tevreden en voldaan reden we naar huis.
Zoals de Schevenaren zeggen; Ik eb me buk ut de kreuk egeten!
Groet, Vincent
Review: Prijs: € Eten: 7.5 Service: 7.5 Decor: 7.0 Totaal: 7.3
Alan & Pim’s Kiprestaurant Keizerstraat 51-55 2584 BB, Scheveningen https://www.alanenpims.nl
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…