Events

The Grand Blogger Dinner 2018

Hoewel ik voor de blog wel vaker wordt uitgenodigd, kneep ik hem toch wel een klein beetje toen ik gevraagd werd voor The Grand Blogger Dinner 2018. Ik had hier meerdere bloggers al over gehoord: een luxe diner, geheel in stijl en afsluiten met een grote luxe goodiebag voor thuis. Voor een avond voelde ik mij een BN’er. 

Amstel Hotel Amsterdam

De setting voor The Grand Blogger Dinner is het Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam. De plek waar menigeen beroemdheid heeft geslapen. En het prachtige pand en inrichting draag natuurlijk ook bij aan deze statigheid en luxe. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar de reputatie schiep hoge verwachtingen. Dus op de snikhete zomerdag gingen ik en Jadis (van The Lemon Kitchen) in cocktailjurk en slippers naar Amsterdam. Om de hoek werden nog even snel mijn hoge stelten omgebonden en het feest kon beginnen. Enchanté!

Bij binnenkomst valt de grote trap naar boven natuurlijk direct op! En met name omdat er op elke trede een Godiva chocolade geplaatst was. Volg de chocoladekruimels! Eenmaal boven was een ontvangst met chocolade en bubbels of wijn. Een chocolate pairing zo te noemen. En dankzij de dresscode zag iedereen er oogverblindend uit! Super leuk ook dat wij bloggers onderling even samen het balkon op gingen om mooie foto’s van en met elkaar te maken. Ik ben echt een type dat vaker achter de camera staat in plaats van ervoor. Dus heb nu ook meteen een mooie profielfoto voor de website kunnen maken. Hoe vinden jullie hem?

foto door Anneke Jager

foto door Anneke Jager

Mr. Goodiebag experience

Dit jaarlijkse event wordt gehost door Mr. Goodiebag, die zowieso hele mooie events opzet om merken in het zonnetje te zetten. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa! En dat alles met een mooie verfijnde touch. Eerder dit jaar was ik ook al naar de Mr. Goodiebag Proefparade, die jullie ook al voorbij zagen komen in mijn Weekvlog # 11. En voor nu neem ik jullie even mee terug naar het diner.

The Grand Blogger Dinner 2018


1e gang

Deze zomer zet je lekker een verkoelende gazpacho op het menu. Dit typische Spaanse gerecht met komkommer, tomaten en paprika is heerlijk als voorgerecht of als drankje tussendoor. Het merk Alvalle is afkomstig uit Zuid-Spanje en verkoopt heerlijke ready-made gazpacho in pakken bij de AH. Alleen nog even gekoeld en in een glas serveren.

Tijdens The Grand Blogger Dinner genoten wij van zo’n heerlijk glaasje, en kregen daarbij een hartige oreo, een hartig koekje met mais en een pincho met olijven. Inmiddels staat er nu ook een pak gazpacho in mijn eigen koelkast, voor een lekker verkoelend tussendoortje tijdens deze warme dagen.


2e gang

De volgende gang is bevat een hele originele manier om hummus te verwerken! Ik ben dol op hummus recepten en was dan ook blij verrast door deze Lasagne Di Pasta Sfoglia!

Deze lasagne met krokante filodeeg, gebakken aubergines en een ‘saus’ van Maza Hoemoes wordt  a la minute opgestapeld en meteen geserveerd. Een hele originele twist op de traditionele lasagne, die na het stapelen nog een half uur de oven in gaat. Enne… ik heb het recept.. dus die ga je binnenkort voorbij zien komen!


3e gang

En als je dan een feestje geeft in het Amstel Grand Hotel, dan mogen de chefs van restaurant La Rive natuurlijk niet ontbreken! Van 1994 tot en met 2016 het La Rive steeds één of twee Michelinsterren gehad, dus de verwachting van dit gerecht lag ook hoog.

De (in 15 uur) zacht gegaarde Shortrib, met Orzo pasta, parmezaan en laurier wijnjus, was er eentje om je bord bij af te likken! Dat hebben we niet gedaan natuurlijk, want dat ‘heurt’ niet in deze setting. Maar dit gerecht was volkfavoriet nr. 1 tijdens The Grand Blogger Dinner!


4e gang

De vierde gang van The Grand Blogger dinner was een heerlijk hoofdgerecht van zalmfilet met citroen salsa. Daarbij werd romanesco geserveerd, met kappertjes, parmezaan en amandelschilfers. Een heerlijk zomers gerecht dat afgemaakt werd met een dressing van Brassica koolzaadolie.

Deze olie soort staat bekend om zijn rijkelijke hoeveelheid Omega3 en is zeer rijk aan onverzadigde vetzuren. Daarnaast is Brassica (van Colzaco) een echt Hollands product en ik kan niet genoeg benadrukken dat we gewoon lekkere streekproducten uit eigen land moeten blijven eten. Daar worden onze telers ook heel blij van!

5e gang

En tot slot sluiten we af met een toetje: maar dan wel eentje die speciaal ontworpen is ‘voor de lijn’ . Koupe maakt namelijk proteine rijk ijs, met dus heel veel meer eiwitten, maar wel een stuk minder suiker. Zo kun je lekker ‘guilt free’ genieten van je ijsje en er dus ook een heerlijk dessert mee maken.

Wij kregen daarom een bolletje Koupe Salted Caramel geserveerd met Pannacotta, Pistache Spongecake, Hazelnoot crumble en witte ganache! Oohh wat een heerlijke afsluiter was dit!


Dit was dan the Grand Blogger Dinner 2018! Het was super gezellig en onwijs leuk om even weer de banden aan te halen met de andere bloggers. Veel van hen had ik al geen tijden meer gezien of gesproken, dus dat maakte het event extra leuk. En ook heel leuk om eens zo’n chique diner en setting mee te mogen maken. Het deed mij heel erg denken aan mijn Afternoon Tea in Londen en toen wist ik ook even niet meer wat me overkwam. Heel mooi.

Hopelijk mag ik er een volgende keer weer bij zijn. :-). Zijn jullie wel eens in het Amstel hotel geweest. Of heb je wel eens een heel chicque hotel of restaurant bezocht waar je je zelf wel een beetje BN’er voelde?

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat een mooi verslag van een heerlijke dag! Fijn dat je werd uitgenodigd; je hebt het zeker verdiend!

    • Dank je wel Mieke!
      Vond het erg leuk en mooi om een keer meegemaakt te hebben . :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago