Categories: Ontbijt Recepten

Weetabix volkoren granenontbijt met aardbeien

Onlangs had ik het genoegen om kennis te maken met chef-kok Jean Beddington (voormalige eigenaresse van Restaurant Beddington in Amsterdam). Jean komt oorspronkelijk uit Engeland, maar heeft zich de afgelopen decenia’s bewezen als culinaire grootheid in Nederland. Wie beter dan mevrouw Beddington kan ons wegwijs maken in de wereld van een ‘Full English Breakfast’ en één van Engelands meest gebruikte ontbijtgranen: Weetabix.

Uiteraard begon onze Foodbloggers ‘Breakfast Meeting’ met een smakelijk Engels ontbijt: Scrambled eggs, sausages, bacon and baked beans on toast. Dit is een heel lekker maar stevig ontbijt, en dat zijn wij Nederlanders niet zo gewend.

Maar volgens Jean is dit bij onze buren wel anders:

 “In Engeland vormt het ontbijt een belangrijk moment van de dag. Liefst met de hele familie wordt er gezellig uitgebreid ontbeten.”

En om de liefde van de Engelsen voor het ontbijt te benadrukken, refereerde Jean Beddington naar een quote van de Britse toneelschrijver William Somerset Maugham:

“To eat well in England you should have breakfast three times a day”.

Naast het ‘ Full English breakfast’ hadden de Engelsen behoeft aan een vollegranen ontbijt, en daarom ontbijt men daar vandaag de dag veelal met Weetabix. Weetabix bestaat namelijk voor 95% uit volle ontbijtgranen  en is dus beter voor de darmflora en spijsvertering. Doordat het zo vezelrijk is, zit je er ook langere tijd van ‘ vol’ . Het enige nadeel is dat deze koekjes een hele neutrale smaak hebben, en  daarom ‘pimp’ ik als het ware mijn kommetje Weetabix met rood fruit en chocolade. En als we dan toch goed bezig zijn, schep ik er ook nog zaadjes doorheen die boordevol omega vetzuren zitten: Lijnzaad, pompoenzaadjes en zonnebloemzaadjes.  Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die ik nodig heb om een de dag te beginnen.

Dus krijg je het al benauwd bij de gedachte aan een ‘full English Breakfast’? Neem dan eens dit typisch Britse Weetabix volkoren granenontbijt met melk, yoghurt of kwark. Het is nog heel gezond ook! Weetabix is in Nederland te verkrijgen in de supermarkt voor € 2.89.

Recept voor een Weetabix volkoren granenontbijt met aardbeien:

(ontbijt voor 1 persoon)

Ingredienten:

  • 150 ml magere kwark (of yogurt),
  • 2 Weetabix koekjes,
  • handje verse aardbeien,
  • 1 eetlepel Omega-Mix (pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad),
  • 1 theelepel honing,
  • pure chocolade.

Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:

  1. Giet de kwark (of yogurt) in een kommetje en verkruimel hier de weetabix koekjes over heen.
  2. Was de aarbeien, verwijder het kroontje en snijd eventueel in plakjes of parten.
  3. Garneer de aardbeien en de omega-mix over de weetabix, en breng op smaak met de honing en rasp hier wat chocolade over heen (chocolade schilfers)

Eet smakelijk!

Dit recept bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago