Wist je dat er in hartje Utrecht een stukje Little Italy terug te vinden is? San Siro was een heilige uit Milano, maar in Utrecht staat de naam inmiddels bekend als heerlijk Italiaans restaurant aan het stadhuisplein.

Eten bij San Siro

De gerechten bij San Siro zijn er klassiek Italiaans maar met een moderne twist. En uiteraard wordt er gewerkt met mooie en ambachtelijke producten om zo de lekkerste creaties op tafel te kunnen zetten. Het interieur beneden is zacht & warm en je vind er mooie sfeerbeelden a la Fellini’s La Dolce Vita op de muren. Boven is het koel en sereen door donkerblauwe muren en nostalgisch meubilair met wit tafellinnen. Doordat het restaurant lekker centraal ligt het het ook een ideale lokatie voor een bedrijfsdiner of (trouw)feestje.

Restaurant San Siro is tevens benoemd tot The Fork INSIDER in Utrecht, dat betekent dat het eten hier van hoog niveau is en de service voortreffelijk. Onderstaande foodfoto’s zijn gemaakt door Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen.nl, mijn partner in crime bij het in kaart brengen van The Fork INSIDER restaurants in Utrecht.


Dit eet je bij San Siro

Voorgerecht

Of je nu gaat voor antipasti in de vorm van een borrelplank of voor een heerlijk gerecht zoals deze terrine van eendenlever met gekarameliseerde uien, focaccia en 8 jaar oude aceto balsamico, je zult op en top genieten en die smaakpapillen van je openen.

Hoofdgerecht

Dit is toch wel een regelrechte signature dish van het restaurant. Een ‘open’ ravioli met creme van pompoen, spinazie, paddestoelen, geitenkaas en saus van porchini. Het gerecht is deze keer vegetarisch, maar komt elk seizoen in een nieuw jasje en blijkt grote favoriet onder de gasten. Chef kok Kevin is zelfs terug te vinden op Youtube, waarbij hij je laat zien hoe je open ravioli maakt.

Dessert

En je sluit het geheel af met bijvoorbeeld een luxe panna cotta van pure chocolade, schuim van tonkabonen en bloedsinaasappel-sorbetijs. Pure verwennerij!


Cijfers:   Prijs: €€    Eten: 9.0      Service: 8.0      Decor: 8.0   Totaal:  8.3


Restaurant San Siro
Oudkerkhof 8
3512 GH Utrecht
T: 030-232 1683
https://sansiro.nl

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago