Utereg is mijn stadsie! Ik hou van deze stad en vind het ook zo leuk dat alles zich op (korte) fietsafstand bevind. Maar dat ik nog compleet verrast zou worden tijdens de Smaakmakers fietstour door Utrecht, dat had zelfs ik niet gedacht!

De Smaakmakers Tour is een culinaire fietstour door Utrecht, waarbij je een bezoek brengt aan vier locale restaurants voor en hapje en een drankje. De restaurants worden steeds afgewisseld, maar zijn stuk voor stuk pareltjes van de stad, die een uniek concept hebben weten neer te zetten.

De fietstocht er naar toe geeft al de nodige voorpret en mooie ‘ontdek-je-plekjes’ in de stad. Om vervolgens even bij te komen onder het genot van een heerlijke wijn-spijs combinatie. Tijdens onze sightseeing trip werden wij vergezeld door Marike van Smaakmakers Tour, wat onderweg ook leuke informatie over de stad met zich mee brengt! Maar je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig op pad te gaan met de Smaakmakers fietstour door Utrecht. Wij foodies verzamelen ons in ieder geval bij Camping Ganspoort (Station Vaartse Rijn) en de Tour de Utrecht kan beginnen!

Smaakmakers Fietstour door Utrecht – Juli 2018


Kantien – Welgelegen

Een echt ‘Hollands’ restaurant kom je niet zo heel gauw meer tegen. Bij Kantien kun je wel typisch Nederlandse gerechten vinden, maar dan in een nieuw en super hip jasje en met producten uit de omgeving. Wat dacht je van tartaar met een gerookte eidooier en piccalilly? Of natte cake van broccoli en courgette? En dan natuurlijk ook krieltjes bij je hoofdgerechten.

Na het eerste stuk fietsen door Utrecht ploft het gezelschap neer in de oude kantine van de Gemeente Utrecht voor een Frikandel 2.0. En die is me toch origineel, dus zeker het (om)fietsen waard! Gezien de zomerse hitte, even bijtanken met een mooie non-alcoholische oranje cocktail met Hollands vlaggetje. Je vind restaurant Kantien aan de Ravellaan nr. 96.


InStock – Lombok

Ik haat eten weggooien. Dus maak er elke keer weer een sport van om mijn restjes op te maken. Restaurant InStock is ook opgezet vanuit die No Food Waste gedachte en dat is niet alleen heel mooi, maar bovenal ook heel lekker! In de ideale wereld zou elke consument, horeca, supermarkt en producten hier een oplossing voor hebben. Maar die is er helaas nog niet, dus ben ik blij dat er slimme ondernemers zijn die wel de cirkel weer een stukje rond proberen te maken.

Bij InStock worden groenten o.a. geweckt\gepickled en langer houdbaar gemaakt. Overtallig brood wordt o.a. bier van gemaakt. En van het moutrestant wordt weer granola gemaakt. Het vergt enorm veel creativiteit, en als je er meer over wilt lezen, koop dan meteen hun eigen kookboek terplaatse! Je vind restaurant InStock Utrecht aan de Vleutenseweg nr. 384. Er zijn ook nog vestigingen in Amsterdam en Den Haag, en hopelijk volgen er nog meer in andere steden!


Goesting – Wittevrouwen

Daarna vervolgen wij met de fiets naar Wittevrouwen en kom ik terecht op een van de mooiste straatjes van Utrecht: Veeartsenijstraat. Mocht je de straat nog niet kennen, dan staat je een mooie verrassing te wachten tijdens de Smaakmakers fietstour door Utrecht. Aan het gelijknamige pad vind je hier Belgisch restaurant Goesting, in de voormalige hondenkennel van de vroegere veeartsenijschool.

“Het terras van restaurant Goesting is een ware oase van rust in hartje stad Utrecht”

Ook hier komen de ingrediënten weer uit de buurt , maar de gerechten zijn heerlijk en puur van smaak. Hoewel het restaurant er van binnen al mooi uitziet, met wit linnen op de gedekte tafels, is mijn favoriete plekje momenteel buiten. Het terras van restaurant Goesting is een ware oase van rust in hartje stad Utrecht. Je vind Goesting aan de Veeartsenijpad nr.150.


Piatto – Centrum

En tot slot fietsen we het bruisende stadcentrum van Utrecht in. En leuk om te zien dat na alle werkzaamheden op en rondom het Vredenburg\Tivoli, je ineens ook heel veel leuke restaurants hier ziet verschijnen. Zo ook Italiaans restaurant Piatto.

De prachtige inrichting van deze ruime zaak heeft een hoog Ibiza gehalte, maar op een goede manier 🙂 En de kleinere hapjes en mooie wijnen dragen dan helemaal bij aan het zomerse gevoel. Je vind restaurant Piatto aan Vredenburg nr. 34.


Tot zo ver onze Smaakmakers Fietstour door Utrecht. Heb jij nu ook trek gekregen? Of lijkt het je leuk om met een groepje mijn stadsie verder te ontdekken? Fiets dan zeker een volgende keer mee! Ga naar de website van Smaakmakers Tour. De fietstours worden gehouden van donderdag t/m zondag en kosten zijn vanaf € 46,- inclusief eten en drinken.

Heel veel plezier in ieder geval!

Groetjes, Betty

Foto’s door:  Explore Utrecht en Smaakmakers Tour (enkel de laatste)

Voor deze review was ik uitgenodigd door Smaakmakers Tour, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago