Utrecht is weer een hotspot rijker! Voorheen kon je op de Ganzenmarkt terug naar Koloniale tijden (red. De Colonie restaurant), maar tegenwoordig vind je er hedendaags eten, borrelen en uitgaan. Stan Co is een trendy en relaxte plek in hartje stad.

Het interieur is geïnspireerd op de New Yorkse wijk ‘The Meatpacking District‘ en heeft dus een hele industriële look. Met een grote krijtwand aan de ene kant, en oude houten stoelen en banken aan de andere kant. Ondanks de industriële look voelt alles toch warm aan, en voel je je meteen op je gemak

He’s my favorite DJ!

Bij binnenkomst valt je oog direct op de vierkante bar in het midden van de zaak. Achter de bar staat een heuse DJ booth en met een kleine dansvloer kun je hier lekker en ontspannen aan je weekend beginnen. Je kunt je voorstellen dat Stan Co op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond goed vol staat.

De Keukentafel van Stan Co

Daarnaast  is Stan Co ook gewoonweg een heerlijk restaurant waar je kunt neerploffen voor ontbijt, lunch en diner. Wat dacht je van broodjes, koffie/thee/taart, salades, pasta en heerlijke gerechten van de Josper Grill.

Tip! reserveer ‘de Keukentafel‘: dat is de hoge bartafel die pal voor de keuken staat. De kok stelt een 5- of 7-gangen menu samen van de grill, en ondertussen kijk je gezellig mee in de keuken, maak je een praatje met de koks etc.

Wat hebben wij gegeten?


  De Urban look en industrieel interieur is erg mooi. Personeel is heel vriendelijk, gastvrij en voor de fun-factor: Ze dragen hier allemaal bretels..  De Josper grill is een topper: heerlijke gegrild vlees met een geweldige rooksmaak.  Speciaal voor de vrij-mi-bo: een DJ en een dansvloer.

 

 

  De gerechtjes waren wat aan de kleine kant. De volgende keer gaan wij voor een 7-gangen menu. En een tip voor vrijdagavond: kom vroeg of zorg dat je gereserveerd hebt.

 

 

Cijfer:  

Stan Co
Ganzenmarkt 16A
Utrecht
T: 030-233 4535
website
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

6 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

7 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago