Shanghai Bistro is de nieuwe Asian streetfood hotspot in de Pijp en een perfecte manier om je weekend te beginnen. Wij waren al een tijdje niet in de Pijp geweest, maar wat vind je hier veel nieuwe restaurants, hippe winkels, en leuke bistro’s.

Shanghai Bistro is de meest recente aanvulling! Toen we aankwamen moesten we al lachen om de poster voor nieuw personeel met de tekst ‘we are looking for kung fu warrior staff‘. 

Walk in to Shanghai

De rode met zwarte gevel en de mooie aziatische beelden, nodigen je meteen uit om naar binnen te stappen. Het pand springt er duidelijk uit in de drukke winkelstraat. Het voert je mee naar Oostere straatsferen, zoals je ze ook bij de stad Shanghai zou verwachten. No nonsense,  iedereen is welkom op elk moment van de avond, zoals eigenaar Tim het al zegt. Reserveren is hier niet nodig (behalve als je met een groep vanaf 8 personen komt ) want walk in only is het motto. Shanghai Bistro is nog maar amper een maand geopend, maar vele Amsterdammers en toeristen weten dit streetfood pareltje al te vinden .

Van Bord’Eau(x) naar Shanghai

Bij binnenkomst kun je al meteen zien wat voor lekkers er straks op je bordje belandt. De chef Francis Tavarez  is vol overgave bezig met een kleurrijk en Aziatisch geurend gerechtje. We kunnen niet wachten om hier ook een stevige hap van te kunnen nemen! Francis Tavares heeft jarenlang in de keuken gestaan bij Bord’ Eau met twee Michelin sterren in Hotel L’Europe Amsterdam. Dankzij vele culinaire reizen, naar steden zoals Singapore, kreeg hij een passie voor de Aziatische keuken. Francis maakt werkelijk alles zelf, van de sauzen tot de dimsum en buns aan toe (supervers!).

 

Kung Fu Panda!

Deze jonge, energieke eigenaar Tim van Hattem is een bezig bijtje (hij runt namelijk ook Taqueria Lima West in de Foodhallen). En de chemie tussen hem en mede eigenaar \ Chef-kok Francis is goed te zien en te voelen.  Dat werkt ook door bij de enthousiaste bediening, die duidelijk plezier hebben in hun werk. Niet alleen maken ze graag een praatje met de gasten in de bistro, maar geven ook geduldig antwoord op je vragen. Wat Shanghai Bistro van andere eettentjes onderscheidt is dat álles vers is. Daar gaat natuurlijk een flinke voorbereiding aan vooraf (denk maar aan al die deegspecialiteiten), dus het restaurant gaat ook pas vanaf 18.00 uur open. Shanghai Bistro is met recht Chinese Eatery, waarbij klassieke gerechtjes op eigen wijze in een nieuw hip jasje worden gestoken .

Hier komen gasten van verschillende nationaliteiten en leeftijden samen. Het gemêleerd publiek bestaat uit vrienden toostend met hun biertje , maar ook verliefde stelletjes , vriendinnen en hele gezinnen. Soms wordt er heerlijk gegeten met chopsticks, dan weer met de handen… Net wat je wilt, want het is immer streetfood!


Dit drink je bij Shanghai Bistro

Wij kozen deze avond voor Aziatische biertjes, maar je hebt ook de keuze voor uitstekende huiswijnen, die wij later ook nog kregen te proeven. Ze hebben een uitgebreide dranken kaart met signature cocktails zoals de Asian Glow en ze maken ook hun eigen IJsthee. Voor ieder wat wils dus!


Dit eet je  bij Shanghai Bistro:

Op de kaart staan diverse Aziatische street food gerechten zoals wat eigenlijk Chinese tapas is en wij houden van eten ‘sharen’ dus helemaal ons ding!


We beginnen met de Crazy Good Spicy Black Bean Mussels en wow (!) wat een goed begin. De mosselen zijn heerlijk pittig met bosui, specerijen en koriander. Aanrader: eet lekker met je handen of gebruik een lege mosselschelp, want met de chopsticks wordt het al gauw een knoeiboel 😉

Al gauw kwam ons tweede gerechtje. Je bent immers in een streetfood restaurant en daar houdt men van snelheid! De Pork Potstickers worden op een aparte manier gevouwen (een soort van hanekam) zodat de vulling goed blijft zitten. Het speciale is dat ze niet alleen worden gestoomd, maar ook gegrild tot er een krokant korstje ontstaat. Ook hier weer een pepertje, geraspte citroen en… WAT EEN BITE!

Wij houden eigenlijk niet zo van varkensvlees, maar naar horen zeggen moet je dit gerecht gegeten hebben. Het is namelijk de trots van Shanghai Bistro! De vriendelijke bediening komt even een uitleg geven, want hier zijn ze trots, dat merk je. Het vlees van de Char Sieuw Roasted BBQ Pork Served With Pickles (wortel en rettich, een soort radijs), komt uit de nek van een varken en wordt 16 uur gegaard en vervolgens in de Green Egg bereidt. Man oh man wat doet dit veel met je smaakpapillen! Van zoet naar zuur en terug. Alle smaken proef je en we hadden totaal niet meer het beeld van varkensvlees in onze gedachten.

We konden niet meer stoppen, onze tafel was bijna volledig bedekt met borden. Het ene gerecht was nog niet weggehaald of het andere gerecht stond alweer op tafel. Natuurlijk vonden wij dat niet erg, want wij zijn Foodies for life! De Ginger & Sesame Glazed Crispy Chicken is een echte aanrader als je een kipliefhebber bent. Want de afwisselende smaken van zoet, zuur en pittig, met frisse citroen rasp, koriander en gember saus passen goed bij het krokante jasje.

Kan iemand ons vertellen hoe de Aziatische mensen zo slank blijven, met al dat overheerlijke eten? Wederom een varkensvlees gerechtje, maar wel met een speciale behandeling want de Crispy Pork Belly With Pickles is met een spijkerbol (!) behandeld. Hierdoor komen er gaatjes in het buikspek en kunnen alle specerijen goed intrekken en tot z’n recht komen. Natuurlijk moest er nog wat gedronken worden en we kregen heerlijke rode en witte huiswijn in lage glazen, een leuk contrast met de rode simpele borden bij Shanghai Bistro.

We kregen ieder als laatste gerecht een Steamed Bun Sweet & Spicy Coriander Glazed Chicken en we kunnen niet ontkennen dat dit onze favoriet van de avond was. Je kunt deze buns in 4 verschillende variaties bestellen:  vega, vis, varken en kip. Nu konden we ook echt merken dat de broodjes supervers en homemade waren.  De krokante kip, met sriracha mayonaise, in een zacht broodje, is werkelijk zo goed dat we alleen hiervoor al weer terug zullen komen. Help, we zijn nu verwend!

We lopen enthousiast naar buiten en kunnen volmondig zeggen dat Amsterdam er een toffe hotspot bij heeft en wij denken dat dit niet de laatste creatie is van Tim!

再见  (Zàijiàn)

Groet, Vincent


Review Shanghai Bistro in Amsterdam

 

 

 

 

  • Chef Francis maakt alles zelf en dat proef je!
  • Kleurrijke gerechten.
  • De vibe is geweldig.
  • Vriendelijke maar vooral goede bediening. Wat je niet altijd kunt verwachten in een bistro.
  • Juiste prijs-kwaliteit verhouding.
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer, halte Ceintuurbaan met tram 4 en bus 754 ligt op loopafstand.
  • Nette toiletten met de grappige naam Bruce Pee.
  • Hygiëne, de keukenbrigade werkt met handschoenen.
  • Signature style Asian cocktails.

 

 

 

  • Rumoerig. Akoestiek kan beter want we konden elkaar soms niet verstaan,
  • Je moet er tegen kunnen om vrij dicht op elkaar te zitten.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0       Service: 8.0     Decor: 7.5    Totaal:  7.8

Shanghai Bistro
Van Woustraat 110
1073 LS, Amsterdam
The Netherlands
https://shanghaibistro.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door Shanghai Bistro, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Wat een fantastich verslag en wat een bijzonder restaurant.
    Als je deze veschillende gerechten zie moet je daar je daar na toe.En een bijzondere inrichting.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago