Travel

Reisblog West USA – dag 20: Los Angeles

Vandaag is alweer de laastste dag van ons bezoek aan Los Angeles! Uiteraard brengen we en bezoek aan de Beach City’s’  Santa Monica en Venice Beach en gaan we Beverly Hills verkennen. Lees mee:

Beverly Hills

Wij zakken af richting Santa Monica en brengen als eerste een bezoek aan Beverly Hills. Niet te verwarren met het heuvelachtige gebied waar alle sterren wonen, maar het ‘downtown’ Beveryhills met shopping straten, grote dure auto’s die rondcruisen en fijne restaurants om sterren te spotten. Vergaap je hier aan de lange lanen met palmbomen op Beverly Hills Drive en waan je heel even in de film Beverly Hills Cop 2. Wat een heerlijkheid om hier rond te mogen ‘cruisen’ met de auto. Wij keren ter hoogte van Sunset Boulevard en pakken Rodeo Drive.

Rodeo Drive

Rodeo Drive is iedereen wellicht bekend: Dit is natuurlijk de plek om veel te duur te komen shoppen bij designer boutiques. Denk maar niet dat je hier zomaar een winkel kunt binnenlopen. De meeste boutiques gaan pas op afspraak open! Wil je jezelf echter als een Julia Roberts wanen, dan ga je wat drinken bij het Regent Beverly Wilshire hotel (het hotel van Richard Gere in Pretty Woman), en kom je even window shoppen bij Boulmiche (waar men onze Pretty Woman weigerde te bedienen… Big mistake… Huge!). Zet gewoon een flinke zonnebril op en doe alsof je hier thuis hoort op Rodeo Drive, want het is gewoon een hele mooie buurt.

The Cheesecake Factory

Om de hoek vind je ook de Cheesecake Factory (364 North Beverly Drive) waar je uiteraard heerlijke cheesecake kunt eten, maar ook a la carte Italiaans eten! Wij ploften echter neer voor een koffie en cheesecake, en genieten ondertussen van de gesprekken om ons heen. (Met name producers afluisteren die bezig zijn met een project met Lady Gaga was erg interessant!) Wees bereid om flink in de buidel te tasten voor een puntje cheesecake want voor bovenstaande foto was ik al gauw 35 dollar kwijt… But it was worth it!

Santa Monica

Na ons bezoek aan de Cheesecake factory mogen wij even rustig uitbuiken tijdens een strand wandeling. Als je, net als wij, via de Santa Monica Boulevard komt aanrijden, parkeer dan je auto bij de openbare bibliotheek (op 5th/6th Street). Hier kun je spotgoedkoop parkeren en voorkomt dat je een half uur dient te zoeken naar een parkeerplaats aan de weg. Daarvandaan is het slechts een paar straten wandelen naar het strand. En wat een relaxed sfeertje hangt hier toch. Mooie mensen op de terrasjes, een prachtige art deco bioscoop, maar ook hordes toeristen die naar de pier trekken. Daar vind je natuurlijk het grote Luna park met reuzenrad en meer!

Pono Burgers @ Santa Monica

Wij hebben in Santa Monica afgesproken bij Pono Burger aan 829 Broadway (ter hoogte van 9th Street), om samen met Ellen van InMyRedKitchen te gaan lunchen. Naar verluid een van de beste hamburgertenten in Town en wat hebben we hier genoten! Deze ‘organic’  burgers komen in verrassende combinatie en het feit dat men hier bijvoorbeeld zoete aardappelfrieten serveert maakt het alleen maar leuker. Wat dacht van een hamburger met brie, vijgen en hazelnoot? Of een burger met gerookte kaas, koffie-bourbon-BBQ saus en gefrituurde uienringen (rechts op de foto). De hamburger broodjes komen zelfs in glutenvrije variant en voor de liefhebber kun je zelfs salades bestellen met een losse burger erbij, heel erg low carb en L.A. proof!  Naast de standaard burgers zijn er ook wisselende seizoensburgers te verkrijgen. Na afloop MOET iedereen hun ‘ salted caramel & bacon bits’  milkshake hebben geproefd (als soort van toetje)  Oh. My. God….

Venice Beach

Naast Santa Monica is natuurlijk ook nog een heel ander bekend strand in Los Angeles te vinden: namelijk Venice Beach. Ze liggen al gauw een kwartier (met de auto) uit elkaar en zijn dan ook een beetje elkaars tegenpool. Venice Beach een tikkeltje ruiger en hier hangt meer een laidback beach vibe! Hier klinkt hardrock uit de speakers, tattooshops zijn er in overvloed, net als coffee shops en graffiti. Flex je spieren aan een van de apparaten in ‘Muscle Beach’ en natuurlijk ga je ook de skaterboys aanmoedigen die hun kunsten in het skatepark laten zien. Aan Venice Beach vind je tevens prachtige grote huizen, waar zomaar een bekende ster in kan wonen! En over de bekende kronkelpaden zie je veel mensen op rollerskates, skateboards of fietsen met ontblote bovenlijven. Het hoort er nou eenmaal bij op Venice Beach. Om lekker uit eten te gaan en te shoppen ga je naar de bruisende Abbott Kinney Road. Maar een wandeling langs de schitterende paden en cottages in Venice Canals is ook een aanrader. Of je pakt de auto en rijd nog een stukje verder naar Culver City, dat net boven Venice ligt.

Diner @ Wildcraft in Culver City

De man van Ellen werkt vaak in Culver City, dus het stel is maar al te goed op de hoogte van goed eten in deze buurt. Op haar aanraden sluiten wij onze laatste nacht in Los Angeles af bij restaurant WildCraft (aan Culver Boulevard). In dit prachtige Italiaanse restaurant genieten wij van heerlijke cocktails, antipasti, ‘ Garlic Knots’ (echt een aanrader, maar je moet er even om vragen) en een heerlijke truffelpizza uit de steenoven. Zoals je aan de foto hierboven kunt zien, was men niet zuinig met de truffel! En de sfeer aan deze boulevard in Culver City is zo fijn. Echt een top restaurant waar je echt van af moet weten, anders kom je er als toerist niet.

Ons Air BnB Appartement in de Hollywood Hills

Zodra wij weer ‘thuis’zijn in ons prachtige Air BnB appartement in de Hollywood Hills besef ik hoe erg ik deze plek ga missen. Het fantastische klimaat, de leuke mensen en het lekkere eten! Het wordt echter tijd om de koffers te gaan pakken. Morgen zetten we de reis voort naar ons laatste vakantieadres tijdens deze rondreis, maar niet voordat wij  mogen gaan outlet-shoppen aan de rand van Los Angeles. Maar meer hierover in de volgende reisblog. Tot gauw!

ps. Ben je nog geen gebruiker van AirBnB, registreer je dan via de volgende link, en je ontvangt direct travel tegoed voor een eerste boeking, in een willekeurige stad, via AirBnB. Altijd mooi meegenomen!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago